Constructia Fundurilor si Capacelor la Recipientele Cilindrice

Cuprins proiect Cum descarc?

I ARGUMENT
II CONTINUT
II.1.CONSTRUCTIA RECIPIENTELOR SUB PRESIUNE
II.2.FUNDURI SI CAPACE
II.3.FLANSE
II.4.RACORDURILE RECIPIENTELOR SUB PRESIUNE
II.5.GURI DE VIZITARE


Extras din proiect Cum descarc?

II.CONTINUT
II.1. CONSTRUCTIA RECIPIENTELOR SUB PRESIUNE
Recipientele sub presiune sunt realizate in general din laminate din otel carbon sau otel aliat.Un recipient sub presiune, in cazul cel mai general, (fig. 7.1) este construit din:
- recipientul propriu-zis compus din: mantaua, fundurile (capacele), racordul de incarcare,racordul de tras (golire), gura de vizitare, racordul pentru manometru, racordul pentru supapa de siguranta, racordul pentru indicatorul de nivel, sistemul de sustinere(suporturile) etc.
- echipamentul obligatoriu constituit din:
supapa de siguranta, manometrul (eventual si termometru), indicatorul de nivel, placa de timbru;
- echipamentul interior impus de scopurile tehnologice si care este intalnit la recipientele(aparatele) cu destinatie speciala (de ex: talerele in cazul coloanelor de fractionare) si care nu comporta calcule mecanice deosebite;
- constructii de de servire
(in general metalice) pentru crearea conditiilor optime de exploatare si intretinere a recipientului compuse din podete, scari, dispozitive de ridicare etc.
Mantaua cilindrica a recipientelor este realizata, in general, din virole sudate cap la cap.Virolele sunt realizate prin valtuire, dintr-un numar minim de table, latimile tablelor trebuind sa corespunda latimilor standardizate de tabla (cu exceptia virolei de inchidere).
II.2.Funduri si capace
Prin fund se intelege elementul care inchide extremitatile unei mantale cilindrice sau conice,formand un recipient. Alegerea formei capacelor si fundurilor pentru recipiente depinde de conditiile impuse de procesul fizic sau fizico-chimic din recipient, de presiunea din recipient, precum si de posibilitatile de fabricare ale uzinei constructoare.
Fundurile recipientelor sunt executate, in general, prin ambutisare (presare) la cald, ele putand avea diverse forme geometrice, confectionate dintr-o singura bucata de tabla (atunci cand diametrul desfasurat al acestuia se incadreaza in latimea de tabla standardizata), sau din doua sau mai multe bucati.
Fig.1 Recipient sub presiune orizontal:
1 - mantaua; 2 - fundurile; 3 - racordul de incarcare; 4 - racordul de tras (golire); 5 - gura de vizitare; 6 - racordul pentru manometru (termometru); 7 - racordul pentru supapa de siguranta; 8- racordurile pentru indicatorul de nivel; 9 - sistemul de sustinere (suporturile); 10 - supapa de siguranta; 11 - manometrul; 12 - indicatorul de nivel; 13 - placa de timbru
La diametre mari de funduri se recurge la confectionarea acestora din segmenti si o calota sferica (rozeta centrala), fig.2
Avand in vedere profilul geometric al suprafetei mediane, fundurile si capacele aparatelor de tip recipient sunt de urmatoarele tipuri:
- semisferice, fig. 2;
- elipsoidale (sau eliptice), fig. 3;
- sferice cu racordare toroidala (torosferic), fig. 4;
- sferice fara racordare, fig. 5;
- plane, fig. 6 si 7;
- conice, fig. 8
Fundurile semisferice : forma semisferica asigura o stare de tensiuni minima, in conditiile presiunii interioare, prin calcul rezultand grosimi de rezistenta mai mici decat pentru invelisul cilindric, necesitand spatii de montare mai mari decat alte forme constructive geometrice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Constructia Fundurilor si Capacelor la Recipientele Cilindrice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!