Studiu Magazin Specializat - Deichmann

Cuprins proiect

Capitolul I. Prezentarea generala a magazinului:
• Istoric, forma de organizare, explicarea numelui, siglei si a sloganului;
• Amplasarea si caracterizarea zonei de atractivitate;
• Identificarea si caracterizarea clientelei tinta;
• Identificarea si caracterizarea concurentei și diferențierea magazinului fața de acestea ;
• Politica comerciala a magazinului; 
Capitolul II. Organizarea spatiului de vanzare si avanzarii:
• Prezentarea modului de vanzare;
• Analiza modului de amenajare
• Analiza fluxului clientilor in sala de vanzare;
• Caracterizarea asortimentului;
• Analiza calitativa a dispunerii liniilor de produse si a marfurilor in magazin;
• Analiza modului de amplasare a marfurilor pe gondole;
• Analiza publicitatii la locul de vanzare 
Capitolul III. Sondaj de opinie-chestionar adresat clientilor:
• Modelul chestionarului aplicat;
• Interpretarea datelor din chestionar; Grafice; 
Capitolul IV. Concluzii si propuneri:
• Evidentierea punctelor slabe ale magazinului;
• Prezentarea unor solutii de remediere.
• Concluzii


Extras din proiect

Capitolul I. Prezentarea generală a magazinului
Grupul Deichmann, originar din Essen, este leader-ul de piaţă din Europa în domeniul comerţului cu încălţăminte, avănd la nivel mondial cca. 26.500 angajaţi în cele aproximativ 2.300 magazine proprii, răspândite pe întregul mapamond (dintre acestea în jur de 1.000 în Germania). Firma este prezentă sub numele DEICHMANN în Germania, Austria, Marea Britanie, Danemarca, Polonia, Slovacia, Ungaria, Cehia, Slovenia, Suedia, Italia; Lituania şi Turcia. În Elveţia este prezentă sub numele Dosenbach/ Ochsner/ Ochsener Sport, în Olanda sub Van Haaren iar în Statele Unite sub numele Rack Room Shoes/ Off Broadway. Conceptul de succes DEICHMANN este urmat şi în România, unde deocamdată există 37 magazine la fel ca în celelalte 20 ţări din lume.
DEICHMANN convinge şi în România cu deja cunoscutul concept de succes: pantofi moderni, de calitate, la preţuri extrem de convenabile şi cu serviciile deosebite oferite clienţilor. Oferta este adaptată individual la condiţiile de piaţă din România şi ia în considerare trendurile specifice ale ţării.
1.1 Istoric
1913-1948: Heinrich DEICHMANN a pornit activitatea firmei în 1913, când a înființat un mic atelier de reparat încalțăminte. În 1919 începe vânzarea pantofilor produşi în fabrică şi cu timpul devine o sursă din ce în ce mai importantă de venituri. În anul 1930 este deschisă prima filială în Essen-Borbeck. În anul 1948, după moartea lui Heinrich Deichmann, afacerea este preluată de către soţia sa doamna Julie Deichmann împreună cu copiii.
1949 – 1995: În anul 1949 se deschide prima filială DEICHMANN din afara oraşului Essen, în Düsseldorf. În 1955 începe modificarea conceptului de magazin: este dezvoltată vânzarea pe alei. Cu ajutorul standurilor de preselecţie, produsele sunt aduse mai aproape de clienţi, iar in 1956, firma este preluată de către Dr. Heinz-Horst Deichmann. În 1973 se preia lanţul elveţian de pantofi DOSENBACH, iar în 1978 este deschis depozitul central în Bottrop și reface clădirea administrativă din Essen. În anii 1984 și 1985 se preiau lanţul american de pantofi LERNER Shoes (devenit ulterior Rack Room Shoes) și lanţul olandez de pantofi vanHaren. În 1988 este deschis un al doilea depozit central în Feuchtwangen și se preia firma Roland. Un an mai târziu, Heinrich O. Deichmann se implică în managementul companiei. În 1990 este deschisă prima filială în nou-formatele state germane, iar în 1992 este deschis al treilea centru de distribuţie în Soltau si se preia lanţul elveţian de pantofi OCHSNER. În 1995 a debutat primul clip publicitar TV, cu sloganul "Pantofi de firmă atât de ieftini - DEICHMANN".
1996-2004: În 1996 se deschide prima filială în Polonia. În 1998 preşedinţia conducerii Grupului-DEICHMANN este preluată de către Heinrich O. Deichmann în anul 1999, iar în 2000 Dr. Heinz-Horst Deichmann este numit consul-onorific în India. În 2001 se deschid primele filiale în Marea Britanie şi Ungaria. În anul 2002 este preluat lanţului american de pantofi OFF BROADWAY, iar tot in acelasi an Dr. Deichmann primeşte distincţia "Gründerpreis". În anul 2003, DEICHMANN sărbătoreşte al 90-lea an de existenţă și se deschid primele filiale în Cehia și Danemarca iar in 2004 DEICHMANN ia parte cu succes la concursul "Cel mai bun angajator german" începe nouă campanie "Deichmann - o afacere bună".
2005-2011: În 2005 se reușește preluarea drepturilor mărcii comerciale ale mărcii de pantofi bărbăteşti GALLUS și preluarea drepturilor comerciale ale "Elefanten", DEICHMANN ofera locuri de muncă tinerilor șomeri. În anul 2006 se reîntoarce pe piaţă marca "Elefanten", se deschide filiala cu numărul 1000 din Germania, se reușește extinderea centrelor de distribuţie din Soltau şi Bottrop și deschiderea primelor filiale în Slovenia și Turcia. În 2007 se deschid primele filiale în Croaţia, Suedia și România, iar cele şase membre ale formaţiei "Pussycat Dolls" sunt noii parteneri internaţionali de publicitate ai Deichmann. În 2008 se inaugurează noul magazin Flagship Store DEICHMANN în Essen, pe Limbecker Straße, se deschide cea de-a 4-a fază a construcţiei sediului DEICHMANN din Essen. În același an, se deschid primele filiale în Italia și Lituania, iar Trupa de fete Sugababes din Marea Britanie face reclamă pentru colecţia Star-Collection a Deichmann. În 2009 se deschide prima filială în Bulgaria și cel de-al cincilea centru de distribuţie Dunajská Streda în vestul Slovaciei, iar în 2010 se deschide primul magazin în Spania.
Forma de organizare
Nume firmă: DEICHMANN COMERCIALIZARE INCALTAMINTE SRL
Cod Unic de Inregistrare: 21101687 
Nr. Inmatriculare: J40/3125/2007 
Anul înființării: 2007 
Sediu: 
Complex S-Park
Str. Tipografilor, nr. 11-15
Corp B3, et. 2
Sector 1, Bucuresti
013714
Telefon: 0040-21-300 26 61
Telefax: 0040-21-300 26 70
Explicarea numelui, siglei și a sloganului
Nume: DEICHMANN COMERCIALIZARE ÎNCĂLȚĂMINTE S.R.L. 
Numele provine de la fondatorul companiei, Heinrich DEICHMANN.
Sigla: 
Pentru simbolizarea siglei "Deichmann" a fost aleasă culoarea verde, o culoare rece, placută ochiului, odihnitoare, ce facilitează buna dispoziție și deconectarea nervoasă.
Motto: „Prețurile de neînvins se datorează cantității”
Un număr mare de puncte de vânzare necesită un număr mare de comenzi, ceea ce are o influență directă asupra prețului acestora, micșorat prin reduceri speciale, datorate cantitaților. Pe acest principiu funcționează Deichmann, marea retea de magazine multi-brand.


Fisiere în arhivă (1):

  • Studiu Magazin Specializat - Deichmann.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!