SC Sledge SA

Extras din proiect Cum descarc?

Rezumat introductiv
Sistemul de marketing include activităţile de marketing ale organizaţiilor şi unităţilor orientate pe profit, ca şi a celor nonprofit din economia naţională a unei ţări, indiferent de forma lor de proprietate – privată, publică sau mixtă. Acest sistem este cel care poate să influenţeze, în mod favorabil, satisfacerea cumpărătorilor iar legătura sistemului de marketing cu vânzătorii este determinată de faptul că, atunci când pregătesc o ofertă pentru piaţă, ei au în vedere mai multe posibilităţi de decizie.
Proiectul nostru este concentrat asupra unei firme producătoare de sănii numită S.C. Sledge S.A. cu sediul în Iaşi. 
Pentru inceput s-a avut în vedere piaţa, cu structura şi estimarea dimensiunilor sale, cu o anumită segmentare în care s-au luat drept criterii categoria socioprofesională, niveluri de instrucţie şi nivelul venitului. Au fost prezentaţi cumpărătorii efectivi, cumpărătorii relativi, precum şi importanţa lor în ceea ce priveşte crearea imaginii firmei noastre. 
Am descris produsul oferit de noi şi l-am împărţit în doua categorii, şi anume: uzuali şi pentru uz sportiv. Acestea diferă prin preţ, rezistenţă, avantaje căutate.
Într-o economie concurentă, am considerat că nu trebuie deloc neglijată promovarea care este făcută prin intermediul mass-mediei, internetului, precum şi a publicităţii gratuite. 
În ceea ce priveşte comerţul, preţul are o importanţă deosebită fiind un mijloc de a ne construi o imagine. În stabilirea preţului, am avut în vedere preţurile stabilite pe piaţă de firmele rivale, cererea pentru produsele noastre, avantajele oferite de noi în comparaţie cu ceea ce oferă ceilalţi producători de sănii.
Cap. 1 Analiza pieţei
1.1 Identificarea pieţei
Piata reprezinta “inima ” oricarei activitati economice, in sensul ca ea stabileşte pulsul general al economiei si direcţioneaza toate fluxurile monetare, de capital si investitii. Ea reprezintă testul de validare a oricărei unitaţi economice. Fiind locul de intalnire a cererii, exprimare a necesitatilor si dorintelor oricarui individ, si a ofertei, exprimare a produsului final al unui efort lucrativ ce da concreteţe si finalitate oricarei firme, piaţa deţine un rol covarşitor in evaluarea eficienţei si utilitaţii oricărui proces ce implică schimbul. La nivel de întreprindere piaţa determină caracteristicile de baza ale unitaţii, adica profitabilitatea, cifra de afaceri si dimensiunea firmei.
In marketing piaţa este in general asimilată cu cumparatorii, deoarece asupra lor sunt canalizate cele mai importante activitaţi de marketing.
In Romania piaţa comercializarii de sănii nu s-a impus intr-un mod spectaculos, insă există perspective si se poate realiza o de dezvoltare. Piaţa săniilor se imparte astfel: sănii uzuale, având ca singur scop distracţia in perioada iernii, si sănii cu uz sportiv având calităţi superioare din punct de vedere al stabilităţii, al velocităţii si al materialului folosit in fabricarea acestui produs. În ceea ce priveşte cererea un rol important il au preţul si calitatea produselor fabricate de societatea noastră.
Putem concluziona că piaţa din România a săniilor este o piaţa de oligopol, piaţă cu un număr limitat de ofertanţi care deţin o parte importantă din aceasta şi reuşesc să influenţeze formarea preţului în scopul maximizării profitului.
De altfel pe piaţa din Romania ne confruntăm cu două categoriii de nonconsumatori, relativi si absoluţi. Nonconsumatorii absoluţi sunt cei pentru care produsele oferite de firma S.C. Sledge S.A. nu prezintă interes, de aceea nu il vor cumpara niciodată. Nonconsumatorii relativi sunt cei care ar dori achiziţionarea unei sănii comercializată de firma Sledge insă nu o fac incă din diverse motive: fie nu au bani, fie nu sunt convinşi de calitatea produsului, fie nu cunosc marca. 
1.2 Caracterizarea (profil consumator)
Consumatorii se diferenţiaza dupa mai multe criterii: putere de cumparare, marci, media, obiceiuri de consum care se subclaseaza in consumatori sofisticaţi , profesioniştii activi, familişti sedentari, tradiţionalişti pasivi, nostalgici resemnaţi.
1.3 Segmentare (criterii, modalităţi)
Procesul de segmentare al pieţei comporta o importanţă deosebita deoarece in functie de acest proces se stabilestc politicile de marketing ale firmei. Piaţa unei firme este constituită din clienţi neomogeni din punct de vedere al gusturilor, al procesului de cumparare si consum.


Fisiere în arhivă (1):

  • SC Sledge SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!