Divide et Impera

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere
1.1. Tema proiectului
1.2.Mijloacele de realizare
2.Structura proiectului
3.Algoritmi fundamentali 
3.1.Maximul dintr-un sir
3.2.Cautarea binara intr-un sir
3.3.Turnurile din Hanoi
3.4.Sortarea prin interclasare (merge sort)
3.5.Sortare rapida
4.Probleme rezolvate cu ajutorul metodei "Divide et impera"
5.Fractali
5.1.Scurt istoric
5.2.Generalitati
5.3. Primii fractali faimosi
5.4. Definitie
5.5. Dimensiunea fractala
5.6.Linia lui Koch-Algoritm de generare in C++
1. INTRODUCERE


Extras din proiect Cum descarc?

1.1.Tema proiectului
Sa se dezvolte o aplicatie realizata in Power Point care sa cuprinda informatii despre metoda "Divide et impera".Aplicatia va contine atat detalii despre tema,o culegere de probleme pentru a se evidentia atat mecanismul "Divide et impera" cat si modul in care aceasta usureaza rezolvarea problemei.
Am ales aceasta metoda << Divide Et Impera >> deoarece este o metoda intalnita nu numai in informatica,ci si in viata de zi cu zi.Toata lumea apeleaza la aceasta tehnica pentru a-si usura munca sau pentru a avea o situatie mai clara a problemei.
In politica si sociologie, dezbina si stapaneste este o combinatie de tactici de castigare si mentinere a puterii prin divizarea unei populatii in entitati mai mici care luate separat au putere mai mica decat cel care isi impune vointa. Este deseori intalnita ca o strategie in care grupuri de putere mica sunt impiedicate sa se uneasca si sa devina mai puternice.Folosita efectiv, acesta strategie permite celor cu putere reala putina sa-si impuna vointa asupra celor care colectiv au putere mare .
Studiul metodei ofera o gama larga de posibilitati - identificarea problemelor rezolvabile prin aplicarea ei, intelegerea aprofundata a mecanismului recursivitatii, pe care se bazeaza metoda, aplicarea principiului sau la probleme din diverse domenii de activitate, stabilirea de conexiui intre acestea, stimularea interesului pentru studiul istoriei, pornind de la dictonul politic care a determinat alegerea numelui metodei exemplele si, mai ales, de la exemplele celebre in care acesta a fost aplicat.
1.2.Mijloacele de realizare
Pentru realizarea acestui soft se va folosi programul Borland C++, respectiv limbajul de programare C++. Se vor utiliza proprietatile obiectelor aflate in dotarea programului si deasemenea se vor folosi subprograme pentru cautarea, citirea si afisarea solutiilor problemelor.
C++ este un limbaj de programare standardizat, compilat, de nivel mediu. Este implementat pe majoritatea platformelor de calcul existente azi, si este cel mai popular limbaj de programare pentru scrierea de software de sistem. Este apreciat pentru eficienta codului obiect pe care il poate genera, si pentru portabilitatea sa.
Borland C + + este un mediu de programare pentru MS-DOS si Microsoft Windows,care foloseste limbajul de programare C sau C++.
Limbajul C++ s-a impus in elaborarea programelor datorita:
o usurintei de reprezentare a obiectelor cu caracter nenumeric
o capacitatii de reprezentare a obiectelor dinamice
o capacitatii de exploatare a caracteristicilor masinii de calcul pentru controlul strict al performantelor programului
o asigurarii unei interfete transparente cu sistemul de operare al masinii utilizate.
Aplicatia Power Point este utilizata pentru realizarea unor prezentari avand la baza folii de proiector,diapozitive electronice sau pot fi elaborate prezentari electronice,caz in care asupra textului pot fi aplicate efecte si animatie pentru captarea atentiei auditoriului.
POWER POINT este o aplicatie ce permite crearea de pagini electronice unite in cadrul unui singur fisier nume. PPT ce poate sa contina: 
- pagini (SLIDE-uri) de prezentare; 
- efectuarea, pe paginile de prezentare, de adnotari invizibile pentru public; 
- modificarea paginilor unei prezentari existente; 
- adaugarea de pagini noi sau introducerea de texte, imagini CLIPART, diagrame EXCEL, tabele WORD sau alte obiecte; 
- inserarea de imagini artistice, utilizand o gama larga de instrumente de desenare din POWER POINT; 
- efecte sonore si animatie, efecte speciale (tranzitii de la o pagina la alta, texte ce apar din toate directile, etc.). 
Programul POWER POINT ofera trei metode de prezentare: 
- prezentarea compusa din pagini electronice; 
- utilizarea foliilor de retroproiector; 
- utilizarea de diapozitive. 
Exista trei modalitati de construire a unei prezentari: 
2. 1. Utilizarea instrumentului AUTOCONTENT WIZARD
2. 2. Lucrul in modul de afisare OUTLINE
2. 3. Lucrul in modul de afisare SLIDE
2.Structura proiectului
Metoda Divide et Impera (Imparte si Stapaneste) este o metoda de programare care se aplica problemelor care pot fi descompuse in subprobleme independente, similare problemei initiale, de dimensiuni mai mici si care pot fi rezolvate foarte usor. Procesul se reia pana cand (in urma descompunerilor repetate) se ajunge la probleme care admit rezolvare imediata.
Divide et impera este o tehnica ce admite o implementare recursiva. Am invatat principiul general prin care se elaboreaza algoritmi recursivi: ce se intampla la un nivel, se intampla la un nivel, se intampla la orice nivel (avand grija sa asiguram conditiile de terminare). Tot asa, se elaboreaza un algoritm prin divide et imoera: la un anumit nivel avem doua posibilitati:
am ajuns la o problema care admite o rezolvare imediata, caz in care se rezolva si se revine din apel(conditia de terminare);
nu am ajuns in situatia de la punctul 1, caz in care sdescompunem problema in doua sau mai multe subprobleme, pentru fiecare din ele reapelam functia, combinam rezultatele si revnim din apel.


Fisiere in arhiva (1):

  • Divide et Impera.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!