Publicitate și Mass Media

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere in publicitate
2. Introducere in mass – media
3. Structura sistemului media in Romania
4. Publicitatea
5. Efectele publicitatii
Anexa
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

I. Introducere in Publicitate
“ You can tell the ideals of o nation by its advertising”
( Norman Douglas)
Impulsul de a face publicitate nu s – a dezvoltat odata cu aparitia canalelot media ci pare sa faca parte din insasi natura umana. Un exemplu elocvent este o reclama din Pompei care reprezinta un sir de jamboane, aceasta fiind reclama pentru o macelarie. Deci se poate spune ca publicitatea dateaza de cand a existat comertul. 
1. Istoria publicitatii poate fi impartita pe trei perioade importante:
- Era premarketingului. Aceasta este perioada antica si medievala pana in sec XVIII. In acele timpuri reclamele utilizau medii rudimentare ca tablitele, picturile pe pereti sau strigatorii. In Imperiul Roman existau pereti special amenajati pe care se scriau anunturi iar cand acesti pereti se umpleau erau rezugraviti. In Babilon si Egiptul antic se foloseau tablite in scopuri publicitare. In Evul Mediu dezvoltarea comertului a jucat un rol esential pentru declansarea mecanismelor publlicitare. Astfel, s – au dezvoltat targuri in care se expunea marfa si mai apoi doar mostre din marfa vanduta dat fiind faptul ca pretul transportului era mai mare. Unul din cele mai importante momente din istoria omenirii a fost descoperirea tiparului cu litere mobile de catre mestesugarul Johannes von Gutenberg din Mainz in perioada 1439 – 1444. Aceasta descoperire a facilitat si dezvoltarea publicitatii. Autorii Th. O’Guinn, Chris Allen si R. Semenik vad publicitatea ca produs direct al economiei capitaliste deoarece cum scopul capitalistilor este de a aduce capital asa publicitatea duce la cresterea cererii si deci cresterea capitalului. Revolutia industriala si tot ce a presupus ea: diferentierea produselor, dezvoltarea unor marci si mai ales dezvoltarea media au dus deasemenea la dezvoltarea publicitatii.
- Era cuprinsa intre sec XVII si primele decenii ale sec XX este numita era comunicarii de masa. Cu incepere din aceasta perioada, mesajul publicitar devine unul care utilizeaza cuvinte si nu doar imagini gratie numarului mare de persoane alfabetizate. Prima reclama tiparita pe hartie a fost in anul 1525 ca o brosura in limba germana la un medicament. In Anglia, primul ziar este Weekly News of London in 1622 iar primul anunt publicitar apare in 1625 . Inainte de sec XX mijloacele de transport in comun erau foolsite pentru a face publicitate insa odata cu inventarea electricitatii de catre Thomas Edison in 1879 s – a dezvoltat reclama luminoasa.
- Era cercetarii este perioada inceputului anilor ’50 cand lucratoriii din publicitate au imbunatatit sistematic tehnicile de identificare si de ajungere la un public tinta cu mesaje special pregatite pentru acel esantion, televiziunea fiind mediul utilizat cel mai mult in aceasta perioada. In ultimii cinci zeci de ani de istorie a publicitatii se disting in lumea occidentala mai multe tipuri de prezentare a mesajului publicitar. In anii imediat urmatori razboiului, o data cu reaparitia produselor disparute de pe piata timp de aproape zece ani, mesajul publicitar pune accentul pe bucuria revederii acestor produse. Odata cu perioada reconstructiei economice si cu redresarea rapida a Germaniei dupa razboi mesajul publicitar punea accent pe faptul ca omul putea acum sa achizitioneze diverse bunuri. Sfarsitul anilor saizeci impune un suflu de liberalizare in publicitate, astfel liberalizarea atitudinii fata de sexualitate, preferinta pentru muzica rock si dezvoltarea subculturii hippie se regasesc in sloganele publicitare. Anii optzeci sunt marcati de ideea ca publicitatea de calitate este o dovada a produselor la care se face publicitate. Anii nouazeci sunt fara doar si poate sub semnul creatiei publicitare a unor creatori mari. Noile mijloace de comunicare precum internetul si multimedia au deschis noi posibilitati pentru transmiterea mesajului publicitar.


Fisiere în arhivă (9):

 • Publicitate si Mass Media
  • 1Introducere in Publicitate.doc
  • 1PAG.doc
  • 2introducere in m-m.doc
  • 3sist media in ro.doc
  • 4Publicitatea.doc
  • 5Efectele publicitatii.doc
  • Anexa.doc
  • bibliografie.doc
  • CUPRINS.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!