Ambreiaj Autoturism Mercedes Sprinter

Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Am decis sa îmi creez un proiect de atestat în primul rând pentru a-mi asigura o calificare recunoscută naţional şi internaţional, calificare cu care poţi fi uşor angajat în mai multe domenii. 
În cel de-al doilea rând consider inutilă absolvirea liceului de profil tehnic fără a-ţi obţine diploma de calificare.
Calificarea generaţiei mele, tehnician mecatronist, ne oferă o anume prioritate faţă de cele mai multe licee cu profile tehnice, acesta permiţându-ne să urmăm o gamă variată de şcoli superioare, facultăţi, politehnici, începând de la aeronautică, industria constructoare de maşini până la arhitectură.
Am ales ca temă de proiect ambreiajul de la Mercedes Sprinter deoarece întotdeauna m-au interesat sistemele folosite de cei de la brandul Mercedes, iar ambreiajul reprezintă un sistem cheie al fiecărui automobil fără de care nu s-ar putea realiza manevrarea corespunzătoare a acestuia.
În cele ce urmează voi încerca o prezentare corespunzatoare, a ambreiajului Mercedes Sprinter.
Cap.2 AMBREIAJ AUTOTURISM MERCEDES SPRINTER 
2.1. GENERALITĂŢI
La automobilele fără cutie automată de viteze, ambreiajul este zona de separaţie dintre motor, ca sursă de putere, şi celelalte componente ale mecanismului de propulsie a automobilului. La demaraj, ambreiajul angrenează lin cu componentele încă staţionare ale mecanismului de transmitere a forţei. Astfel se protejează de uzură excesivă pinioanele şi articulaţiile. Discul de ambreiaj este prevăzut cu garnituri (ferodouri) fără azbest. Diametrul discului de ambreiaj şi forţa de apăsare proiectată depind de puterea motorului.
Ambreiajul automobilelor Mercedes Sprinter este compus din următoarele :
Din mecanismul de acţionare a ambreiajului fac parte : pedala de ambreiaj, cilindrul principal de ambreiaj, conducta cu lichid sub presiune, cilindrul receptor, pârghia de debreiere (de presiune). Urmează ambreiajul propriu-zis, aflat în carcasa cutiei de viteze. Acesta este compus din discul de ambreiaj, placa de presiune şi suprafaţa de fricţiune de pe volant.
La acţionarea ambreiajului se întâmplă următoarele : prin apăsarea pedalei de ambreiaj se generează o presiune în instalaţia hidraulică a ambreiajului. Aceasta ajunge la cilindrul receptor de pe carcasa cutiei de viteze şi acolo deplasează pârghia (furca) de debreiere. Pe aceasta este fixat rulmentul de debreiere, care este deplasat cu forţă către placa de presiune. Acolo apasă pe razele diafragmei plăcii de presiune care preiau forţa de apăsare. Astfel, se detensionează suprafeţele de fricţiune ale plăcii de presiune. Discul de ambreiaj se poate roti acum liber în spaţiul dintre suprafeţele de fricţiune ale plăcii de presiune şi volantului. Dacă se eliberează pedala de ambreiaj, arcul plăcii de presiune se destinde şi angajează din nou discul de ambreiaj.
2.2. OPERAŢIUNI DE ÎNTREŢINERE ALE AMBREIAJULUI
Pentru funcţionarea corectă a ambreiajului, rezervorul de lichid de frână trebuie să fie suficient de plin. Dacă nivelul lichidului scade continuu până la nivelul racordul furtunului spre circuitul de acţionare a ambreiajului, se va verifica etanşeitatea sistemului. Toate conductele flexibile din rezervorul de lichid şi cilindrul receptor de pe cutia de viteze trebuie să fie etanşe. Zonele umede indică pierderi de lichid. Dacă ambreiajul nu debreiază sau pedala nu opune rezistenţă la apăsare, înseamnă că există aer în circuitul hidraulic al ambreiajului.


Fisiere în arhivă (1):

  • Ambreiaj Autoturism Mercedes Sprinter.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!