Publicitatea Produselor si Serviciilor

Extras din proiect Cum descarc?

Publicitatea a devenit astazi o mare intreprindere. Ea reprezinta, de asemenea, o industrie in sine si un instrument folosit de multi afaceristi. Publicitatea este insotita de cheltuieli considerabile si, ca atare, trebuie utilizata corect si eficient. Publicitatea este atat de raspandita deoarece serveste unui scop.
Publicitatea nu este doar o forta pentru organizatiile comerciale si pentru industrie, un instrument intre "ei" si "noi". Ea este o metoda in intreaga societate, pentru urmatoarele scopuri:
- in afacerile comerciale, pentru a vinde bunuri si servicii;
- de catre organizatii, pentru angajarea personalului;
- de catre guver, pentru a informa populatia;
- de catre autoritatile locale, pentru a anunta diferite servicii locale;
- pentru carti, turism sau cursuri educationale;
- pentru servicii financiare sau pentru programe de divertisment;
- de catre firme, pentru a anunta rezultate sau noi actiuni comerciale;
- pentru produse sau servicii de sanatate;
- de catre indivizi, pentru a cumpara sau vinde bunuri personale;
- de catre partidele politice, pentru a obtine voturi electorale. 
Transmiterea informtiei de la producatori la clientela se face printr-un complex de activitati cunoscute sub denumirea de Marketing Mix, si concentrate in jurul produsului/serviciului, pretului, distributiei si publicitatii.
Specialistul in marketing intervine inca din faza de proiectare a noului produs/serviciu. Se poate spune chiar ca el detine un rol-cheie, intruncat culege de pe piata date referitoare la nemultumirile clientilor in legatura cu produsele existente deja in comert la cetegoria respectiva, precum si informatii privind nevoile nesatisfacute ale cumparatorilor, asteptari, dorinte, idealuri ce urmeza a fi convertite de proiectanti in atribute. 
Studiul pietei produselor si serviciilor mass-media in general, reclama in cotidiene de mare tiraj - Sistemul Mass-Media, Mass-media si piata duala a produselor, mass-media
Studiul pietei produselor si serviciilor mass-media in general ,
reclama in cotidiene de mare tiraj 
Sistemul Mass-Media
La inceputul luni aprilie 1493,la Barcelona a fost tiparita, sub titlul ,,De Insulis Inventis", versiunea latina a scrisorii pe care Cristofor Columb a trimis-o consilierului regal Santangel, in care descria calatoria sa peste ocean si descoperirea noului drum catre Indii . Retiparita, peste o luna, la Roma (unde a cunoscut trei editii), apoi la Paris , Basel si Florenta, descrierea expeditiei si a noilor tertorii a devenit, dupa uni istorici, un ,,best-sellar" al momentului.Inceputul unei noi epoci a coincis cu un prim moment de acces larg la informatii. Tiparul a transformat o experienta personala in cunoastere larg accesibila si a facut ca secrete, care altfel ar fi fost pastrate ascunse de catre suverani europeni, sa devina, acum, stiri. ,,Astefel tiparul creat de Gutenberg(inventia secolului)a permis circulatia textului referitor la calatoria lui Coumb(descoperirea secolului), in mediile intelectuale ale Europei, la numai cateva luni de la intoarcerea acestuia. Expeditia lui Columb a dezvaluit puterea tiparuluica mijloc de trnsmitere a stirilor."( Sursa; M. Stephens, A History of News, 1997)
Mass-media si piata duala a produselor
o Termeni sinonimi: bun, articol, produs, serviciu
o Bunuri de consum = bunuri materiale destinate consumului personal
o Conceptul de ,,articol" are si semnificatia de ,,obiect care se vinde in comert", deci inlocuitor al ,,marfi". yd189x5457fddi 
o Conceptul de ,,produs" folosit cu sensul de ,,marfa" este un bun material rezultat dintr-un proces de munca sau totalitatea obiectelor sau a bunurilor obtinute in procesul de productie
o Conceptul de serviciu se refera la rezultatul unei activitati care se afla la interfata dintre furnizor si client, si este in general intangibil.


Fisiere in arhiva (1):

  • Publicitatea Produselor si Serviciilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!