Proiect Econometrie - Varianta

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere in econometrie pg. 3
Indicatorii sintetici ai variatiei pg. 5
Dispersia pg. 6
Varianta pg. 10


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere in econometrie
Dezvoltarea rapida a econometriei a generat formularea mai multor definitii cu privire la domeniul acestei discipline economice.
Exista mai multe categorii de definitii:
o Definitia istorica a econometriei este formulata de R. Frisch in primul numar al revistei "Econometrica", in ianuarie 1933: "experienta a aratat ca fiecare din urmatoarele puncte de vedere, al statisticii, al teoriei economice si al matematicii, este o conditie necesara, dar nu si suficienta pentru o intelegere efectiva a realitatilor cantitative din economia moderna; unificarea lor este aceea care asigura eficienta. Econometria este tocmai aceasta unificare"
Conform acestei definitii, sustinatorii ei considera ca prin econometrie se intelege studierea fonomenelor economice pe baza datelor statistice cu ajutorul modelelor matematice.
o Definitia restrictiva propusa de "Cowles Commission for Research in Economy" (Chicago 1940-1950) considera ca nu exista econometrie daca investigarea fenomenelor nu se face cu ajutorul modelelor aleatoare (stocastice).
Sustinatorii acestei definitii sunt L.R. Klein, E. Malinvaud, G. Rottier. Ei includ in domeniul econometriei numai cercetarile economice care utilizeaza metodele inductiei statistice - testarea estimatiei, verificarea ipotezelor statistice - la verificarea relatiilor cantitative formulate "in" teoria economica cu privire la fenomenele sau procesele economice cercetate.
* A. Cretu; Fundamentele teoretice ale econometriei - Note de curs; pag. 2-3
Un studiu econometric presupune:
1. Existenta prealabila a unei teorii economice privind fenomenul, procesul sau sistemul economic cercetat, pe baza careia se construieste modelul economic, care reprezinta formalizarea ipotezelor teoriei economice cu privire la fenomenul, procesul sau sitemul investigat;
2. Posbiilitatea aplicarii metodelor inductiei statistice la verificarea ipotezelor teoriei economice; construirea modelului econometric si rezolvarea acestuia;
Acesta teorie restrictive exclude din domeniul econometriei cercetarile economice care nu se fundamenteaza pe: o teorie economica - implicita sau explicta privind modelul econometric al fenomenului, procesului sau sistemului studiat -, precum si o interpretare aleatoare a modelului respective.
o Definitia extinsa a econometriei, promovata de economistii din tarile anglo-saxone, tine seama de puternica dezvoltare, aparuta dupa 1950, a metodelor cercetarii operationale: teoria optimului, teoria stocurilor, teoria gafelor, teoria deciziilor, teoria jocurilor, etc.
Prin domeniu econometric, in sensul larg al cuvantului, se intelege econometria, definit in mod strict, adica, incluzand domeniile mentionate atunci cand ea este inteleasa in mod restrictiv, la care adaugam metodele cercetarii operationale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Econometrie - Varianta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!