Tehnici Promotionale - Nestle

Extras din proiect Cum descarc?

1.Analiza pietei
Grupul Nestlé este prezent pe piata din România din anul 1995, prin lansarea pe piata a marcilor Nescafe, Maggi si Nesquik. În 2000, compania elvetiana a preluat fabrica de napolitane Joe, tranzactia nefiind facuta publica. Nestlé si-a largit anul trecut portofoliul de produse distribuite în România odata cu preluarea la nivel international a producatorului de înghetata Delta Ice Cream, care detine o fabrica si în Bucuresti.
Printre brandurile Nestlé aflate în prezent în portofoliul companiei pe piata din România se numara cafeaua Nescafe, bazele pentru mâncaruri si supele Maggi, napolitanele Joe, cerealele pentru mic dejun Nesquik, Chocapic, Cini Minis, Cornflakes, batoanele de ciocolata Kit Kat, mâncarea pentru copii Nestlé, alimentele pentru câini si pisici Purina, Darling, Friskies.
Nestlé a început sa comercializeze categoria de cereale pentru mic dejun în anul 1997, chiar daca acestea erau prezente pe piata înca din 1994 prin intermediul unui distribuitor care le importa din Franta. Din 1997 a început importul acestora din Polonia, tara de unde se importa si în acest moment. Printre brandurile de cereale Nestlé prezente pe piata din România se numara Nesquik, Chocapic, Cheerios, Cini Minis si recent lansata marca Cookie Crisp, fulgii de cereale Gold Flakes & Corn Flakes, Fitness si Musli, dar si batoanele de cereale pentru copii Nesquik si Chocapic si cele pentru adulti Fitness.
Anul trecut divizia de cereale a reprezentat 12% din totalul cifrei de afaceri a companiei. Potrivit unor estimari anterioare ale companiei, cifra de afaceri la nivelul anului 2006 ar putea ajunge la 100 de milioane de euro. În aceste conditii, vânzarile realizate de divizia de cereale ar trece de 10 milioane de euro anul trecut. 
Piata cerealelor pentru micul dejun a evoluat fantastic de la an la an, înregistrând cresteri anuale de pâna la 50%. Diferenta dintre piata româneasca si celelalte piete europene este data de consumul pe cap de locuitor, indicator care în România nu depaseste valoarea de 0,37 de kilograme, în timp ce în Ungaria consumul este de 0,78 kilograme per cap de locuitor, iar în Marea Britanie de 6,48 kilograme pe cap de locuitor.
2.Obiective
1.Principalul obiectiv al campaniei Cu fiecare cutie de Nestlé - mai aproape de casa visurilor tale! este, în primul rând acela de a pastra notorietatea brandului Nestlé pe piata alimentara româneasca, cu un nume înca din 1995 pe aceasta piata, fiind prezent cu o gama larga de produse. În acelasi timp, Nestlé România, prin prezenta campanie promotionala doreste sa-si pastreze clientii fideli marcii.
2. Pe anul 2007, Nestlé România doreste o crestere a vânzarilor de cereale cu 30% pe piata locala ca urmare a dezvoltarii portofoliului de produse, dar si ca efect al evolutiei pietei în domeniu, estimata în acest moment la aproximativ 26 de milioane de euro. 
3.Prin aceasta campanie se urmareste pastrarea pozitiei de lider a cerealelor Nestlé pe piata româneasca (potrivit propriilor estimari, Nestlé România detine pozitia de lider pe aceasta piata, atât în volum, cât si în valoare, cu o cota de aprox 35%).
4. Un alt obiectiv al campaniei este acela de a promova noi produse lansate în timpul prezentei tombole de catre Nestlé Romania, si anume biscuiti crocanti cu ciocolata , mango si kiwi Jungle si doua noi batoane de cereale adresate adultilor pâna la sfârsitul perioadei de promotie . 
3.Strategiile
Tipul promotiei este tombola cu premii si se desfasoara sub sloganul Cu fiecare cutie de Nestlé - mai aproape de casa visurilor tale! în perioada 1 aprilie  1 iulie 2007.
Premiile oferite
1) 10 camere foto digitale Panasonic model DMC-FX07EG-S: camera foto digitala compacta cu lentile Leica si ecran LCD de 2.5 inch, rezolutie de 7.2 Megapixeli;
2) 10 camere video digitale Panasonic model VDR-D250 : camere video cu înregistrare pe DVD , Monitor LCD 2,7'';
3) MARELE PREMIU: 1 Casa în ANSAMBLUL REZIDENTIAL "DAL VILLE în zona de S-E a Bucurestiului, cu o suprafata de 200mp, în valoare de 150.000 Euro.
Valoarea totala a premiilor este de 525.000 RON.
Strategiile folosite
Se au in vedere urmatoarele strategii: 
1) Politica de produs-Nestlé România a dispus ca la participarea campaniei de tombola cu premii vor participa toare produsele din gama cerealelor Nestlé ambalate în cutii.
2)Politica de pret. Având în vedera costurile de productie si costurile campaniei si situatiei de pe piata cerealelor , Nestlé România a dispus de o politica de preturi moderate aplicabile produselor participante la tombola.
3)Politica de distributie. Produsele participante la campanie vor avea o distributie nationala , dar îndreptata în special spre marile centre comerciale, supermarketuri, hipermarketuri etc.
4) Politica promotionala. Pentru promovarea campaniei , Nestlé România a dispus de o campanie de publicitate si advertising la cele mai importante posturi TV si radio si presa scrisa.
De asemeni, în marile centre comerciale, si nu numai, se vor apela la panouri publicitare, afise , fluturasi etc pentru a face cunoscuta tombola. Costurile totale de marketing si advertising se estimeaza a se ridica la 1.000.000 Euro.
5) Pe fiecare din cutiile de cereale participante se vor aplica elemente de ambalaj special (benzi de plastic) care vor anunta Tombola . Acestea se vor regasi în partea superioara a cutiilor si se vor specifica sloganul, durata promotiei, premiile oferite, nr. de SMS sau adresa site-ului unde se desfasoara tombola.
6) În interiorul fiecarei cutii de cereale participante la tombola se va introduce un cod unic de participare (inscriptionat pe un suport de plastic) format din 7 cifre. Acest cod se va transmite prin SMS sau accesând site-ul oficial al promotiei, www.nestle.ro


Fisiere în arhivă (1):

  • Tehnici Promotionale - Nestle.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!