Stategii de Marketing

Extras din proiect Cum descarc?

Particularitati ale politicilor si strategiilor de marketing în promovarea produselor turistice românesti
Pe piata mondiala concurenta firmelor a dobândit cele mai variate forme de atragere, ceea ce determina o continua schimbare, extrem de ingenioasa, a conditiilor de vânzare. Ofertantii de produse si servicii turistice au rezolvat probleme din ce în ce mai complexe pentru a cuceri sau a mentine un loc pe piata turistica. Pentru a câstiga pozitii solide si a face sa reziste pe piata turistica internationala, firmei de turism îi este necesara, elaborarea unei strategii de marketing dinamic.
1.1. Strategia si practica promovarii în turism 
Astazi, printr-o sustinuta campanie publicitara, oferta produselor turistice a devenit un mijloc cu o eficienta discutabila. Turistul a devenit mai exigent si a dobândit constiinta ca pe piata mondiala oferta turistica, are o calitate comparabila, deoarece serviciile oferite se achizitioneaza la preturi apropriate. Din aceasta cauza, pentru a-si desface produsele, întreprinderile turistice, trebuie sa le adapteze în permanenta la evolutia cererii si a pietei turistice, sa desfasoare activitati intense de promovare. 
Este necesar ca ofertantii de prestatii turistice de pe o piata concurentiala sa initieze actiuni promotionale eficiente cu caracter dinamic, care sa se manifeste print-o tendinta de vânzare rapida a produselor si prin preocuparea de a realiza o oferta atragatoare, cu un evantai cuprinzator de bunuri si servicii, în concordanta cu motivatiile si necesitatile clientelei turistice. De aceea, factorii de decizie acorda o importanta deosebita prospectarii pietei. În raport cu concluziile obtinute în urma acestei actiuni preliminare, se acorda o atentie speciala activitatilor de cercetare si dezvoltare a produselor. Ca o implicatie se pune mereu problema ameliorarii produselor, în functie de cerintele clientilor. Selectionarea judicioasa a canalelor de distributie a produselor este un element deloc neglijabil. 
Rezultanta acestor probleme se transpune în necesitatea eleborarii de catre firma de turism a unei politici promotionale eficiente. 
Dat fiind faptul ca oferta turistica are, în general un caracter sezonier, produsul trebuie vândut într-o perioada relativ scurta, trebuie vândut repede pentru a câstiga segmentele de piata cele mai solide. Aceasta orientare a politicii comerciale a firmelor de turism necesita, o actiune intensa de promovare a vânzarilor. Sustinerea unei campanii publicitare energice, este un mijloc de seama.
Daca produsul turistic oferit are o unicitate evidenta, informarea sistematica a clientelei, produce efecte sigure cu o adânca rezonanta în inimile turistilor.
Însa, daca exista o asemanare între produse, publicitatea nu influenteaza în mod sensibil, diferitele categorii de turisti.
Pentru a evidentia diferentele care exista între produsele turistice oferite de diversi furnizori si a sensibiliza turistul se utilizeaza tehnica promovarii vânzarilor.
Aceasta se adreseaza direct turistului spre a-i face cunoscute calitatile produselor si de a-l pune în situatia de a spera servicii de un nivel mai bun.
Dupa anumite studii întreprinse recent, se pare ca, cheltuielile pe care le necesita companiile publicitare explica prioritatea care se acorda în nenumarate situatii, promovarii vânzarilor.
Fireste, necesitatea de a desface produsul turistic în timp util impune cadrelor de conducere din turism folosirea unor mijloace flexibile de politica promotionala, care sa completeze actiunile publicitare, ale caror efecte se produc într-o perioada mai îndelungata.
Simpla publicitate nu este suficienta pentru a-l determina pe un client potetial sa se transforme în cumparator de produse turistice. De regula între momentul receptionarii mesajului publicitar si cel în care se manifesta efectiv nevoia si intentia de cumparare se poate interpune un interval de timp atât de mare încât acesta sa fie uitat , ca urmare publicitatea trebuie urmata (sau însotita) de alte forme promotionale, una dintre ele fiind promovarea vânzarilor. Spre deosebire de publicitate, prin care se realizeaza furnizarea informatiilor cu privire la firma turistica si la oferta sa promovarea vânzarilor este un mijloc de comunicare prin care se urmareste stimularea, pe diferite cai a consumatorilor de produse si servicii turistice, a comerciantilor si intermediarilor, determinându-l sa contribuie la realizarea intereselor firmei .


Fisiere în arhivă (1):

  • Stategii de Marketing.DOC

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!