Servicii Funerare - Heaven - Cercetare de Marketing

Extras din proiect Cum descarc?

1.Studiu de piaţă cu privire la cerinţele consumatorilor
Cercetarea este definită ca “o acţiune de analiză sau investigare atentă şi sistematică a unui subiect, pentru a descoperi ceva nou sau pentru a revizui fapte, teorii sau aplicaţii”. Presupune un ansamblu de acţiuni prin care se obţin informaţiile necesare desfăşurării activităţii de marketing, mai ales pentru funcţionarea sistemului informaţional de marketing şi procesul decizional de marketing; informaţiile vizează domenii precum mediul intern şi extern al întreprinderii, piaţa, cererea şi oferta, nevoile şi comportamentul consumatorilor. Titlul cercetarii noastre de marketing este “Aflarea atitudinii consumatorilor de servicii funerare in vederea deschiderii unui cimitir privat in localitatea Iasi”.
2. Definirea problemei decizionale
Firma S.C. Heaven S.R.L., fiind nouă pe piata de servicii funerare doreşte sa lanseze un nou serviciu. Pentru a reuşi în domeniu, o firmă trebuie să fie în permanent preocupată de modul în care îşi satisface clienţii şi de imaginea pe care şi-o face în rândul acestora. Avand in vedere ca in ultima perioada pe piata Iaşului numarul de locuri libere in cimitirele publice a inregistrat o scadere, ne-am gandit la suplimentarea acestor locuri prin deschiderea unui cimitir privat in aceasta localitate. Acest proiect are ca scop cunoasterea atitudinii consumatorilor de servicii funerare in vederea deschiderii unui cimitir privat in Iasi, dar deasemenea si cunoaşterea firmelor axate pe acest domeniu din aceasta localitate.
3. Obiectivele cercetarii
Orientarea unei firme către cerinţele pieţei este o condiţie obligatorie pentru existenţa acesteia cu atât mai mult în actuala conjunctură economică în care dorinţa omenirii spre o viaţă mai bună s-a transformat într-un obiectiv conturat de necesitatea de a soluţiona problemele lumii contemporane. 
Principalele obiective urmărite pentru a afla cerinţele consumatorilor sunt:
o Să descoperim consumatorii si viitorii consumatori ai serviciului.
o Să descoperim principalii concurenţi
o Să aflam necesitatea deschiderii unui cimitir privat in Iasi.
o Să descoperim avantajele căutate de consumatori;
o Să descoperim locurile potrivite pentru consumatori pentru promovare;
o Să aflăm preţul optim pentru serviciul nostru;
o Să identificăm piaţa ţintă.
4. Metoda cercetarii
Cercetarea de marketing reprezinta un proces sistematic si obiectiv, generator de informaţii necesare adoptarii deciziilor de marketing. El presupune culegerea, investigarea şi analiza informaţiilor legate de marketingul bunurilor, serviciilor, organizaţiilor, oamenilor, locurilor si ideilor. Astfel rolul cercetarii de marketing este şi de a evalua oportunitaţile de marketing, de a analiza si alege pieţele-obiectiv, de a fundamenta planificarea si realizarea mix-ului de marketing.
Aceasta cercetare isi propune să studieze “atitudinea consumatorilor de servicii funerare in vederea deschiderii unui cimitir privat in Iaşi.”
Aceasta cercetare urmareşte să obţina informaţii despre serviciile funerare, cum ar fi: care este procentajul persoanelor chestionate ce considera că serviciile funerare sunt necesare pentru ele, de unde au obţinut informaţii despre aceste servicii, ce firme sunt cunoscute, etc.
Procesul obţinerii datelor primare are un caracter complex şi se desfasoara in timp. Cea mai utilizata metoda de obţinere a datelor primare este ancheta. Anchetele urmaresc să descrie comportamentul, să cunoască motivele care stau la baza unor acţiuni de marketing, să afle opiniile si preferinţele consumatorilor. Anchetele presupun existenta unui chestionar şi a unui eşantion reprezentativ pentru populatia avută in vedere in cadrul cercetarii.
Pentru elaborarea acestei lucrari s-a folosit, ca şi instrument de cercetare, chestionarul. Chestionarul se compune dintr-un ansamblu de intrebari dar poate conţine si grafice, fotografii, desene, planuri. Este instrumentul cel mai utilizat în cercetarile de marketing, fiind deosebit de flexibil, putând încorpora o mare varietate de întrebări.
Redactarea chestionarului este faza cea mai delicată şi cea mai importantă în realizarea unei anchete prin sondaj, deoarece calitatea chestionarului determină rezultatele cercetării.


Fisiere în arhivă (3):

  • Servicii Funerare - Heaven - Cercetare de Marketing
    • cercetare servicii funerare3.doc
    • heaven.ppt
    • mixul de mkt.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!