Studiu de Caz Privind Aprovizionarea cu Produsele Agroalimentare

Cuprins proiect

1. Necesitatea elaborarii proiectului si conditiile social economice
2. Prezentarea localitatii Averesti, jud Vaslui
3. Consideratii teoretice privind nevoile de consum 
4. Norme de consum (norme minime, norme medii si norme optime)
5. Autoconsumul la peste si paste in Averesti
6. Populatia si structura acesteia in loc Averesti, jud Vaslui
7. Proiectarea cantitatilor totale anuale in vederea aprovizionarii localitatii cu peste proaspat si congelat si paste fainoase si cheltuielile totale anuale
7.1. Calculul cererii de consum medii lunare si anuale
7.2. Determinarea cheltuielilor anuale cu achizitionarea produselor peste proaspat si congelat si paste fainoase
8. Calculul dimensiunilor pietei efective si a pietei potentiale la orizontul anului 2010
9. Promovarea produselor peste si paste fainoase
10. Concluzii
Bibliografie


Extras din proiect

1. Necesitatea elaborarii proiectului si conditiile social economice
Lucrarea privind marketingul aprovizionarii cu produse agroalimentare (peste proaspat si congelat si paste fainoase) porneste de la nevoia explorarii acestui domeniu considerat primordial in constituirea unui mecanism eficient si in realizarea practica a unei strategii si complex de masuri.
Pentru elaborarea acestui studiu de caz, in consecintele actuale de criza structurala si financiara, este necesara o colaborare a productiei cu cercetarea pentru a asigura o planificare regionala considerata optima pentru sortimentul de produse
2. Prezentarea localitatii Averesti, judetul Vaslui
1. Localizare 
Comuna Buneşti – Avereşti este situată în partea de nord – est a judeţului Vaslui, fiind formată din satele: Avereşti, Armăşeni, Buneşti, Plopi, Podu Oprii, Roşiori şi Tăbălăeşti.
Reşedinţa comunei, satul Avereşti, se află la 72 km depărtare de municipiul Vaslui, prin oraşul Huşi, şi la 24 km de oraşul Huşi.
La nord se învecinează cu comuna Dolheşti din judeţul Iaşi, la est cu comuna Arsura, la sud – est cu comuna Duda Epureni, la sud cu comuna Tătărani şi la vest cu comuna Boţeşti 
2. Cadrul natural 
Relieful aparţine Podişului Central Moldovenesc (subunitatea Dolheşti – Crasna – Lohan). Comuna Buneşti – Avereşti are un relief deluros şi puţin şes. Versantul stâng al văii pârâului Crasna are aspect de cuestă tipică, cu alunecări de teren şi multe ravene. Albia majoră a pârâului Crasna este îngustă, între 200 şi 600 m, are pantă lină şi este cu bălţi şi mlaştini. Înălţimea minimă este de 150 m, în lunca pârâului Crasna, la vest de satul Tăbălăieşti 
Analiza situatiei curente
1. Agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală
Agricultura
Condiţiile geografice şi climaterice deosebit de favorabile ale zonei au determinat locuitorii să practice o serie de activităţi predominant agricole cum ar fi: cultivarea plantelor şi creşterea animalelor.
1.2. Producţia vegetală
În ceea ce priveşte structura culturilor se manifestă o specializare pentru cultura cerealelor, plantelor uleioase şi plantelor de nutreţ.
1.3. Pomicultură, viticultură şi legumicultură
La nivelul localităţii Buneşti - Avereşti, legumicultura se practică pe câmp şi în solarii. 
Clima permite cultivarea legumelor, însă este nevoie de investiţii în sisteme de irigaţii. Pe lângă acestea  se doreşte realizarea de investiţii în tehnologie modernă de cultivare, solarii, centre de colectare şi prelucrare a produselor. 
În comuna Buneşti - Avereşti livezile se întind pe o suprafaţă de 5 ha, cultivându-se în special meri (ionatan) şi vişini. Pentru rentabilizarea muncii în sectorul pomicol sunt necesare investiţii în dotarea cu tehnologie modernă de lucru.
Suprafaţa cultivată cu vii este de 684 ha.
1.4. Zootehnia
Creşterea animalelor se practică la nivelul gospodăriilor individuale.
1.5. Silvicultura
Pădurile asigură producţia de plante medicinale, fructe de pădure şi ciuperci. Suprafaţa cu păduri şi alte terenuri cu vegetaţie forestieră a comunei Buneşti - Avereşti este de 147 ha, reprezentand 3% din suprafaţa totală a comunei.
1.7. Piscicultura
Zona este favorabilă pentru dezvoltarea pisciculturii, element ce ajută şi la dezvoltarea serviciului turistic. În comună există „Iazul Mîndreşti” care se află în proprietatea Consiliului Local, acesta putând fi amenajat pentru piscicultură, fiind populat, însă drumul de acces este greu accesibil.


Fisiere în arhivă (1):

  • Studiu de Caz Privind Aprovizionarea cu Produsele Agroalimentare.ppt

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!