Opinie publica, criminalitate si justitie sociala

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Comisia Europeana impotriva Rasismului si a Intolerantei (ECRI), infiintata de Consiliul Europei, este o structura independenta de monitorizare a drepturilor omului, specializata in probleme de rasism si intoleranta rasiala. 
Aceasta este compusa din membri independenti si impartiali. ECRI desfasoara activitati de monitorizare tara cu tara, in cadrul carora este analizata situatia privind rasismul si intoleranta in fiecare dintre Statele membre ale Consiliului Europei si elaboreaza sugestii si propuneri pentru depasirea problemelor identificate. 
Activitatile se desfasoara pe cicluri de 5 ani, acoperind 9-10 tari pe an. Metodele de lucru utilizate la pregatirea rapoartelor implica analize de documente, o vizita de contact a tarii in cauza si, in cele din urma, un dialog confidential cu autoritatile nationale.
Rapoartele ECRI
Rapoartele ECRI sunt analize ce se bazeaza pe o multitudine de informatii colectate dintr-o mare varietate de surse. Studiile documentare se sprijina pe un mare numar de surse scrise, nationale si internationale. 
Vizita la fata locului permite intalnirea directa cu cercurile interesate (guvernamentale si neguvernamentale), in scopul strangerii de informatii detaliate. 
Procesul dialogului confidential cu autoritatile nationale permite acestora sa adauge comentarii cu privire la proiectul de raport, in vederea corectarii unor posibile erori. La sfarsitul dialogului, autoritatile nationale pot solicita, daca doresc, ca punctul lor de vedere sa fie anexat la raportul final al ECRI. 
Obiective ECRI
Rapoartele tara cu tara se concentreaza pe obiectivele a 4 teme comune tuturor Statelor membre: Probleme legislative, Discursul de ura, Violenta, Politicile de integrare si o serie de subiecte specifice fiecarui stat. 
Raportul ce urmeaza a fost intocmit de ECRI pe propria si deplina sa raspundere. Acesta acopera situatia pana la 23 martie 2018; niciun alt eveniment ulterior acestei date este acoperit in urmatoarea analiza si nu este luat in considerare in concluziile si propunerile sale. 
Discursul de ura pe internet si in mass-media
Un raport privind monitorizarea a 15 portaluri de stiri din Moldova, a aratat ca jurnalistii au respectat, in general, etica profesionala privind limbajul si stigmatizarea a fost evitata, abordand in acelasi timp problemele legate de grupurile vulnerabile la discursurile de ura. 
ECRI constata ca discursul de ura on-line este in mare parte necontrolat si nepedepsit. De exemplu, in mai 2014, un articol despre persoanele LGBT pe site-ul Pro TV a avut ca rezultat comentarii agresive care incurajeaza ura si violenta impotriva acestor persoane. Rapoartele indica, de asemenea, ca retelele de socializare sunt folosite pentru a ataca si a intimida, in mod anonim, persoanele cunoscute drept LGBT.


Fisiere in arhiva (1):

  • Opinie publica, criminalitate si justitie sociala.pptx

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!