Segmentarea Pietei si Pozitionarea Marcilor de Produse

Extras din proiect Cum descarc?

Utilitatea studierii comportamentului consumatorului
Studiul comportamentului consumatorului este util, in primul rand, in conceperea strategiilor de segmentare a pietei si de pozitionare a marcilor sau modelelor de produse. 
Segmentarea pietei este o strategie prin care se urmareste, printre alte scopuri, alocarea resurselor pentru segmentele definite in prealabil. 
Pozitionarea marcii este o strategie prin care se urmareste comunicarea beneficiilor produselor pentru a se adresa nevoilor segmentelor identificate. 
Relatia dintre segmentare si pozitionare
Desi prin fiecare dintre cele doua strategii se urmaresc scopuri diferite, ele sunt strans legate. Astfel, pentru a se decide care este segmentul tinta este nevoie ca, mai intai sa se stabileasca modul de pozitionare a produsului pe piata. In acelasi timp, identificarea nevoilor si caracteristicilor grupurilor tinta este o conditie necesara pentru pozitionarea unei marci. Si mai mult decat atat, succesul strategiei de pozitionare depinde de felul in care segmentul tinta reactioneaza la actiunile de marketing care ii sunt adresate.
Alternativele avute in vedere de catre firme
marketingul de masa consta in oferirea unui singur produs, distribuit printr-un singur canal de distributie si realizand o comunicare de masa. O astfel de abordare a pietei este justificata prin faptul ca genereaza cele mai mici costuri si preturi si creeaza o piata potentiala mare. 
Alternativele avute in vedere de catre firme
marketingul bazat pe varietatea produselor este alternativa in care firmele ofera mai multe produse/servicii avand caracteristici si marimi diferite, a caror menire nu este aceea de a atrage diferite categorii de cumparatori, ci de a oferi cumparatorilor existenti un sortiment mai variat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Segmentarea Pietei si Pozitionarea Marcilor de Produse.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!