Tehnici Promotionale - Program Pro - Causa

Extras din proiect Cum descarc?

1. ANALIZA PIETEI
Fie ca e lapte de mama, lapte praf sau lapte de vaca , cert e ca laptele este primul aliment care ne rasfata papilele gustative inca din prima zi de viata .
Oglindind sincer si graitor nivelul actual de trai din Romania, piata laptelui de consum (aproape 1,5 miliarde litri in ultimul an) ofera trei mari tipuri de produse:
- lapte ultrapasteurizat (UHT) ;
- lapte pasteurizat, care impreuna cu cel ultrapasteurizat totalizeaza aproximativ 10% din cantitatea de lapte de consum vanduta in Romania ;
- lapte neprocesat industrial, riscant pentru sanatatea consumatorului dar preferat in mod traditional si avand inca o uriasa pondere (90%) in laptele vandut in Romania .
In Romania, consumul anual de lapte pe cap de locuitor este inca redus in comparatie cu restul tarilor europene: 6,7 litri de lapte procesat, fata de media europeana de 65-70 de litri . Productia de lapte este de 5,5 miliarde de litri anual, din care doar 1,1 miliarde de litri sunt procesati, 1,3 miliarde sunt vandute fara procesare, iar restul reprezinta consum propriu si pierderi. In negocierile de aderare la Uniunea Europeana, Romania a obtinut o cota de productie anuala de 3,3 miliarde de litri de lapte, din care 1,2 miliarde de litri urmeaza a fi procesati industrial .
Piata romaneasca a lactatelor este una din ce in ce mai diversa, fiind dominata de companii care au inceput sa inteleaga ca nu doar calitatea produselor, ci si inovatia de ambalaj, investitiile in strategia de branding si in imagine, prin actiuni de marketing, campanii publicitare, asigura succesul de vinzare a produselor. Printre marii jucatori care activeaza pe aceasta piata se numara Danone, Dorna Lactate, Friesland Romania, Covalact (aflat in parteneriat cu Campina), Hochland si Albalact. 
Dorna si Friesland sint singurii jucatori care isi disputa in acelasi timp mai multe categorii de produse: lapte de consum, brinzeturi si lactate proaspete.
Un mare jucator romanesc cu capital mixt (romanesc si elvetian), Dorna Lactate este proprietarul brandului LaDorna (dezvoltat in-house), cu o arhitectura de brand bine organizata ce deserveste categoriile de branzeturi si lapte de consum. Brandul LaDorna este sustinut de o activitate de management de brand si de un buget, semnificative. Laptele UHT omonim este promovat la nivel national in mod sustinut, atat prin comunicare ATL cat si prin sponsorizare.
LaDorna se pozitioneaza ca un brand premium, clasic si matur. El are o identitate puternica ce scoate in evidenta beneficiile unei viziuni clare, aplicata consecvent si pe termen lung.
Logo-ul LaDorna este de calitate ridicata, sugerand atat originea animala a produselor reprezentate, cat si originea lor alpina prin reprezentarea stilizata a unui brad.Cu o vaca picturala si un peisaj idilic, ilustratia folosita pentru ambalajele laptelui UHT obisnuit are o patina grigoresciana care intareste impresia de clasic, alaturi de elemente de comunicare cum ar fi corul de opera din publicitatea radio a brandului.
Grupul LaDorna cuprinde mai multe societati in sectorul agro-alimentar - Dorna Lactate, Dorna Branzeturi, LaDorna Cheese, LaDorna Agri, Dorna SA, Lactate Dobrogene si ICPPAM Balotesti - si doua companii in sectorul serviciilor, Carpathian Systems si Narcisa Production. Valoarea investitiilor derulate de companie din 1998 pana in 2006 a depasit 40 mil. euro, bugetele cele mai mari fiind alocate pentru dezvoltarea Dorna Lactate - 12,5 mil. euro.
In 2006 sa ajuns la o cifra de afaceri de 65 mil. euro, in crestere cu 32% fata de 2005. Pentru 2007, reprezentantii companiei anunta o cifra de afaceri de 100 mil. euro, care in opinia oficialilor LaDorna, nu este prea optimista, daca sunt luate in calcul toate lansarile de produse noi.
Ambalajul folosit la ambalarea laptelui LaDorna este de tip Tetra Pak.
"Strategia de baza in viitorul produselor premium fabricate de LaDorna o reprezinta exporturile, pentru ca avantajul competitiv al agriculturii ecologice romanesti este foarte mare", spune Valvis.
LaDorna exporta din ce in ce mai multe produse bio in Uniunea Europeana, mai ales in Grecia.Anul trecut a exportat produse lactate ecologice in valoare de un milion de euro, iar pentru acest an estimam o crestere cu pana la 40%. 
Anul acesta, La Dorna se situeaza pe locul trei in topul producatorilor de lactate, dupa compania Friesland, respectiv Danone. 
2. OBIECTIVE
Obiectivul principal al acestui program Pro-Causa este cresterea volumului vanzIrilor cu un procent de 15 % in decursul a 2 luni .
Se mai urmareste prin acest program  Pro  Causa  cresterea popularitatii cu acelasi procent de 15% si de a impune grupului LaDorna o imagine de companie careia ii pasa .
3. STRATEGIE
Daruieste o viata mai buna copiilor orfani cu handicap !!!
LaDorna doreste prin acest program sa fie o mana intinsa , un raspuns la strigatul de ajutor al unor suflete de copii orfani cu handicap fara nadejdie , devastate de disperare, singuratate, neputinta, teama, durere fizica pricinuita de boala, durere sufleteasca pricinuita de atatea frustrari ( lipsa celor dragi , lipsa de medicamente si echipamente, de hrana etc.)
Se doreste strangerea de fonduri pentru imbunatatirea vietii copiilor (de a le acorda medicamente si echipamente performante) .
Pentru aceasta campanie LaDorna va creea un ambalaj special ,fiecare cutie de lapte avand un soare pentru a comunica consumatorilor campania demarata


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici Promotionale - Program Pro - Causa.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!