Studiu de caz privind aprovizionarea cu orez și paste a localității Murgeni, Județul Vaslui

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Necesitatea elaborarii proiectului
2. Scurta prezentare a localitatii Murgeni, judetul Vaslui
3. Consideratii teoretice privind nevoile de consum ale populatiei pentru orez si paste
4. Consumul produselor orez si paste din localitatea Murgeni, judetul Vaslui
5. Populatia localitatii si structura acesteia in localitatea Murgeni, judetul Vaslui
6. Proiectarea cantitatilor totale anuale de aprovizionat cu produsele orez si paste a populatiei din localitatea Murgeni, judetul Vaslui 
6. 1. Calculul cererii de consum medii lunare si anuale pentru produsele orez si paste din localitatea Murgeni, judetul Vaslui
7. Distributia produselor orez si paste 7. 1. Forme de distributie
7.2. Canale de distributie
7.3. Sisteme de aprovizionare cu cele doua produse
8. Concluzii si recomandari
9. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

1. Necesitatea elaborarii proiectului
Prin elaborarea acestui proiect "Studiu de caz privind aprovizionarea cu orez si paste a localitatii Murgeni, judetul Vaslui " apare in general ca o necesitate pentru cunoasterea pietei si satisfacerea nevoilor de consum. Studiul de caz este una dintre metodele de a realiza o cercetare in domeniul stiintelor sociale.
Alte metode de cercetare in domeniul stiintelor sociale sunt : experimentul, chestionarul, istoricul si analiza informatiilor obtinute.
Studiul de caz este o analiza amanuntita a unei persoane sau a unui grup, in mod special ca model al unui fenomen medical, psihologic sau social.
Nevoile de consum se pot satisface atat prin autoconsum cat si prin intermediul pietei agroalimentare, dar in special apare ca o etapa de pregatire profesionala avand un puternic caracter formativ pentru cei care-l intocmesc, dar si pentru cei care-l studiaza in pregatirea lor profesionala.
Din punct de vedere socio-economic are menirea sa prezinte nivelul la care se afla localitatea Murgeni, judetul Vaslui in piramida socio-economica a localitatilor romanesti, dar si abaterile de la normele optime privind protectia consumatorilor.
Din punct de vedere managerial, studiul de caz este o analiza detaliata si intensiva a unei entitati sau a unei structuri, componenta a unei entitati economice, realizata in vederea determinarii factorilor care stau la baza succesului sau a insuccesului sau.
Acest studiu pune in prim plan cunoasterea problemelor reale ce se afla pe piata produselor agroalimentare avand o importanta deosebita pentru formarea profesionala a noilor specialisti in domeniul agrar si ingineriei economice din agricultura. 
Concluzia reiese din simplul fapt ca, problemele ce apar pe aceasta piata sunt direct legate de productia agricola si indirect de nivelul cultural al zonei.
Acest proiect aduce in prim plan si eforturile pe care trebuie sa le faca comerciantii si producatorii agricoli pentru a satisface cerintele consumatorilor, cerinte care in ultima perioada sunt tot mai diversificate si cunosc o evolutie tot mai agresiva.
2. Scurta prezentare a localitatii Murgeni, judetul Vaslui
Localitatea Murgeni este in judetul Vaslui, Romania, format din localitatile componente Carja, Floreni, Latesti, Murgeni (resedinta), Raiu, Sarateni, Schineni. A obtinut statutul de oras in decembrie 2003. Orasul Murgeni este asezat in estul Romaniei si in sud-estul judetului Vaslui.
Primele insemnari scrise despre Murgeni ca fiind o comunitate de oameni liberi (razesi) apar in timpul domniei lui Alexandru cel bun (1400-1432) si se adauga in timpul lui Stefan cel mare (1457-1504), timp in care satul se documenteaza si arheologic.
Descoperirile arheologice de aici constau in:
- ceramica
- unelte din fier (topoare, sape, seceri, etc)
- arme de lupta
- o bogata gama de monede
Observam ca in timpul lui Alexandru cel Bun se gasesc doar 2 monede nationale, celelalte fiind de origine poloneza, ruseasca, germana, turceasca si chiar monede false. 
In teritoriul Murgeni sunt atestate urmatoarele sate:
- Carja
- Floreni
- Latesti
- Raiu
- Sarateni
- Schineni
Obiective turistice: fermele piscicole cu un potential natural foarte mare
Conform recensamantului efectuat in 2011, populatia orasului Murgeni se ridica la 7.119 locuitori, in scadere fata de recensamantul anterior din 2002, cand se inregistrasera 7.674 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt romani (69,49%), cu o minoritate de romi (19,44%). Pentru 11,04% din populatie, apartenenta etnica nu este cunoscuta. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocsi (71,99%), cu o minoritate de penticostali (16,39%). Pentru 11,04% din populatie, nu este cunoscuta apartenenta confesionala.
Cu numai 3.500 de locuitori in localitatea Murgeni, fara a adauga populatia din satele arondate, intra in randul celor mai mici orase din Romania.
Populatia se ocupa cu agricultura si cresterea animalelor, nefiind prea multe locuri de munca in afara de cele asigurate in putinele instutii de stat care mai exista. Fosta Judecatorie a fost inchisa in 2009, iar cel mai mare investitor privat asigura in jur de 60-70 locuri de munca intr-o fabrica de mobila.


Fisiere în arhivă (1):

 • Studiu de caz privind aprovizionarea cu orez si paste a localitatii Murgeni, Judetul Vaslui.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- AgroInfo - https://www.agroinfo.ro/vegetal/fao-productia-mondiala-de-orez2012-2013
- Bigmar S.R.L;
- Emy-cost S.R.L;
- Gazeta de agricultura - https://www.gazetadeagricultura.info/plante/cereale/19329-productia-si-comertul-mondial-de-orez-una-din-cele-mai-importante-culturi-alimentare-din-lume.html
- Institutul national de statistica - http://www.insse.ro/cms/ ;
- Marketing agrar - Elena Gindu, Aurel Chiran, Andy - Felix Jitareanu - Editura Pim, Iasi, 2014;
- Madedu S.R.L;
- Primaria Murgeni - https://www.ghidulprimariilor.ro/list/cityHallDetails/PRIM%C4%82RIA+MURGENI/123373 ;


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!