Strategii si Tehnici de Vanzare in Asigurari

Cuprins proiect Cum descarc?

ARGUMENT
CAPITOL 1 APARITIA SI EVOLUTIA ASIGURARILOR
1.1 Evolutia in domeniul asigurarilor
1.2 Continutul juridic,economic si financiar al asigurarilor
1.3 Importanta asigurarilor
CAPITOL 2 PRINCIPIILE, FUNCTIILE SI IMPORTANTA ASIGURARILOR
2.1 Principiile asigurarilor
2.2 Functiile asigurarilor
2.2.1 Functia de prevenire a riscurilor si daunelor
2.2.2 Functia de repartitie
2.2.3 Functia de control
2.3 Tipologia produselor
2.4 Strategii de produs
2.5 Cererea 
2.6 Oferta 
CAPITOL 3 PARTICULARITATI ALE MIXULUI PROMOTIONAL IN ASIGURARI
3.1 Obiectivele politicii promotionale
3.2 Instrumente de comunicare si promovare
3.3 Publicitatea
3.3.1 Tehnici de publicitate
3.3.2 Componentele publicitatii
3.3.3 Materiale promotionale
3.4 Relatiile publice
CAPITOL 4 MIXUL DE MARKETING IN DOMENIUL ASIGURARILOR
4.1. Obiectivele activitatii publicitare
4.2. Utilizarea analizei SWOT in studierea mediului de marketing
CAPITOL 5 STUDIU DE CAZ VIZAND ACTIVITATEA DE MARKETING SI VANZARI LA SC AVIVA SOCIETATE DE ASIGURARI DE VIATA SA
5.1 PREZENTARE COMPANIE SC AVIVA
5.1.1 AGENTUL DE ASIGURARI
5.1.1.1 Dezvoltarea abilitatilor agentului
5.1.1.2 Siguranta financiara
5.2 BENEFICIILE ASIGURARII DE VIATA (A.V)
5.2.1 Asigurarea de viata forma de protejare a afacerii
5.2.2 Protectie financiara a firme
5.2.3 Asigurarea viitorului copiilor
5.2.4 Venit suplimentar la pensie
5.3 PASII PROCESULUI DE VANZARE
5.3.1 Prospectarea
5.3.2 Intalnirea
5.3.3 Identificarea Necesitatilor
5.3.4 Discutia de promovare
5.3.5 Finalizarea
5.4 STRATEGIA SI TEHNICA DE VANZARE IN CAZUL PRODUSULUI PENSIA VIVA 
BIBLIOGRAFIE
ANEXE


Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Un aspect esential in viata si evolutia omului, inca din cele mai vechi timpuri l-a constituit grija fata de viitor, teama combinata cu precautia si intelepciunea cu siguranta unui lucru implinit. Indiferent cat de multa grija acordam evitarii problemelor noastre, nu putem fi niciodata siguri ca vom avea success. Unele evenimente negative implica traume psihologice si pierderi financiare semnificative. 
Cu toate acestea, oamenii doresc sa se bucure de propriile locuinte, sa conduca masini, sa zboare cu avionul, sa navigheze, fara a se teme de potentialele probleme care pot aparea. De aici decurge si rolul asigurarilor de a oferi oamenilor securitate; de a-i ajuta pe cei cativa care sufera o paguba sau care sunt implicati intr-un accident. Pentru prima data asigurarea a fost utilizata de catre comerciantii din nordul Italiei, la inceput secolului al XIV-lea. Urmasii acestora au introdus asigurarea maritima in Marea Britanie, in secolul al XV-lea. 
Asigurarea este un mijloc de a acoperi o parte a riscurilor cu care se confrunta persoanele sau firmele in activitatea lor de zi cu zi sau in cea de afaceri. Prin urmare exista riscuri comerciale si riscuri personale. Riscurile comerciale includ riscurile precum incediu, furt sau raspundere legala. Fiecare persoana se poate confruta cu riscuri personale, in situatia in care bunurile sale sunt distruse, sau raspunzator legal, in urma unor actiuni neglijente. 
Acordul de vointa este primul principiu de baza care permite realizarea unui contract intre asigurat si asigurator, prin care asiguratul beneficiaza de protectie pentru riscurile pe care si le-a asumat asiguratorul. Asiguratorul printr-un contract de asigurare se obliga sa plateasca contravaloarea daunelor in cazul producerii unuia din riscurile asumate. 
Un alt principiu pe care il are asigurarea este principiul mutualitatii prin care fiecare asigurat contribuie cu o suma de bani, numita prima de asigurare, la crearea fondului de asigurare din care asiguratorul acopera daunele suferite de asigurati.
Existenta si dezvoltarea societatii omenesti, viata oamenilor in general, nu sunt de conceput fara munca, fara producerea continua a bunurilor materiale si spirituale.
In acest fel intre oameni si natura are loc o relatie, o legatura permanenta , se constituie anuimite raporturi de interconditionare.In realizarea acestor relatii, omul este nevoit sa-si adapteze activitatea la natura inconjuratoare.
Progresele remarcabile inregistrate de stiinta si tehnica au condus in timp la usurarea muncii, la cresterea productiviutatii, la dezvoltarea onomica sociala si la sporirea continua a productieiIn anumite inprejurari dezvoltarea stiintei si tehnicii poate provoca accidente care sa avarieze sau sa distruga complet anumite mijloace de productie si bunuri de consum ori sa afecteze capacitatea de munca si chiar viata oamenilor.
Anumiti factori sociali economici pot provoca fenom ene cu efecte negative asupra desfasurarii activitatii economice : crizele economice , somajul, inflatia, conjunctura economica nefavorabila s.a.Rezulta de aici, ca unele fenomene sunt independente de vointa oamenilor caracter obiectiv iar altele sunt legate de conditia omului-caracter subiectiv.
Astfel cunoasterea imprejurarilor in care se pot produce diverse fenomene ce perturba desfasurarea normala a activitatii economice si provoaca pagube permite omului sa ia masuri pentru a evita aparitia uinor astfel de fenomene, a limita actiunea lor distructiva sau a se apara de efectele negative ale acesteia.
Asigurarile s-au nascut din nevoia imperioasa de protectie a bunurilor omului impotriva fortelor distructive ale naturii, in situatiile pierderii sau reducerii capacitatii de munca ca urmare a accidentelor, bolilor, atingerii unei anumite limite de varsta.
In vederea elaborarii acestei lucrari, m-am informat din literatura de specialitate romaneasca si straina si am studiat legisla^ia asigurarilor si reasigurarilor.
CAPITOLUL 1
APARITIA SI EVOLUTIA ASIGURARILOR
Viata oamenilor nu este intotdeauna senina. Indiferent cata grija se acorda evitarii problemelor sau protejarii bunurilor niciodata, nimeni nu poate fi sigur de succes. Unele evenimente negative (calamitati ale naturii, accidente, pierderea sau micsorarea capacitatii de munca in urma unor boli sau a batranetii) implica traume psihice sau pierderi financiare semnificative.
Cele mai vechi forme de asigurare sunt intalnite inca in antichitate si dateaza de circa 6500 de ani. Mestesugarii taietori de piatra din Egiptul de jos au constituit un fond de intrajutorare, format anticipat, prin contributia tuturor pentru acoperirea pagubelor provocate de diverse nenorociri ce loveau membrii colectivitatii.
Prin anul 650 inainte de Christos, in Grecia antica inteleptul legislator Solon a obligat societatile politice si mestesugaresti sa constituie un fond comun alimentat prin cotizatii lunare, destinat sa repare prejudiciile survenite in interiorul grupului. Este cea dintai asigurare obligatorie care se cunoaste.
In Babilon, Fenicia si in alte tari stravechi, membrii caravanelor se constituiau in asociatii, suportand in comun pagubele din jafuri si de alta natura suportate de unii dintre ei in timpul transportului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Strategii si Tehnici de Vanzare in Asigurari.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 7 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!