Strategia de Fidelizare a Firmei SC RCS & RDS SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I Analiza diagnostic a activitatii desfasurate de S.C. RCS&RDS
I.1 Prezentarea organizatiei
I.2 Analiza diagnostic
I.3 Analiza SWOT
CAPITOLUL II Fundamentarea, elaborarea si implementarea strategiei de fidelizare in cadrul S.C. RCS&RDS S.R.L.
II.1 Domeniul de referinta al fidelizarii
II.2 Grupurile tinta ale fidelizarii
II.3 Modalitatile de fidelizare ale clientilor
II.4 Stabilirea instrumentelor pentru fidelizarea clientilor
II.5 Intensitatea si programarea in timp a fidelizarii
II.6 Rezultate preconizate


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I
Analiza diagnostic a activitatii desfasurate de S.C. RCS&RDS
I.1 Prezentarea generala a societatii RCS&RDS S.A.
I.1.1. Obiectul de activitate
RCS & RDS este o companie moderna, cu o experienta de 15 ani in furnizarea solutiilor de telecomunicatii. Operatorul de telecomunicatii are 6500 angajati si dispune de un numar de peste 200 puncte de prezenta la nivelul intregii tari. RCS & RDS este totodata unul din cei mai importanti operatori din regiune, furnizand servicii de telecomunicatii si in Spania, Italia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia si Serbia.
RCS & RDS si-a dezvoltat propria infrastructura de telecomunicatii pe suport de fibra optica si acopera cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixa si mobila peste 200 orase din tara. RCS & RDS este lider pe piata din Romania in furnizarea serviciilor de internet si de televiziune prin cablu si satelit si este cel mai mare furnizor alternativ de servicii de telefonie fixa. De asemenea RCS & RDS este singura companie de telecomunicatii din Romania care ofera pachete complete, cu 4 servicii: televiziune prin cablu sau satelit Digi TV, internet de mare viteza Digi Net, telefonie fixa Digi Tel si telefonie mobila Digi Mobil. Pentru toate pachetele de servicii, compania practica cele mai accesibile tarife de pe piata.
Romania Cable Systems (RCS) a fost infiintata in 1992, mai tarziu este construita o retea de cablu in Chisinau (Moldova), care ulterior va fi vanduta, iar fondurile obtinute au fost folosite pentru achizitii de retele in Romania. In 1996 se realizeaza consolidarea Grupului RCS si a inceput extinderea prin noi achizitii. Conform strategiei companiei, de a realiza o extindere regionala. In noiembrie 1998 este initiata achizitia si reconstructia primelor retele de cablu din Budapesta, in prezent S.C. RCS&RDS S.A. fiind al treilea operator CATV.
In perioada decembrie 1999 - ianuarie 2000 sunt achzitionate primele retele de cablu in Slovacia, unde Slovakia Cable Sytems (SCS), detinuta in proportie de 95% de catre S.C. RCS&RDS S.A., este al doilea operator din aceasta tara.
Anul 1998 este un an reprezentativ pentru Grupul RCS, in luna aprilie a fost infiintata Romania Data Systems (RDS), compania Grupului specializata in transmisii de date, internet si mai tarziu in telefonie fixa, de la 1 ianuarie 2003, momentul liberalizarii pietei telecomunicatiilor din Romania.
A fost initiat un proiect de construire a unei retele nationale de FO (fibra optica) in lungime de 4200 km care asigura interconectarea oraselor: Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Targu-Mures, Cluj Napoca, Oradea, Arad, Timisoara, Craiova, Sibiu si Alba Iulia si retele stelar metropolitane in cateva zeci de orase.
Combinand infrastructura de FO (fibra optica) de la nivelul oraselor cu reteaua nationala de FO si cu echipamente performante, reteaua RCS&RDS ofera permisele pentru dezvoltarea de servicii si aplicatii pentru era informatiei, investind in realizarea retelei nationale proprii de comunicatii, primele segmente, peste 100 km, fiind operationale inca din anul 2000. La finele anului 2002 reteaua instalata si functionala masura 2000 km, urmand pana la finele anului 2003 definitivarea proiectului de cei 4200 km, cu o arhitectura inelara cu o redundanta completa.
I.1.2 Conexiunea la internet
Este asigurata printr-o legatura terestra, prin intermediul retelelor de telecomunicatii UUNET, LEVEL(3) si GLOBAL CROSSING. In acest fel este asigurat o conectare la doua dintre cele mai importante backbon-uri mondiale, care repreyinta o garantie a calitatii. Latimea de banda de care se dispune prin aceasta legatura este de 3x155 Mbps.
S.C. RCS&RDS S.A este membra a celor mai importante noduri de interconectare europene: DE-CIX (Frankfurt 727e49h ), AMS-IX (Amsterdam), LINX (Londra), SFINX (Paris), MIX (Milano) si BIX (Budapesta) - unde se face legatura cu peste 200 de retele. Astfel, S.C. RCS&RDS S.A. are legaturi cu unii dintre cei mai mari operatori mondiali si organizatii internationale: Above.net; Tiscali; Colt; British Telecom; RIPE; BBC; Lycos; Belgatom.
Acoperirea nationala se face prin segmentele din reteaua de fibra optica, in prezent sunt filiale in toate cele 41 de judete din Romania. Comunicatia intre aceste orase se realizeaza in prezent atat prin segmente din reteaua proprie de fibra optica, ce leaga Bucuresti de Ploiesti, Brasov, Targu Mures, Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Timisoara, Craiova, Sibiu si Alba Iulia, cat si prin fluxuri inchiriate, toate serviciile de telecomunicatii la nivel national vor fi oferite pe aceasta infrastructura independenta.
Servicii de comunicatie oferite
Reteaua nationala de transmisii de date a RCS&RDS permite clientilor realizarea de solutii de comunicatie complexe si complete.
Viteza de comunicatie in reteaua nationala si in retelele metropolitane, inclusiv accesul clientilor in retea, este semnificativ mai mare decat cea a liniilor telefonice. Canalele de comuniatie intre orase oferita de RCS&RDS sunt minim garantate (CIR!comitted information rate). Astfel, utilizatorul are o lungime de banda dedicata exclusiv nevoilor sale de comunicatie.
In plus, largimea de banda disponibila pentru fiecare client este intotdeauna mai mare decat cea prevazuta in contract, permitand satisfacerea unor nevoi suplimentare de banda generate de aplicatiile folosite.Acest lucru este posibil datorita alocarii dinamice a canalelor clientilor, alocare care le permite depasirea benzii minime garantate.
Calitatea conexiunilor nationale oferite permite clientilor sa dezvolte aplicatii client-server, acces on-line pe serverele din sediul central si alte aplicatii care presupun accesul in timp real la informare.
Prin reteaua metropolitana din Bucuresti si, mai departe, prin reteaua nationala asigura accesul la o serie o serie de furnizori de informatie printre care se numara agentii de presa mari cum sunt Reuters sau Mediafax, Bursa de Valori Bucuresti, o serie de dealeri care publica pe Internet informatii utile clientilor lor. S-a reusit ca si in marile orase in care RCS&RDS este prezent sa fie conectati in reteaua nationala de furnizori locali de informare. Reteaua ofera un bun suport nu numai pentru transmisii de date si acces Internet, ci si pentru o serie de aplicatii Internet, Intranet si de continut (web hosting si co-location, portal-uri, videoconferinte, web casting, fax, prin Internet, e-!leaming).


Fisiere in arhiva (1):

  • Strategia de Fidelizare a Firmei SC RCS & RDS SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!