Ambreiaj Autoturism Mercedes Sprinter

Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Am decis sa imi creez un proiect de atestat in primul rand pentru a-mi asigura o calificare recunoscuta national si international, calificare cu care poti fi usor angajat in mai multe domenii. 
In cel de-al doilea rand consider inutila absolvirea liceului de profil tehnic fara a-ti obtine diploma de calificare.
Calificarea generatiei mele, tehnician mecatronist, ne ofera o anume prioritate fata de cele mai multe licee cu profile tehnice, acesta permitandu-ne sa urmam o gama variata de scoli superioare, facultati, politehnici, incepand de la aeronautica, industria constructoare de masini pana la arhitectura.
Am ales ca tema de proiect ambreiajul de la Mercedes Sprinter deoarece intotdeauna m-au interesat sistemele folosite de cei de la brandul Mercedes, iar ambreiajul reprezinta un sistem cheie al fiecarui automobil fara de care nu s-ar putea realiza manevrarea corespunzatoare a acestuia.
In cele ce urmeaza voi incerca o prezentare corespunzatoare, a ambreiajului Mercedes Sprinter.
Cap.2 AMBREIAJ AUTOTURISM MERCEDES SPRINTER 
2.1. GENERALITATI
La automobilele fara cutie automata de viteze, ambreiajul este zona de separatie dintre motor, ca sursa de putere, si celelalte componente ale mecanismului de propulsie a automobilului. La demaraj, ambreiajul angreneaza lin cu componentele inca stationare ale mecanismului de transmitere a fortei. Astfel se protejeaza de uzura excesiva pinioanele si articulatiile. Discul de ambreiaj este prevazut cu garnituri (ferodouri) fara azbest. Diametrul discului de ambreiaj si forta de apasare proiectata depind de puterea motorului.
Ambreiajul automobilelor Mercedes Sprinter este compus din urmatoarele :
Din mecanismul de actionare a ambreiajului fac parte : pedala de ambreiaj, cilindrul principal de ambreiaj, conducta cu lichid sub presiune, cilindrul receptor, parghia de debreiere (de presiune). Urmeaza ambreiajul propriu-zis, aflat in carcasa cutiei de viteze. Acesta este compus din discul de ambreiaj, placa de presiune si suprafata de frictiune de pe volant.
La actionarea ambreiajului se intampla urmatoarele : prin apasarea pedalei de ambreiaj se genereaza o presiune in instalatia hidraulica a ambreiajului. Aceasta ajunge la cilindrul receptor de pe carcasa cutiei de viteze si acolo deplaseaza parghia (furca) de debreiere. Pe aceasta este fixat rulmentul de debreiere, care este deplasat cu forta catre placa de presiune. Acolo apasa pe razele diafragmei placii de presiune care preiau forta de apasare. Astfel, se detensioneaza suprafetele de frictiune ale placii de presiune. Discul de ambreiaj se poate roti acum liber in spatiul dintre suprafetele de frictiune ale placii de presiune si volantului. Daca se elibereaza pedala de ambreiaj, arcul placii de presiune se destinde si angajeaza din nou discul de ambreiaj.
2.2. OPERATIUNI DE INTRETINERE ALE AMBREIAJULUI
Pentru functionarea corecta a ambreiajului, rezervorul de lichid de frana trebuie sa fie suficient de plin. Daca nivelul lichidului scade continuu pana la nivelul racordul furtunului spre circuitul de actionare a ambreiajului, se va verifica etanseitatea sistemului. Toate conductele flexibile din rezervorul de lichid si cilindrul receptor de pe cutia de viteze trebuie sa fie etanse. Zonele umede indica pierderi de lichid. Daca ambreiajul nu debreiaza sau pedala nu opune rezistenta la apasare, inseamna ca exista aer in circuitul hidraulic al ambreiajului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ambreiaj Autoturism Mercedes Sprinter.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!