Studiu de Caz - Toyota Motors

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1: Domeniu de activitate al Toyota Motors
Capitolul 2: Istoric Toyota Motors
Capitolul 3: Gradul de internationalizare
CApitolul 4: Toyota in Romaia


Extras din proiect Cum descarc?

1. Domeniu de activitate al Toyota Motors
Toyota Motor Corporation (sau TMC) este o companie multinaţională care produce automobile, camioane, autobuze şi roboţi, cu sediul principal în Japonia. Toyota este cel mai mare producător de autovehicule din Asia şi al doilea producător mondial.
Nimic nu e atat de bun incat sa nu poata fi perfectionat. De aceea cei de la Toyota lupta pentru a mari in permanenta calitatea tuturor lucrurilor pe care le fac. Aceasta nu este o lozinca, sau o declaratie de intentii ce va fi afisata pe un perete si uitata. Este felul in care fac lucrurile. Aceasta atitudine poate fi exprimata printr-un singur cuvant: ‘kaizen’. Inseamna ‘imbunatatire continua’ si este cuvantul cheie ce ii ghideaza pe calea spre perfectiune.
Acest angajament fata de calitatea produselor are ca rezultat o suma de beneficii concrete - beneficii ce aduc un plus de calitate in viata clientului. Stiu acest lucru pentru ca persoanlele care ar sunt clienti sau ar putea fi o spun prin voturile acordate companiei Toyota in studiile independente privind satisfacerea nevoilor consumatorului. Deasemenea, acest lucru este intarit de rezultatele exceptionale ale vehiculelor Toyota in testele de siguranta Euro NCAP, insa, ceea ce intareste aceasta convingere este faptul ca aceasta companie se straduieste in permanenta ca, clientii sai sa fiti satisfacuti pe deplin pe toata durata posesiei unui vehicul Toyota, din momentul achizitionarii masinii si terminand cu vanzarea acesteia. Din punctul de vedere al consumatorului, aceasta inseamna ca, de fiecare data cand vor fi la volanul unui vehicul Toyota si vor porni motorul, vor trai un sentiment de incredere totala. Increderea aceasta este data de faptul ca masina pe care o conduc este proiectata si produsa la cele mai inalte standarde de calitate. Pentru Toyota, calitatea nu este numai o promisiune; este principiul director.
Ca sa sublinieze mai bine aceste lucruri Kiichiro Toyoda,fondatorul companiei a realizat o conferinta de presa in care a spus “De acum inainte, doresc ca toti angajatii companiei sa-si unifice eforturile pentru a produce vehicule de calitate superioara.”
Acest lucru a venit ca o promisiune din partea lui in ceea ce priveste calitatea produselor realizate de Toyota Motors.
Vehiculele care sunt produse de ei sunt de 4 feluri:
Vehicule ecologice din care face parte deocamdata singurul lor model Prius, care este o masina in care puterea se imbina cu precizia, inovatia cu viziunea si responsabilitatea cu siguranta.
Vehicule comerciale din care fac parte Hilux si Hiace. Hiace este o dubita care poate trasporta o incarcatura foarte mare.
MPV. Aceasta categorie are decat un reprezentant, Corolla Verso o masina care imbina inteligent designul si caracterul modular ingenios.
Autoturisme. Aceasta categorie include cea mai mare parte a produselor acestei companii, fiind totodata si cea care aduce cel mai mare profit.
Modelele de pe piata din aceasta categorie sunt: Toyota Aygo, Toyota Yaris, Toyota Auris, Toyota Corolla, Toyota Avensis, RAV4, Land Cruiser si Land Cruiser V8.
Pentru fiecare model Toyota Motor are si o gama foarte mare de accesorii pe care le produce pentru a venii cu un spor de confort clientilor care isi doresc acest lucru.
Pe langa tot ce ofera consumatorilor in materie de autovehicele, Toyota mai este implicate si in cursele de Formula 1,in competiile off-road, raliuri si diferite cupe organizate chiar de ei pentru a fideliza cat mai bine clientul acestei marci.
In viitor Toyota si divizia sa de camioane Hino au anuntat ca vor participa la dezvoltarea unui model de autobuz capabil sa se deplaseze atat pe sosele cat si pe cai ferate, un mijloc de transport in comun maleabil si rentabil.
Toyota si Hino va fi sustinuta de compania de cai ferate JR Hokkaido, din principala insula din nordul Japoniei, pentru a fabrica noul model de vehicul, ce va permite legatura dintre caile rutiere si cele feroviare, scrie AFP, citat de NewsIn.
JR Hokkaido a inceput dezvoltarea modelului de “vagon-autobuz” in 2004, o idee explorata de decenii in Marea Britanie si Germania, fara sa se treaca inca la aplicatii concrete. JR Hokkaido a dezvoltat un prototip functional in urma cu un an. 
Un “vagon-autobuz” ar facilita economisirea la nivelul costurilor de infrastructura si de exploatare. De asemenea, permite planificarea unor rute rationale si flexibile in functie de cerere, utilizarea tronsoanelor de cale ferata acolo unde nu exista retea rutiera, si invers. 
Vehicului al permite si evitarea situatiei in care trenurile si masinile circula pe jumatate goale in zone rurale aproape parasite. Acest mijloc de transport este mai ecologic, folosind un motor diesel si evitand ambuteiajele pe portiunile feroviare. Prototipul actual al “vagonului autobuz” pare o imbinare intre automobil si camion. 
Modelul are opt roti, similar cu garniturile de tren, rotile din cauciuc sunt ridicate pe parcursul portiunilor feroviare. Acest model efectueaza de trei ori pe zi un circuit de 36 kilometri, dintre care 11 kilometri portiune de cale ferata. 
Noua versiune, pe care JR Hokkaido si Toyota estimeaza ca o vor dezvolta pana la mijlocul liu iunie, va avea o capacitate de 25 pasageri, fata de 12, in prezent.
In concluzie domeniu de activitate al Toyota Motors este unul foarte vast,este o companie extreme de dezvoltata cu o strategie de piata foarte bine pusa la punct care a concurat, concureaza si v-a concura foarte bine in acest domeniu destul de saturat in momentul de fata de foarte multi astfel de producatori.
Singurul lucru ce ii v-a face sa se diferentieze este increderea pe care acestia le-o vor oferii clinetilor potentiali si calitatea serviciilor lor.


Fisiere în arhivă (1):

  • Studiu de Caz - Toyota Motors.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!