Studiu privind spiritul antreprenorial și manifestarea acestuia în rândul studenților economiști din Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău

Extras din proiect Cum descarc?

DEFINIREA PROBLEMEI DECIZIONALE
Problema decizionala cu care ne confruntam in situatia de fata, vine din necesitatea de a spori contactul studentilor din cadrul Facultatii de Stiinte Economice a Universitatii ,,Vasile Alecsandri" din Bacau, cu domeniul antreprenoriatului astfel crescand sansele ca integrarea acestora in practica sa se faca mult mai usor. 
Infiintarea unui club de antreprenoriat in cadrul facultatii va veni in sprijinul studentilor, atat din punct de vedere teoretic cat si practic.
Pentru a se lua o decizie in legatura cu punerea bazelor acestui club, este necesar un studiu in randul studentilor care va scoate in evidenta efectele asupra activitatii studentilor economisti, precum si interesul/cunostintele acestora privind antreprenoriatul.
DEFINIREA SCOPULUI SI OBIECTIVELOR CERCETARII
SCOPUL CERCETARII este depistarea spiritului antreprenorial in randul studentilor economisti din Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau.
Plecand de la acest scop general, au fost definite o serie de obiective dupa cum urmeaza:
- OBIECTIVE GENERALE--Infiintarea unui club de antreprenoriat ,,TINERII ANTREPRENORI BACAUANI" compus din studenti si nu numai, in care sa se dezbata si sa se gaseasca rezolvari la problemele intampinate de acestia pe plan antreprenorial.
- Gradul de constientizare a importantei antreprenoriatului in randul studentilor de la Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii Vasile Alecsandri din Bacau. Metode de constientizare a importantei antreprenoriatului in economie, proiecte, campanii, conferinte.etc. 
- Obiectiv secundar-Confectionarea si montarea unor aviziere in cadrul facultatii, special concepute pentru informarea studentilor interesati de antreprenoriat (se vor afisa legi, modele de proiecte finantate ale altor tineri, articole de ziar si reviste cu stiri, chiar si articole scrise de studenti tineri antreprenori in care sa impartasesca din experienta lor, o baza de date cu membrii clubului tineri antreprenori sa.)
- Obiectiv secundar-Organizare de work-shop-uri pentru captarea de idei inovatoare referitoare la realizarea si finantarea de start-up si solutionarea dificultatilor intampinate de tinerii antreprenori.
ALEGEREA SURSELOR DE INFORMATII
Alegerea surselor de informatii s-a bazat pe obiectivele stabilite, astfel utilizandu-se surse de date primare interne exclusiv pentru realizarea acestui studiu. 
Conform obiectivelor stabilite, unitatea de cercetare a fost reprezentata de Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau ca si entitate.
Unitatea de sondaj a fost reprezentata de fiecare student economist in parte care a oferit informatii despre propria viziune si propriile cunostinte in legatura cu domeniul antreprenoritului.
SELECTAREA MODALITATII DE CULEGERE SI SISTEMATIZARE A INFORMATIILOR
In aceasta etapa s-au definit variabilele care fac parte din studiul nostru.De asemenea, s-au
determinat scalele cu ajutorul carora au fost masurate variabilele, s-a stabilit metoda prin care urmeaza a se culege datele, s-au elaborat instrumentele utilizate in acest sens si au fost elaborate machetele de tabele pentru sistematizarea informatiilor. 
Toate aceste operatii s-au desfasurat in stransa legatura cu scopul si obiectivele cercetarii.


Fisiere în arhivă (1):

  • Studiu privind spiritul antreprenorial si manifestarea acestuia in randul studentilor economisti din Universitatea Vasile Alecsandri din bacau.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!