Calculul cinematic și dinamic al mecanismului motor

Extras din proiect Cum descarc?

I. Cinematica mecanismului
Analiza cinematică și calculul dinamic al mecanismului motor, de tip bielă - manivelă, sunt necesare pentru determinarea forțelor de inerție care acționează asupra organelor mobile ale motorului. 
La determinarea sarcinilor aferente componentelor motorului se folosesc relații simplificate, obținute în ipoteza unei viteze unghiulare constante a arborelui cotit și a unui regim stabilizat, relații care asigură o precizie suficientă și ușurează mult calculele.
La o viteză unghiulară constantă a arborelui cotit, unghiul de rotație este proporțional cu timpul și prin urmare, toate mărimile cinematice pot fi exprimate în funcție de unghiul de rotație al arborelui cotit, α. În calcule se consideră că poziția inițială pentru măsurarea unghiului α este poziția corespunzătoare punctului mort interior, PMI, în care pistonul este la distanța maximă de axa arborelui cotit.
În construcția de motoare se întâlnesc scheme ale mecanismului bielă - manivelă de tip axat, când axa cilindrului intersectează axa arborelui cotit și de tip dezaxat, când cele două axe nu se intersectează. Deoarece valoarea dezaxării este în general mică, calculele cinematice și dinamice pot fi efectuate cu o precizie suficient de bună în cazul mecanismelor dezaxate considerând dezaxarea ca fiind nulă și utilizând relațiile pentru mecanisme axate.
În figură se regăsesc următoarele:


Fisiere în arhivă (1):

  • Calculul cinematic si dinamic al mecanismului motor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!