Studiu Privind Notorietatea Marcii Becks

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere: 3
Capitolul I: Analiza Pietei 4
Capitolul II: Configurarea Produsului 5
Capitolul III: Chestionarul de Ancheta: 6
3.1-Obiectivele Studiului 6
3.2-Chestionarul 7
3.3-Analiza chestionarului 13
Concluzii 17
Bibliografie 18
Anexe 19


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Este o cercetare de marketing, realizata in scopul si urmarirea notorietatii marcii Beck's. Folosind metoda chestionarului incercam sa vedem care este aceasta.
Berea a aparut acum cca. 6000 de ani. Vine cel mai probabil de la paine care s-a udat si a inceput sa fermenteze, de unde a aparut procesul de fermentare.
Aceasta descoperire a avut loc de mai multe ori in istoria omenirii, astfel ca nu se poate sti sigur, unde a fermentat la inceput berea.
Cele mai vechi urme de bere, care provin din anii 3500-2900 i.Hr., au fost descoperite de curand in Tepe, Mesopotamia (astazi in Iranul de vest).
Unii cercetatori studiind un numar mare de texte antice, cat si texte tarzii au ajuns la concluzia ca in antichitate exista o legatura stransa intre coacerea cerealelor si fabricarea berii. Coacerea cerealelor este pana in zilele noastre un moment important in fabricarea berii.
Se pare ca berea era asemanatoare unei grasimi groase de culoare intunecata, fara sa contina o cantitate mare de alcool, insa foarte hranitoare. Datorita gustului deosebit, ea ocupa un loc important in dieta oamenilor din acea vreme.
In zilele noastre, pentru usurarea procesului semintele se pun la uscat, astfel incat se obtine maltul. Maltul se fierbe, se strecoara si se adauga drojdie. Potrivit retetei traditionale, pentru obtinerea unei drojdii naturale se prepara un aluat din faina de grau, iar aluatul se punea la copt pana cand mijlocul se intarea. Dupa care, bucatile din aluatul copt se puneau intr-un decoct de malt pentru pregatirea berii.
Capitolul I: Analiza Pietei
In anul 2010 contextul economic instabil a determinat o scadere a pietei berii cu 3,5% fata de anul precedent, atingand un volum total de 17 milioane de hectolitri. In ultimii doi ani piata berii a inregistrat o contractie de 16% fata de anul 2008, an in care volumul vanzarilor de bere a atins o cota maxima de 20,2 milioane hectolitri.
InBev este o companie belgiana din industria berii, parte a concernului multinational Anheuser-Busch InBev. Compania este al doilea producator de bere din lume si detine marcile Stella Artois, Skol, Beck's si Brahma. 
Compania are sediul la Leuven, Belgia si a avut o productie de 273,9 millioane hectolitri in 2007.
Cifra de afaceri in 2007 a fost de 14,4 miliarde Euro.
In 2009, InBev Romania detine doua fabrici de bere, la Ploiesti si Blaj, are peste 750 angajati si o retea de distributie nationala. Prezenta de 15 ani pe piata, InBev Romania produce marcile Stella Artois, Beck's, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.
Berea este o bautura alcoolica obtinuta din 4 produse naturale: drojdia de bere, malt, hamei si apa. Aceasta are aproximativ 5% alcool; asa-numita bere fara alcool are intre 0 si 0,5% alcool.
Temperatura de baut perfecta a berii se afla intre 6 si 8 ?C.
De obicei energia berii provine din grane, dar poate sa vina si din energia cartofilor sau a mazarii. Se poate spune ca si japoneza Sake se poate incadra in definitia berii. In Rusia, berea se incadreaza oficial la categoria bauturilor non-alcoolice.
Categorii de bere:
- bere neagra filtrata sau nefiltrata
- bere fara alcool
- bere blonda pasteurizata sau nepasteurizata
- bere blonda superioara
- crema de bere
- bere bruna
- bere cu lamaie


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu Privind Notorietatea Marcii Becks.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!