Aparat pentru Studiul Procesului de Solidificare cu Ajutorului Modelului Fizic

Cuprins proiect Cum descarc?

CUPRINS:
INTRODUCERE: Stadiul actual pag. 4
CAPITOLUL I Bazele teoretice ale solidificarii pag. 5
1.1 Turnarea indirecta pag. 5
1.2 Turnarea directa pag. 5
1.3 Parametrii principali ai procesului de turnare pag. 7
1.3.1 Temperatura de turnare pag. 7
1.3.2 Viteza de turnare pag. 9
1.4 Transmiterea caldurii in lingou si evolutia frontului de 
solidificare in lingou pag. 11
1.5 Aspecte ale mecanismului solidificarii lingoului pag. 12
1.6 Evolutia solidificarii lingoului pag. 16
1.7 Notiunea de front de solidificare pag. 16
1.8 Segregatia cu formare de faze noi pag. 17
CAPITOLUL II Studiul solidificarii prin similitudine pag. 24
2.1 Modelarea fizica prin similitudine fizica cu ajutorul 
unor modele de temperatura joasa pag. 24
2.2 Structura lingoului de parafina pag. 26
CAPITPLUL III Constructia aparatului pag. 31
3.1 Stabilirea formei si dimensiunile aparatului pag. 31
3.2 Alegerea materialului pag. 32
3.3 Alegerea masinilor-unelte pentru prelucrari mecanice pag. 33
CAPITOLUL IV Proiectarea procesului tehnologic 
pentru subansamble pag. 34
4.1 Alegerea materialului pag. 34
4.2 Stabilirea traseului tehnologic pag. 35
4.3 Calculul adaosului de prelucrare pag. 38
4.4 Calculul regimului de aschiere pentru nipluri pag. 39
4.5 Normarea tehnica pag. 55
4.6 Analiza si calculul tehnico-economic pag. 58
4.7 Protectia muncii pag. 65
CAPITOLUL V Experimente pag. 66
5.1 Modul de functionare al aparatului pag. 66
5.2 Rezultatele experimentelor pag. 67
5.3 Concluzii pag. 68
BIBLIOGRAFIE pag. 6


Extras din proiect Cum descarc?

STADIUL ACTUAL
Dezvoltarea industriei siderurgice, necesita fabricarea unor produse cu performante calitative inalte si in acelasi timp competitive reclama cunoasterea aprofunda a fenomenelor si proceselor ce au loc la fabricatie precum si cresterea cantitatii de otel. Astfel cantitatea de otel va creste pana in 2005 ajungand la 5000 kg otel de cap de locuitor.
Calitatea laminatelor obtinute din lingouri depinde de procesul tehnologic de elaborare a otelului, precum si de fluxul tehnologic de turnare,solidificare si de incalzire a lingourilor,care au o importanta la obtinerea unor indicatori tehnico-economici superiori. Conditiile de turnare influenteaza hotarator consumul de metal pe unitatea de produs siderurgic, cat si calitatea lingoului si a laminatelor.
Conditiile de incalzire influenteaza pronuntat comportarea lingourilor in timpul deformarilor plastice o incalzire judicios realizata poate asigura deformarea cu un regim de reduceri mari,cu influenta asupra calitatii.
Regimul de solidificare afectand structura lingoului,gradul de solidificare determina intr-o mare masura proprietatile mecanice si tehnologice ale produsului finit.
Calculele arata ca peste aproximativ 15 ani consumul mondial de energie electrica se va dubla. ingrijorarea este cu atat mai mare cu cat resursele sunt in continuare diminuate. Iata de ce problema gasiri de noi resurse de energie preocupa astazi intreaga omenire.
Aceasta ar fi un aspect pentru ca pe de alta parte impune problema stringenta a reducerii consumurilor,a unei ofensive hotarate pe toate planurile, pentru a cat mai buna gospodarire a acestei mari avutii.
In cursul optimizarii fluxului de solidificare, racire, incalzire a lingourilor economiile de energie se obtin pe de o parte datorita miscarii pierderilor de caldura prin stabilirea duratelor de mentinere optime in lingotiera si pe de alta parte datorita stabilirii regimurilor de incalzire optime.
Prin aplicarea metodelor de optimizare s-au realizat micsorari ale duratelor de incalzire de 30-65%, scaderii ale consumului de combustibil de 30-65% reducerii ale consumului de material 30-40%. In acelasi timp se realizeaza micsorari ale investitiilor pentru sectiile de incalzire ale laminoarelor degrosisoare. Durata de incalzire mai redusa, precum si distributia favorabila de temperatura din interiorul lingoului, au drept efect micsorarea pierderilor prin oxidare,conditii mai bune de deformare si reducerea consumului specific de otel lingou in cursul laminarii. 
CAPITOLUL I Bazele teoretice ale solidificarii
1.1 Turnarea indirecta
La turnarea indirecta trebuie tinut seama de conditiile curgerii fluidului prin spatial inchis. Liniile de current ale jetului cufundat in lichid isi pastreaza caracterul liniar numai pe o portiune a traictoriei pana la sectiunea denumita critica(-). Dupa aceasta linie jetul se desface si se formeaza curenti de recirculatie de sens contrar celui initial. Experimentele pe modele hidraulice au aratat ca distant ape care actioneaza curentul turbulent de sens invers este 1/3 din distanta pana la sectiunea critica.Astfel tot volumul de lichid antrenat de jetul cufundat pana in sectiunea critica trebuie sa se intoarca pana in sectiunea ramasa libera ;jetul are o actiune de micsorare a presiuni sub planul critic si o actiune de marire a acesteia deasupra planului critic.
In cazul in care actioneaza mai multe jeturi in acelasi spatiu fiecare jet se dezvoltain conditiile restrictive ca si cum ar fi limitat de o membrana. Lpitki a efectuat cercetari privind dinamica umplerii lingotierei. Din ele se constata ca in zona de maxima intesitate acurentilor de recirculatie grosimea crustei de solidificare este minima. Din acest motiv in aceste locuri apar adesea fisuri. Prelucrarea statica a datelor din exploatare arata ca aparitia crapaturilor si defectelor de turnare este strans legata de viteza curentilor de recirculatie.
1.2 Turnarea directa
Din punct de vedere al mecanicii fluidelor procesul turnarii directe poate fi asemuit cu cazul evolutiei jetului turbulent in spatial deschis la un singur capat Baharev a demonstrate experimental urmatorul model al propagarii jetului in spatial limitat deschis intr-o singura parte 
a) Liniile de current ale jetului vor fi neaparat inchise formand o miscare de recirculatie
b) Razele sectiunii jetului vor fi neaparat inchise si vor creste pana la o valoare critica 
c) La o oarecare distanta de sectiunea critica ,viteza si debitul in directie longitudinala tind catre zero.
Cazand cu crestera rezistentei mediului.In conditiile reale de turnare procesele sunt mai complexe datorita rezistentei aerului ,actiuniifortei gravitationale ,formarii curentilor turbionari. Datorita curentilor de recirculatie se mareste aportul decaldura spre crusta solidificata ,micsorandu-se astfel viteza de solidificare Scaderea grosimii crustei conduce la cresterea tensiunilor in crusta si deci mareste pericolul aparitiei crapaturilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aparat pentru Studiul Procesului de Solidificare cu Ajutorului Modelului Fizic.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!