Strategii în relațiile cu publicul

Extras din proiect Cum descarc?

Strategia determina abordarile necesare pentru realizarea planului. Analiza situatiei ne-a dat posibilitatea sa cunoastem organizatia sis a aflam mai multe despre publicurile ei, concurenta si mediul in care isi desfasoara activitatea. Se stie deja, in acest moment, ce anume vrem sa comunicam, cui, darn u stim foarte clar cum anume vom comunica. Strategia ne va ajuta sa aflam raspunsul la aceasta intrebare. Organizatia trebuie sa se adapteze de acum mediului sau si sa identifice ijnstrumentele necesare pentru influientarea atitudinii si comportamentuluyi publicului – tinta. 
In functie de sarcinile ce trebuie indeplinite, de atitudinea pozitiva sau negative a publicului – tinta fata de produs, va trebui sa adoptam abordari diferite. Sa trecem asadar in revista aceste abordari, prezentate in functie de principalele sarcini pe care le au de indeplinit. 
1.Captarea atentiei publicului – tinta 
Pentru a atrage atentia asupra noutatii unui produs, serviciu, a unei idei sau cause sociale, ipoteza de la care putem pleca este aceea ca publicul – tinta nu a dezvoltat o atitudine pozitiva sau negative pentru ca nu a venit in contact cu oferta organizatiei. Sarcina de indeplinit consta in sensibilizarea publicului cu privire la existenta acestei noutati. Nu I se va cere sa indrageasca sau sa adopte imediat produsul, ci sa invete s ail cunoasca. 
1.1. Principiile 
In aceasta etapa, strategiile sunt relative simple si ele se bazeaza pe trei principii distincte
1.1.1. A face valva in jurul produsului
Publicul – tinta nu cunoaste produsul. In acelasi timp, el este supus in fiecare zi unui tir de stimuli din partea diferitelor canale mediatice. Publicitatea, prin toate mijloacele ei, bombardeaza publicul cu mesaje, incat nu mai conteaza atat prezenta produsului, rationalitatea mesajului, cat amploarea “zgomotului” facut in jurul mesajului.
“Zgomotul” communicational se compune din toate interventiile organizatiei facute cu referire la noul produs. Pentru a atrage atentia, trebuie sa te delimitezi de ceilalti, adica sa folosesti culori intr-un ziar alb – negru si contrastul alb – negru in revistele in culori ; insamna sa folosesti deopotriva bannere si mesaje televizate. 
Atunci cand milioane de personae urmaresc o emisiune, cum ar fi Jocurile Olimpice, campionate de fotbal sau seriale TV, anumite companii isi prezinta in pauzele publicitare de doua – trei ori, in moduri diferite, un produs nou. Indifferent daca vrem sau nu, valva facuta in jurul produsului ne va atrage atentia. 
1.1.2. Repetitia 
Studiile cu privire la comportamentul uman, in particular cele ale lui Pavlov, au demonstrate ca putem crea anumite reflexe conditionate cu ajutorul repetitiei. Exemplul cel mai cunoscut este cel al cainelui care de fiecare data cand primea mancare auzea un zgomot de clopotel. Dupa un timp, el asocial clopotrelul cu mancarea, astfel ca saliva de fiecare data cand auzea clopotelul, chiar daca nu primea hrana. 
In acelasi mod sunt invatati si ursii sa danseze la circ. Ei sunt obisnuiti sa danseze in sunetul muzicii folosendu-se o placa de metal acre se incalzeste treptat. Astfel, placa se incinge, iar ursul ridica, pe rand, cate o labuta, pentru a nu se arde. Cu cat placa se incalzeste mai tare, cu atat se accelereaza ritmul muzicii. In momentul in care reflexul s-a instalat in mintea ursului, nu mai e nevoie de placa incalzita, e sufficient sa se auda muzica pentru ca animalul sa “danseze”. 
Pe acelasi principiu se bazeaza toata publicitatea produselor noi. Se programeaza cinci, zece sau douazeci de ori acelasi mesaj intr-o perioada de timp relative scurta, pe durata catorva saptamani, pentru ca oameni s ail retina prin repetare. In fiecare saptamana, vom revedea aceleasi campanii publicitare la bere si, chiar daca nu consumam acest produs, vom sti ce marca noua de bere a aparut pe piata


Fisiere în arhivă (1):

  • Strategii in Relatiile cu Publicul.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!