Studiu pe Piata Cosmeticelor

Cuprins proiect Cum descarc?

ARGUMENT - 4 -
I. SCURT ISTORIC AL COSMETICELOR - 7 -
II. STUDIU DE CAZ - 8 -
II. 1 STUDIEREA TENDINTELOR ECONOMICE - 8 -
II. 1.2. ANUL 2006 - 8 -
II. 1.3. ANUL 2007 - 10 -
II. 1.4. ANUL 2008 - 10 -
II. 1.5. ANUL 2009 - 10 -
II. 2. ANALIZA COTEI DE VANZARI - 12 -
II. 3. STUDII DE COMPETIVITATE A PRODUSELOR - 13 -
II. 3.1. AVON - 13 -
II. 3.2. AMWAY - 13 -
II. 3.3. FABERLIC - 13 -
II. 3.4. ORIFLAME - 13 -
II. 3.5. PRODUSELE CELE MAI VANDUTE 2008 - 14 -
III STUDIUL COMPANIEI FARMEC. - 15 -
BIBLIOGRAFIE - 19 -


Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
In cadrul acestei lucrari, am incercat sa realizam un studiu pe piata produselor cosmetice, iar in acest scop am utilizat diferite articole de presa in format electronic, precum si anumite studii de piata ce se refera la piata produselor cosmetice.
Studierea este indirecta, deoarece este realizata pe baza informatiilor de birou (desk research).
Cercetarea indirecta prezinta o serie de avantaje: este usor de realizat, are un grad ridicat de operativitate; antreneaza de regula costuri relative scazute, comparative cu cercetarea directa; nu necesita personal strict specializat. De asemenea, prezinta si unele dezavantaje: nu acopera integral aria problematica a mecanismelor si proceselor pietei; are un caracter discriptiv, fiind o cercetare post facto; se refera exclusiv la nivelurile medii ale proceselor si dimensiunilor pietei; se bazeaza pe situatii trecute, fiind insuficienta, in conditiile modificarii actiunii anumitor factori etc.
In ceea ce priveste aplicarea metodelor indirecte de cercetare s-a dovedit foarte utila folosirea seriilor cronologice sau de timp, in conditii de comparabilitate a indicatorilor si variabilelor, indeosebi pentru cunoasterea tendintelor si a unor modificari ale diferitelor procese ale pietei.
Se poate afirma, fara riscul de a gresi, ca specialistii sunt unanimi in a considera studierea pietei ca fiind una dintre componentele principale ale cercetarilor de marketing, si aceasta indiferent de acceptiunile,uneori diferite,date acestor concepte de marketing.
Obiectivele studiilor de piata sunt, fireste, foarte diferite si acopera, practic, toate componentele activitatilor de marketing. In esenta, studiile de piata trebuie sa furnizeze toate informatiile de care au nevoie echipele de conducere ale firmelor, pentru fundamentarea decizilor de piata. 
Importanta studiilor de piata se ridica la valentele asteptate "numai in masura in care elementele pe care le ofera sunt si intelese, si interpretate in contextual real care le-au generat"osi numai in masura in care cei ce trebuie sa ia decizii au pregatirea si experienta necesara pentru a le utiliza cu adevarat eficient. Mai mult decat atat, in conditiile unei economii moderne, in care aportul si utilizarea studiilor de piata sunt incontestabile, nu trebuie sa se ajunga la concluzia ca acestea se pot constitui intr-un "panacea" universal in rezolvarea multiplelor probleme cu care se poate confrunta intreprinderea. Asemenea studii nu se pot substitui, in nici un caz, procesului decizional, ele neavand un caracter infailibil. Trebuie pornit de la valentele lor reale, ele putand servi doar fundamentarii deciziilor, rolul lor in procesul decizional ramanand limitat. Este vorba de limite care nu pot fi depasite, dupa cum exista limite si in privinta calitatii unor asemenea investigatii, a corespondentei acestora cu fenomenele din economia reala.
Studiile de piata trebuie sa aiba un caracter de continuitate. Acesta cerinta este vitala pentru eficienta reala a studiilor de piata si urmeaza dinamica procesului real al comportamentului consumatorului, care nu este un act, ci un proces care se desfasoara in timp. In acest context nu se neaga, fireste, oportunitatea si utilitatea unor cercetari ad-hoc in acest domeniu, dar se accentueaza performantele evidente ale continuitatii studierii pietei.
Piata reprezinta:
Sfera economica in care productia de bunuri si servicii apare ca oferta de marfuri, iar nevoile solvabile de consum ca cerere de marfuri.
Sfera de manifestare si confruntare a ofertei si a cererii si a realizarii lor prin intermediul vanzarii- cumpararii. 
In sfera pietei este cuprins intreg ansamblul de conditii economice, sociale, demografice, care determina dinamica ofertei si cererii de marfuri, raporturile dintre ele, precum si evolutia preturilor si a vanzarilor.
Piata produsului- totalitatea pietelor firmelor care produc acelasi produs (piata detergentilor).
Piata firmei- formata din piete ale mai multor produse (ex. o firma produce si detergenti si produse cosmetice actionand pe ambele piete).
Piata totala- ansamblul pietelor firmelor care actioneaza in cadrul ei si totalitatea pietelor produselor care fac obiectul actelor de vanzare - cumparare.
Particularitatile produselor:
- Productia, vanzarea si consumul sunt diferentiate ca localizare spatiala.
- Odata cu achizitia unui produs se produce un transfer de proprietate.
- Poate fi exportat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu pe Piata Cosmeticelor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!