Ansamblari cu Pene si Stifturi

Extras din proiect Cum descarc?

1.1.ASAMBLARI PRIN PENE 
Penele sunt organe de masini care prin forma lor si a locasului in care sunt introduse asigura asamblarea necesara.
Dupa rolul functional penele pot fi: de asamblari sau de reglare.
Dupa modul de realizare a imbinarii, penele pot fi :cu strangere sau fara stramgere.
Dupa pozitia lor fata de axa pieselor imbinate penele pot fi:transversale (cu una sau ambele fete laterale inclinate) sau longitudinale cu laturile paralele sau cu una din laturi inclinate, fata superioara a penei.
In prezentul capitol se vor trasa numai penele longitudinale care sunt mai frecvent utilizate.Pentru a avea o imagine asupra asamblarilor cu pana transversala ,se prezinta la sfarsitul capitolului si aceste imbinari , fara indicatile de calcul.
In sectiune penele longitudinale pot fi dreptunghiiulare sau patrate.Clasificarea penelor longitudinale este data in STAS 430  49.
1.2.PENE LONGITUDINALE DE STRANGERE
Penele longitudinale inclinate realizeaza imbinarea prin strangere.Pana se introduce in locasul ei prin batere si ca urmare pe suprafata de fund a canalului de pana din butuc, respectiv din arbore se exercita forta de apasare si de frecare, corespunzator fortei de batere.Principalele consecinte sunt :realizarea unei imbinari rigide a rotilor pe arbore, cea ce s-a si dorit dar si o modificare a pozitiei relative a axei geometrice a roti fata de axa geometrica a arborelului in sens radial., deci o dezaxarare nedorita a carei marime este corespunzatoare socului initial din ajustaj ,la care se adauga deformatile provocate pe frangerea .Efectul dezaxarii este cu atat mai daunator cu cat viteza de rotatie a arborelui este mai mare. La imbinarile care nu permit dezaxarii radiale , imbinarea cu pana de stramgere trebuie evitata.
Momentul de torsiune care urmeaza a fi transmis de o imbinare cu pana de strangere este preluat de fortele de plecare din imbinare.Din categoria penelor longitudinale de stramgere fac parte:penele inalte , penele inguste , penele culcate si cele tangentiale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ansamblari cu Pene si Stifturi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!