Opinie publică, criminalitate și justiție socială

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Comisia Europeana impotriva Rasismului si a Intolerantei (ECRI), infiintata de Consiliul Europei, este o structura independenta de monitorizare a drepturilor omului, specializata in probleme de rasism si intoleranta rasiala. 
Aceasta este compusa din membri independenti si impartiali. ECRI desfasoara activitati de monitorizare tara cu tara, in cadrul carora este analizata situatia privind rasismul si intoleranta in fiecare dintre Statele membre ale Consiliului Europei si elaboreaza sugestii si propuneri pentru depasirea problemelor identificate. 
Activitatile se desfasoara pe cicluri de 5 ani, acoperind 9-10 tari pe an. Metodele de lucru utilizate la pregatirea rapoartelor implica analize de documente, o vizita de contact a tarii in cauza si, in cele din urma, un dialog confidential cu autoritatile nationale.
Rapoartele ECRI
Rapoartele ECRI sunt analize ce se bazeaza pe o multitudine de informatii colectate dintr-o mare varietate de surse. Studiile documentare se sprijina pe un mare numar de surse scrise, nationale si internationale. 
Vizita la fata locului permite intalnirea directa cu cercurile interesate (guvernamentale si neguvernamentale), in scopul strangerii de informatii detaliate. 
Procesul dialogului confidential cu autoritatile nationale permite acestora sa adauge comentarii cu privire la proiectul de raport, in vederea corectarii unor posibile erori. La sfarsitul dialogului, autoritatile nationale pot solicita, daca doresc, ca punctul lor de vedere sa fie anexat la raportul final al ECRI. 
Obiective ECRI
Rapoartele tara cu tara se concentreaza pe obiectivele a 4 teme comune tuturor Statelor membre: Probleme legislative, Discursul de ura, Violenta, Politicile de integrare si o serie de subiecte specifice fiecarui stat. 
Raportul ce urmeaza a fost intocmit de ECRI pe propria si deplina sa raspundere. Acesta acopera situatia pana la 23 martie 2018; niciun alt eveniment ulterior acestei date este acoperit in urmatoarea analiza si nu este luat in considerare in concluziile si propunerile sale. 
Discursul de ura pe internet si in mass-media
Un raport privind monitorizarea a 15 portaluri de stiri din Moldova, a aratat ca jurnalistii au respectat, in general, etica profesionala privind limbajul si stigmatizarea a fost evitata, abordand in acelasi timp problemele legate de grupurile vulnerabile la discursurile de ura. 
ECRI constata ca discursul de ura on-line este in mare parte necontrolat si nepedepsit. De exemplu, in mai 2014, un articol despre persoanele LGBT pe site-ul Pro TV a avut ca rezultat comentarii agresive care incurajeaza ura si violenta impotriva acestor persoane. Rapoartele indica, de asemenea, ca retelele de socializare sunt folosite pentru a ataca si a intimida, in mod anonim, persoanele cunoscute drept LGBT.


Fisiere în arhivă (1):

  • Opinie publica, criminalitate si justitie sociala.pptx

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!