Dare de Seama pe Practica Tehnologica

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere.
2. Caracteristica generala a intreprinderii.
2.1. Locul amplasari, istoria dezvoltarii.
2.2. Structura intreprinderii, regimul de lucru, statele de personal.
2.3. Capacitatea intreprinderii, volumul productiei.
2.4. Indicatorii tehnico-econimoci principali.
2.5. Descrierea schemei fluxului tehnologic.
2.6. Descrierea sectilor de aprovizionare si auxiliare.
2.7. Atelierul mecanic. Graficul de reparatie preventiva.
3. Indeplinirea sarcinilor de produceri la locul de munca.
3.1. Caracteristica generala a sectiei.
3.2. Organizarea locului de munca.
3.3. Descrierea sarcinilor de munca.
3.4. Descrierea utilajului tehnologic.
3.5. Protectiea muncii la locul de munca.


Extras din proiect Cum descarc?

1.INTRODUCERE
Branzeturile oparite, cunoscute la noi in tara sub denumirea decascaval, se fabrica dupa o tehnologie speciala, care consta din oparireain apa la temperatira de 72-800C a casului maturat obtinut din lapte deoaie, de vaca sau in amestec. Dupa sarare, cascavalul se matureaza inanumite conditii care ii asigura proprietatile organoleptice caracteristice.In tara noastra cascavalul are o foarte veche traditie. Documenteleistorice mentioneaza ca inca din anul 1374 se producea cascaval. Diferite sortimente de cascaval se fabrica inspecial in tarile balcanice, in tarile din Orientul Apropiat, extinzandu-setreptat si in alte tari care nu produceau aceste branzeturi.In categoria branzeturilor cu pasta oparita intra sortmentele la carese aplica operatia de oparire a casului, ceea ce face ca principala proteina- cazeina - sa capete insusiri plastice (de a se intinde in fire) inanumite conditii de temperatura si pH. Insusirile plastice ale cazeinei suntcapatate atunci cand fosfocazeinatul de calciu a eliminat o parte dincalciul combinat.Dupa unii cercetatori, formarea pastei la branzeturile oparite este posibila datorita transformarilor preliminare suferite de cazeina subinfluenta acidului lactic produs de bacteriile lactice si sub influentacheagului.Cazeinatul de calciu din lapte este transformat sub influentacheagului in p-cazeinat tricalcic (coagul). Paracazeinatul dicalcic, subinfluenta acidului lactic, se transforma in paracazeinat monocalcic, careare proprietatea de a fi framantat pentru a se obtine fire (straturi) mai alesdupa oparirea casului. Paracazeinatul monocalcic devine solubil insolutie de NaCl 5%, cand este incalzit la 540C, datorita paracazeinatuluimonocalcic, se imbunatateste grasimea. Daca, cantitatea de acid lacticformata la maturarea laptelui si maturarea casului este prea mare, paracazeinatul monocalcic se transforma in paracazeinat care va afectanegativ structura cascavalului inclusiv retinerea grasimii.In tara noastra se fabrica mai multe sortimente de cascaval care, infunctie de consistenta pastei, se clasifica astfel: 
osortiment de cascaval cu pasta semitare: cascavalul Drochia,cascavalul Dalia. 
osortimente de cascaval cu pasta moale: cascavalul Ruskii, materia prima fiind initial laptele de oaie, dar astazi se fabrica si din lapte de vaca.
ocascaval afumat: cascaval Bradet, cascaval Hochland.
2.CARACTERISTICA GENERALA A INTREPRINDERII
2.1LOCUL AMPLASARII,ISTORIA DEZVOLTARII
Fabrica Cascaval De Drochia isi ia inceputul istorie in orasul Drochia acum 4 ani pe str.Gradinilor 7 este o intreprindere tinara care nu dispune de o istorie bogata si indetailata ,fabrica este sponsorizata de o companie turceasca ce mai are in Republica Moldova si alte uzine de acest tip .
Fabrica este automatizata complet toate utilajele sunt noi de ultima generatie si are o supraveghere incontinua .


Fisiere in arhiva (1):

  • Dare de Seama pe Practica Tehnologica.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!