Dare de seamă pe practică tehnologică

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere.
2. Caracteristica generală a întreprinderii.
2.1. Locul amplasări, istoria dezvoltării.
2.2. Structura întreprinderii, regimul de lucru, statele de personal.
2.3. Capacitatea întreprinderii, volumul producției.
2.4. Indicatorii tehnico-econimoci principali.
2.5. Descrierea schemei fluxului tehnologic.
2.6. Descrierea secților de aprovizionare și auxiliare.
2.7. Atelierul mecanic. Graficul de reparație preventivă.
3. Îndeplinirea sarcinilor de produceri la locul de muncă.
3.1. Caracteristica generală a secției.
3.2. Organizarea locului de muncă.
3.3. Descrierea sarcinilor de muncă.
3.4. Descrierea utilajului tehnologic.
3.5. Protecțiea muncii la locul de muncă.


Extras din proiect Cum descarc?

1.INTRODUCERE
Brânzeturile opărite, cunoscute la noi în ţară sub denumirea decaşcaval, se fabrică după o tehnologie specială, care constă din opărireaîn apă la temperatira de 72-800C a caşului maturat obţinut din lapte deoaie, de vacă sau în amestec. După sărare, caşcavalul se maturează înanumite condiţii care îi asigură proprietăţile organoleptice caracteristice.În ţara noastră caşcavalul are o foarte veche tradiţie. Documenteleistorice menţionează că încă din anul 1374 se producea caşcaval. Diferite sortimente de caşcaval se fabrică înspecial în ţările balcanice, în ţările din Orientul Apropiat, extinzându-setreptat şi în alte ţări care nu produceau aceste brânzeturi.În categoria brânzeturilor cu pastă opărită intră sortmentele la carese aplică operaţia de opărire a caşului, ceea ce face ca principala proteină– cazeina – să capete însuşiri plastice (de a se întinde în fire) înanumite condiţii de temperatură şi pH. Însuşirile plastice ale cazeinei suntcăpătate atunci când fosfocazeinatul de calciu a eliminat o parte dincalciul combinat.După unii cercetători, formarea pastei la brânzeturile opărite este posibilă datorită transformărilor preliminare suferite de cazeină subinfluenţa acidului lactic produs de bacteriile lactice şi sub influenţacheagului.Cazeinatul de calciu din lapte este transformat sub influenţacheagului în p-cazeinat tricalcic (coagul). Paracazeinatul dicalcic, subinfluenţa acidului lactic, se transformă în paracazeinat monocalcic, careare proprietatea de a fi frământat pentru a se obţine fire (straturi) mai alesdupă opărirea caşului. Paracazeinatul monocalcic devine solubil însoluţie de NaCl 5%, când este încălzit la 540C, datorită paracazeinatuluimonocalcic, se îmbunătăţeşte grăsimea. Dacă, cantitatea de acid lacticformată la maturarea laptelui şi maturarea caşului este prea mare, paracazeinatul monocalcic se transformă în paracazeinat care va afectanegativ structura caşcavalului inclusiv reţinerea grăsimii.În ţara noastră se fabrică mai multe sortimente de caşcaval care, înfuncţie de consistenţa pastei, se clasifică astfel: 
•sortiment de caşcaval cu pastă semitare: caşcavalul Drochia,caşcavalul Dalia. 
•sortimente de caşcaval cu pasta moale: caşcavalul Ruskii, materia primă fiind iniţial laptele de oaie, dar astăzi se fabrică şi din lapte de vacă.
•caşcaval afumat: caşcaval Brădet, caşcaval Hochland.
2.CARACTERISTICA GENERALA A INTREPRINDERII
2.1LOCUL AMPLASARII,ISTORIA DEZVOLTARII
Fabrica Cascaval De Drochia isi ia inceputul istorie in orasul Drochia acum 4 ani pe str.Gradinilor 7 este o intreprindere tinara care nu dispune de o istorie bogata si indetailata ,fabrica este sponsorizata de o companie turceasca ce mai are in Republica Moldova si alte uzine de acest tip .
Fabrica este automatizata complet toate utilajele sunt noi de ultima generatie si are o supraveghere incontinua .


Fisiere în arhivă (1):

  • Dare de Seama pe Practica Tehnologica.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!