Sisteme de Distributie si Logistica la Nestle Romania SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 3
Capitolul 1. Prezentarea firmei Nestle Romania SRL 4
1.1. Date de identificare 4
1.2. Oferta firmei 4
1.3. Analiza mediului firmei 5
Capitolul 2. Analiza si evaluarea operatiunilor logistice 10
2.1. Procesul de cumparare 10
2.2. Analiza activitatilor de transport 11
2.3. Evaluarea procesului de stocare 14
2.4. Depozitarea marfurilor 15
2.5. Organizarea activitatilor logistice ale firmei 16
2.6. Analiza nivelului de servire 18
Capitolul 3. Program de crestere a eficientei activitatilor logistice 21
Concluzii 25
Bibiografie 27


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
In lucrarea de fata este prezentata activitatea economica si logistica a firmei Nestle Romania SRL. In vederea realizarii proiectului s-a utilizat in special raportul anual pe anul 2012 al corporatiei Nestle si cursul de sisteme de distributie si logistica.
In primul capitol este prezentata firma cu obiectul de activitate si sediile fabricilor din Romania, oferta de produse si mediul firmei.
In cel de-al doilea capitol este analizata activitatea logistica a companiei de la procesul de cumparare al materiilor prime si al materialelor pana la nivelul de servire al clientilor.
In ultimul capitol este implementat un program de marketing pentru cresterea eficientei activitatii logistice. Se considera ca obtinerea unor preturi de cumparare mai favorabile si implicarea Guvernului Romaniei in sustinerea unui sistem de distributie propriu al firmei ar imbunatatii considerabil activitatea logistica a firmei Nestle Romania SRL in urmatorul an.
Capitolul 1. Prezentarea firmei Nestle Romania SRL
1.1. Date de identificare
Nestle Romania SRL este o societate cu raspundere limitata, cu codul unic de inregistrare 8184502 avand ca principali actionari pe Florentin si Daniel Batu si Vasile Chiriac.
Nestle Romania SRL are doua fabrici, una in Bucuresti, sector 2, Strada George Constantinescu, nrumarul 3, cod postal: 20339, telefon: 0720.444.907, fax: 021.66.55.068, numar de inmatriculare la Registrul Comertului: J40/ 10813/ 2010, inregistrat in 8 noiembrie 2010 .
Cea de-a doua fabrica Nestle Romania SRL se afla in Timisoara, judetul Timis, cod postal: 300231, Strada Willterm Tell, numarul 1, cu numarul de inmatriculare la Registrul Comertului: J35/ 710/ 2001, inregistrat la data de 12.06/2001 .
In prezent Nestle Romania SRL are 1.000 de angajati in sediile din Bucuresti si Timisoara. Ponderea mai mare a angajatilor este in Timisoara deoarece aici s-a deschis prima fabrica Nestle din Romania in anul 1995.
1.2. Oferta firmei
La nivel global, Nestle detine 6.000 de branduri, cu o larga varietate de produse disponibile in numeroase piete de desfacere. 
La momentul actual (2013) in Romania nu sunt prezente toate aceste branduri deoarece Nestle este prezent pe piata romaneasca doar de 18 ani iar populatia nu este lafel de receptiva la produsele noi cum este cea din tarile dezvoltate.
In continuare sunt prezentate categoriile de produse existene pe piata romaneasca si brandurile din fiecare categorie. 
Batoane de cereale: Nesquik, Nestle Fitness, Nestle Musli.
Bauturi: JOE Hot Choco, Nescafe 3 in 1, Nescafe Capucino, Nescafe Dolce Gusto, Nescafe Espresso, Nescafe Frappe, Nescafe Gold, Nescafe Green Blend, Nescafe Red Cup, Nescafe Xpress, Nesquik Plus, Nestea.
Cereale pentru micul dejun: Nesquik, Nestle Chocapic, Nestle Cini Minis, Nestle Cookie Crisp, Nestle Corn Flakes, Nestle Fitness, Nestle Honey Cheerious, Nestle Musli, Cerealele Nestle Lion.
Dulciuri: After Eight, Big Joe, Joe Big White, indrazneste cu JOE, JOE Aero, JOE Economic, KIT KAT, Lion, Nesquik Ca si multivitamine, Smarties, pralinele Baci, tablete de ciocolata Nestle.
Hrana pentru animale: Purina Cat Chow, Purina Darling, Purina Dog Chow, Purina Friskies, Purina Gourmet, Purina Pro Plan, Purina ONE, Purina Veterinary Diets.
Inghetata: Aloma, Best, Nesquik, Pirulo, JOE, Nirvana, Top Gun, Lion.
Produse culinare: Maggi Ideea Zilei, Maggi Secretul Borsului, Maggi Cuburi, Maggi Fidelicios, Maggi Secretul Gustului Intensavor, Maggi Supa Instant, Maggi Supe.
Produse pentru sugari: Nestle incepe sanatos, creste sanatos, Nestle Baby, Nestle Junior, Nan .


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme de Distributie si Logistica la Nestle Romania SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Marius Balasescu - Curs sisteme de distributie si logistica
2. Philip Kotler, Gary Armstrong - Principiile marketingului, editura Teora, editia a IV-a, Bucuresti, 2008.
3. Smedescu, I. (coord.), Dumitru N.R., Budacia A. E., Preda O., Ratiu M. P., Negricea C. I. - Marketing. Aspecte teoretice, studii de caz, aplicati, teste, Editura Universitara, Bucuresti, 2008
4. Annual Report Nestle Corporation, 2012
5. www.nestle.com


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!