Strategii ale mixului de marketing in cadrul firmei Milka

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Aspecte teoretice privind mixul de marketing 3
1.1. Strategia de marketing 5
2. Strategii ale mixului de marketing in cadrul firmei Milka ... 7
2.1. Prezentare companie 7
2.2. Politica si strategiile de produs . 11
2.3. Politica si strategiile de pret .. 15
2.4. Politica si strategiile distributie . 16
2.5. Politica si strategiile promovare ... 17
3. Analiza SWOT .. 19
3. Concluzii . 20
4. Bibliografie . 21


Extras din proiect Cum descarc?

1.1. Aspecte teoretice privind mixul de marketing
In acceptiunea generala, marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" . Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii o anumita valoare" . Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde". 
Marketingul modern este considerat astazi factorul esential al succesului unei organizatii, acesta fiind indispensabil in dezvoltarea organizatiei din punct de vedere economico-sociala. Marketingul modern este un instrument de baza in atingerea marilor performante, dar si in evitarea riscului.
Exista o paleta larga de instrumente la care o firma poate sa apeleze pentru dezvoltarea afacerii sale. Unul dintre aceste instrumente este mixul de marketing, concept dobandit in urma preocuparilor cercetatorilor in domeniul marketingului de a asigura o prezentare cat mai eficienta a mijloacelor de actiune cu privire la afacere.
Mixul de marketing este un set de instrumente de marketing pe care le utilizeaza intreprinderea pentru a-si atinge obiectivele de marketig. In proiectarea acestui mix, intreprinderea va urmari sa ofere un produs pe care cumparatorii tinta sa-l perceapa ca fiind superior celui oferit de concurenta. Oferirea unui mix de marketing diferit fata de concurenta, reprezinta pentru o companie un avantaj foarte mare. Astfel de avantaje pot fi obtinute prin intermediul oricarui element al mixului de marketing.
. McCarthy a impartit marketingul in patru segmente de activitate. Topologia lui a devenit universal recunoscuta, iar setul lui de 4P a devenit un termen al limbajului.
Cei patru P sunt:
-  Produs: Aspectele de Managementul produselor si Marketingul produselor se ocupa de specificatiile bunului sau produsului in cauza, si la modul in care relationeaza la nevoile si dorintele utilizatorului final.
-  Pret: Se refera la procesul de stabilire a pretului pentru un produs, inclusiv reducerile de pret.
-  Plasament sau distributie, se refera la modul in care produsul ajunge la client; spre exemplu, plasamentul la locul vanzarii sau desfacerii cu amanuntul. Acest al patrulea P face referinta la locul unde produsul sau serviciul este vandut;
-  Promovare: Include reclama, relatiile publice, publicitatea si vanzarile personale, si se refera la diferite metode de promovare a unui produs, brand sau companie.
-  regiune geografica sau ramura industriala, si segmentul caruia se adreseaza (tineri adulti, familii, companii, oameni de afaceri, femei, barbati, etc.)
La nivelul fiecaruia dintre cele patru componente ale mixului de marketing se regasesc adevarate constelatii de instrumente, din selectionarea carora rezulta submixurile de produs, pret, distributie si promovare. 
Cei "4P" constituie variabilele cheie prin care organizatia poate actiona in vederea obtinerii impactului maxim asupra pietii si consumatorului si reflecta modul in care sunt antrenate diferite componente ale resurselor de care dispune organizatia pentru obtinerea efectelor scontate.
1.1. Strategia de marketing
Adoptarea conceptului de marketing de catre o intreprindere presupune utilizarea unui sistem adecvat de conducere prin intermediul caruia se urmareste sincronizarea permanenta cu mediul in care isi desfasoara activitatea. Acest sistem trebuie sa permita intreprinderii incadrarea actiunilor sale intr-o anumita perspectiva, prin formularea unor strategii de dezvoltare a unei intreprinderi. 
Strategia de marketing este o componenta a strategiei generale de dezvoltare a intreprinderii. Prin aceasta se stabileste raportul dintre intreprindere si mediu in care isi dezvolta afacerea, pozitia pe care trebuie sa si-o asigure pentru a-si realiza obiectivele. Strategia de marketing este in esenta rezultatul unei optiuni dintre mai multe variante, alegandu-se in functie de potential si situatia mediului extern. 
Prin strategia de marketing se defineste piata tinta (segmentarea si alegerea segmentelor tinta) si se descrie felul in care se doreste pozitionarea produsului si afacerii (brand-ul si pozitionarea) pentru a obtine avantajul concurential asupra rivalilor.
O intreprindere trebuie sa-si stabileasca un loc al produselor sale pe piata pentru a putea fi distinse de clienti fata de concurenta. Aceasta pozitionare trebuie gandita foarte amplu, pana la firma. Odata pozitionat produsul, firma trebuie sa identifice posibilele avantaje competitive fata de concurenta. Astfel, strategiile de marketing vor defini calea prin care se pot atinge obiectivele.


Fisiere in arhiva (1):

  • Strategii ale mixului de marketing in cadrul firmei Milka.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Balaure Virgil, (2002), Marketing. Editia a IIa revazuta si adaugita, Editura Uranus, Bucuresti;
2. Popescu Ioana Cecilia, (2002), Comunicare in marketing-concept, tehnici, strategii- Editia a doua revizuita si adaugita, Editura Uranus, Bucuresti; 
3. www.milka.ro 
4. www.iqads.ro 
5. www.capital.ro 
6. https://ro.wikipedia.org/wiki/Milka 
7. www.zf.ro
8. www.cursurigratuite.ro
9. https://www.multimedia.com
10. www.wall-street.ro


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!