Muzica și radioul

Extras din proiect Cum descarc?

Una dintre cele mai durabile mosteniri ale radioului este impactul sau asupra muzicii. Inainte de radio, cele mai populare melodii erau distribuite prin muzica de pian si prin cuvant. 
Muzica a aparut inca de pe vremea cand doar animalele existau pe pamant. Atunci, se presupunea ca acestea foloseau un fel de muzica pentru a comunica intre ele, cum este si ciripitul pasarelelor. Omul preistoric folosea, ca mijloc de comunicare, muzica, prin flueirele pe care le confectiona din oasele animalelor. In prezent, muzica joaca un rol foarte important in formarea propriei personalitati. 
Muzica este cea mai comercializata forma de arta si este prezenta peste tot, mai ales in randul artistilor. Mijloacele de comunicare nu sunt tocmai o influenta benefica nici pentru muzicieni deoarece acestia isi pot distruge cariera foarte usor daca lasa la vedere secrete despre ei sau despre muzica pe care acestia o produc. Mass-media pot reprezenta un aspect pozitiv in momentul in care vorbim despre apropierea fanilor de artisti, mai ales cand acestia nu isi pot permite sa cumpere bilet la un concert si isi pot vedea artistii preferati la televizor sau ii pot asculta la radio. De asemenea, acest lucru are si o parte mai putin favorabila, deoarece exista o diferenta majora intre o formatie care reuseste la o aparitie live sa entuziasmeze publicul cu o muzica extraordinara si problema trasmiterii acestor melodii la radio . La concertele live, artistii transmit publicului energia pe care acestia o au pe scena, iar oamenii prezenti la concert incep sa cante melodiile preferate. In schimb, la radio chiar daca auzi piesa preferata, nu iti confera aceeasi stare ca la un concert.
Accesul la un anumit public tinta are loc prin oferta muzicala. Daca fiecare melodie transmisa va fi analizata dupa aparitie, pozitia in top, ritm si orientare stilistica, se poate alcatui un sistem de criterii prin care orice melodie sa poata fi evaluata cu precizie. 
Industria muzicala este formata din companii si indivizi care castiga bani prin crearea de piese si melodii noi si vanzarea de concerte si spectacole live, inregistrari audio si video, compozitii si partituri , organizatiile si asociatiile care ajuta si reprezinta creatorii. Industria include, de asemenea, o serie de profesionisti care asista cantareti si muzicieni la cariera muzicala ( manageri de talente, manageri de afaceri), cei care difuzeaza continut audio sau video ( posturi de radio pe internet, posturi de radio si de televiziune ), jurnalisti de muzica si critici muzicali, DJ-i, producatori de instrumente muzicale, precum si multe altele.
Mass-media au schimbat si cursul difuzarii unei melodii noi. Inainte, o melodie era cantata in premiera intr-un concert si apoi se lua decizia inregistrarii acesteia. Acum, de cele mai multe ori, prima data piesa este difuzata la un post de radio, la televizor sau este inregistrata, iar mai tarziu este ascultata si live. De asemenea, oamenii nu mai sunt atrasi de versuri, pe cat sunt de linia melodica.
Culoarea muzicala (vocea, muzica, mixurile etc.) joaca un rol destul de important in succesul posturilor de radio, abia apoi programul putand fi imbunatatit in funtie de publicul tinta al fiecarui post . Muzica este explorata ca tip de practica sociala si ca forma de comunicare in masa prin analiza si dezbaterea mai multor exemplu: radio, tv, film si muzica.
De cele mai multe ori, tocmai muzica este cea care promoveaza agresiunea verbala pe posturile de radio. Dar, agresiunea muzicii nu se raporteaza doar la textul care insoteste linia melodica, ci ea poate genera si efecte secundare asupra constientului. Prin muzica se exercita o influenta mare asupra auditoriului. Dimensiunea ritmurilor si undelor melodice permite multora sa-si creeze o identitate si sa o impartaseasca altora. 
Rock-ul este in acelasi timp o muzica minoritara si una de masa. Rock-ul, asemenea rapp-ului este o cultura a adolescentei si a gastii. Rock-ul trimite la sentimentul grupului unit, dar care respinge conventiile. Rock-ul este asadar, un factor ce activeaza speranta, adevarul si sinceritatea. Marile concerte mobilizeaza aceasta asteptare si ofera publicului un spatiu in care poate sa reflecteze si sa se reculeaga. 
De mai multe secole pana in zilele noastre, muzica a fost folosita in scopuri vindecatoare si constituie obiectul discutiilor izvorate din diferite domenii ale gandirii. Estetica trateaza muzica drept o arta sonora a exprimarii frumosului si a reprezentarii vietii afective prin imaginea sonora.
Terapia prin muzica se gaseste inca din timpurile Biblice, cand David a cantat la harpa pentru a-l scapa pe regele Saul de spirirtele malefice. Pe vremurile in care toate leacurile funtionau si ne scapau de orice durere, muzica era folosita drept unul dintre aceste tratamente, cu actiune lenta, dar eficace. Terapia prin muzica poate fi f olosita cu succes pentru mai multe afectiuni: fobie, deficit de atentie, autism, depresie, insomnie.
Scopul terapiei prin muzica este acela de a reduce durerea, stresul, starile psihice negative, de a imbunatati calitatea vietii. In terapia prin muzica sunetele si ritmul devin instrumente care ne dezvolta creativitatea si ne trateaza problemele de sanatate. Exista foarte multe metode de a folosi muzica: de la a o asculta pur si simplu, pana la a vorbi despre muzica, a dansa sau chiar a crea muzica.


Fisiere în arhivă (1):

  • Muzica si radioul.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!