Studiu de Piata - Margarina Linco

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Justificarea temei 2
2. Prezentarea produsului 2
2.1. Definirea produsului 2
2.2. Scurt istoric 2
2.3. Situatia prezenta in Romania 3
3. Obiectivele cercetarii 4
4. Elaborarea chestionarului 5
5. Esantionul 7
6. Desfasurarea cercetarii 7
7. Prelucrarea datelor 8
8. Centarlizarea raspunsurilor 18
9. Concluziile cercetarii 20
10.Bibliografie 22


Extras din proiect Cum descarc?

1. JUSTIFICAREA ALEGERII TEMEI
Am ales pentru acest proiect margarina pentru ca este unul dintre cele mai cautate produse, care se serveste de obicei la micul dejun. 
Nu sunt un consumator fidel al margarinei, dar ma intereseza ce parere au oamenii despre acest produs si cum este el perceput.
2. PREZENTAREA PRODUSULUI
2.1. DEFINIREA PRODUSULUI
Margarina este un produs alimentar, care contine minimum 80% grasime si maximum 16% apa, in stare plastica sau fluida, o emulsie stabilizata de tip A/U, fabricata, in special din grasimi si uleiuri comestibile, fiind permis si adaosul de aditivi, emulgatori, vitamine, aromatizanti, coloranti si conservanti (Codex Alimentarius Comissions) 
2.2. SCURT ISTORIC
Margarina a fost creata in 1870 de un francez din Provence pe nume Hipolite Mege-Mouriez, la cererea imparatul Louis Napoleon al III-lea, de a produce un substituit satisfacator pentru unt.
1873 - Un brevet american i-a fost acordat lui Mege-Mouriez care intentiona sa-si extinda productia de margarina in Statele Unite. Operatiunea a esuat pentru ca Mege-Mouriez a incetat din viata intre timp.
1878 - Unilever incepe productia de margarina in Europa.
1885 -Congresul American a votat "Legea margarinei". Legea impozita cu 2 centi un kilogram de margarina si cerea licente scumpe de la producatori, distribuitori si vanzatori.
1902 - 32 de state si aproape 80% din populatia Statelor Unite erau sub interdictia de a consuma margarina colorata.
1903 - Taxele asupra margarinei colorate au fost marite, iar cele pentru margarina necolorata au scazut. Cererea mare de margarina colorata adus la aparitia fenomenului de contrabanda.
1917 - Odata cu intrarea Americii in Primul Razboi Mondial productia si consumul de margarina au scazut.
1930 - Legea margarinei a fost modificata pentru a introduce o noua taxa asupra colorarii naturale si artificiale a margarinei.
1951 - Taxele asupra margarinei au fost eliminate si consumul de margarina colorata s-a dublat.
1960 - A aparut prima data margarina la tub in America.
1998 - S-au implinit 125 de ani de la patentarea margarinei. 
2.3. SITUATIA PREZENTA IN ROMANIA
Aproape intrega cantitate de margarina vanduta in Romania este produsa de doi mari competitori Unilever si Orkla Foods. Numarul relativ redus de companii producatoare confera stabilitate pietei, in timp ce diversificarea ofertei si introducerea de sortimente speciale asigura un trend ascendent al vanzarilor de margarina. Fiind un produs cu un consum ridicat, aproape zilnic, margarina si-a asigurat prezenta la raft atat in comertul traditional, cat si in cel modern. 
Societatea Orkla Foods Romania SA a fost infiintata cu capital privat norvegian in decembrie 1994 sub numele de Topway Industries SRL, specializata in productia de margarina si uleiuri vegetale.
In 1995 a fost instalata prima linie de productie la Craiova, Topway fiind prima firma care a produs margarina tartinabila in Romania. A doua linie a fost instalata in 1996, urmata de o a treia in 1997.
In prezent exista 5 linii de productie cu o capacitate anuala de aproximativ 10.000 tone.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Piata - Margarina Linco.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!