Supply Chain Management

Extras din proiect Cum descarc?

Grupul Vel Pitar este liderul pietei romanesti a produselor de panificatie si un jucator important in domeniul productiei si distributiei de biscuiti, napolitane, specialitati de cofetarie si patiserie.
Povestea grupului incepe in momentul in care fondul de investitii Broadhurst Investments Limited, administrat in Romania de catre New Century Holdings (NCH), achizitioneaza doua mari companii de morarit si panificatie, Mopariv Ramnicu Valcea si Berceni Bucuresti. In decembrie 2001 se formeaza S.C. Vel Pitar S.A., prin fuziunea a patru fabrici din industria de morarit si panificatie: Mopariv Ramnicu Valcea, Berceni Bucuresti, Mopariv Cluj Napoca si Granpan Tecuci. Sediul noii companii este stabilit la Ramnicu Valcea.
Anul 2007 a reprezentat trecerea la un nou tip de organizare. Compania Vel Pitar S.A. s-a divizat in trei societati autonome care au ca obiect de activitate panificatia - S.C. Vel Pitar S.A., moraritul - S.C. Sapte Spice S.A. si retailul - S.C. VP Magassin S.A.. Aceste activitati s-au dezvoltat continuu in ultimii ani, astfel incat acum beneficiaza de conditiile necesare pentru a functiona autonom. Prin procesul de divizare noile companii fructifica mai bine oportunitatile oferite de piata in domeniile lor, gestioneaza mai bine resursele si utilizeaza in mod direct veniturile obtinute. Fondul de investitii Broadhurst Investments Ltd., administrat in Romania de compania New Century Holdings (NCH), detine aproximativ 80% din toate cele trei firme rezultate in urma divizarii.
In prezent Grupul Vel Pitar detine centre de productie in Bucuresti (doua) si in 10 judete din Romania (Valcea, Arges, Brasov, Cluj, Galati, Iasi, Giurgiu, Gorj, Olt si Dambovita), unitati de morarit si o retea de magazine in marile orase din Romania.
Grupul Vel Pitar in cifre: 12 fabrici de panificatie, specialitati de panificatie, patiserie, biscuiti si napolitane; unitati de morarit; o retea proprie de 157 de spatii comerciale in marile orase din Romania; acoperire nationala; nr.mediu de angajati 2552; peste 2 milioane de clienti zilnic. Lunar, in medie, sunt produse aproximativ 10.000 tone panificatie, 300 tone biscuiti si napolitane si 14.000 tone produse de morarit.
Date economice pe anul 2017 :
Cifra de afaceri : 396592069 RON.
Profit net: 15777631 RON.
Crestere anuala 11% .
Marja de profit 4%.
Cod CAEN : 1071 -  Fabricarea painii , fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie.
Date firma: CUI 21229091.
Nr. de inmatriculare : J38/221/2007.
Adresa : Str. Timis nr.22.
Localitate : Ramnicu Valcea,judet Valcea.
Furnizorii
Preocupata de ridicarea calitatii produselor sale, conducerea manageriala a Vel Pitar recunoaste ca numai prin aprovizionarea permanenta cu materii prime si materiale auxiliare de cea mai buna calitate, prin investitie tehnologica moderna isi poate consolida si extinde piata de desfacere.
Datorita indelungatei si bunei colaborari cu furnizorii, aprovizionarea cu materii prime se face intr-un ritm constant neprezentand riscuri pentru continuitatea procesului tehnologic de productie al acestei companii.
In cadrul selectarii sau colaborarii cu furnizorii, firma Vel Pitar analizeaza o serie de
aspecte legate de:
-  calitatea produselor, dat fiind faptul ca in calitatea produselor obtinute se regaseste in calitatea materiilor prime si a materialelor folosite ;
-  respectarea termenelor si conditiilor de livrare si facilitarea unor servicii;
-  nivelul de implicare al firmelor in stabilirea si negocierea preturilor de vanzare dat fiind faptul ca pretul materiilor prime si materialelor contribuie in mod direct la formarea costurilor produselor obtinute;
-  discount-urile si alte tipuri de reduceri oferite firmei la cumparare;
Principalii furnizori ai societatii sunt in general firme cu care S.C. Vel Pitar S.A. are relatii
traditionale si care nu au creat probleme.
Materiale comercializate Furnizori 
Faina de grau COMCEREAL Teleorman
COMCEREAL Giurgiu
COMCEREAL Galati 
- Nidera 
- Cargill
Producatori agricoli individuali
Drojdie ROMATA Bucuresti
PAKMAYA;HASMAYA 
Figura 1 Structura materiilor prime si a furnizorilor 
MATERIALE AUXILIARE : 
1. AMELIORATORI : folositi pentru imbunatatirea calitatii fainii, mentinerea prospetimii produselor finite si pastrarea gustului si a greutatii specifice a painii.
Furnizori : - S.C. Esarom S.A. Romania 
- S.C Puratos Prod S.R.L.
-S.C. Food Ingredients S.A.
2. SARE : 
Furnizori S.C. SALINA S.A. Tg. Ocna 1800 ; S.C. SALINA S.A. Slatina.


Fisiere în arhivă (1):

  • Supply Chain Management.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

vdocuments.mx_sistemul-logistic-al-unei-intretrinderi-agroalimentare-vel-pitar.pdf
http://velpitar.ro
http://www.insse.ro/cms/sites/default/files/field/publicatii/buletin_statistic_lunar_nr01_2018.pdf
http://didu.ulbsibiu.ro/myself1/x-resurse/resurse/r_2840218324841_Managementul_aprovizionarii/2/curs-Managementul.aprovizionarii.pdf
http://www.rasfoiesc.com/business/afaceri/LUCRARE-DE-LICENTA-ADMINISTRAR38.php
http://www.abm.ro/files/abm2005/alexandru_covrig.pdf


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!