Impactul transporturilor rutiere asupra mediului - parcare supraterană etajată în Centrul Comercial Coressi

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Activitatea de transport joaca un rol esential in dezvoltarea economica si sociala a unei societati.
Transportul asigura accesul la locurile de munca sau agrement, locuinte, bunuri si servicii etc.
Impactul transportului se manifesta la nivelul tuturor factorilor de mediu prin:
-  aglomerari de trafic si accidente -  in cazul transporturilor rutiere;
-  poluarea aerului prin emisii de metale grele si noxe;
-  poluarea fonica si vibratiile -  in marile intersectii, de-a lungul soselelor, in apropierea nodurilor feroviare si a aeroporturilor;
-  poluarea solului, apei prin deversarea produselor petroliere;
-  ocuparea unor suprafete de teren din intravilan pentru parcari; 
-  schimbarea peisajul eco-urban;
-  generarea de deseuri solide (anvelope uzate, acumulatoare, altele).
Studiul de impact asupra mediului incearca sa anticipeze efectul asupra mediului inconjurator al unor activitati, in diferite conditii ce pot sa apara intr-un viitor apropiat sau mai putin apropiat. Studiul de impact de mediu contine analize tehnice prin care se obtin informatii asupra cauzelor efectelor negative si consecintelor acestora cumulate, anterioare, prezente si viitoare, in scopul cuantificarii impactului de mediu efectiv de pe un amplasament.
1 Capitolul I
1.1 Amplasament
Municipiul Brasov, resedinta judetului, se afla in centrul tarii, la 161 km de Bucuresti, in Depresiunea Brasovului. Este situat la o altitudine medie de 625 m, in curbura interna a Carpatilor, fiind delimitat in partea de S si SE de masivul Postavaru, care patrunde printr-un pinten (Tampa) in oras, si masivul Piatra Mare. Este accesibil cu automobilul/autobuzul sau cu trenul. In apropierea sa se gasesc localitatile Predeal, Busteni, Sinaia, Fagaras si Sighisoara. Municipiul are o suprafata de 267,32 km2. Treptat, in procesul de dezvoltare, Brasovul a inglobat in structura sa satele Noua, Darste, Honterus (astazi cartierul Astra) si Stupini. De asemenea, pe langa Tampa, municipiul s-a extins inconjurand si Dealul Sprenghi, Dealul Morii, Dealul Melcilor, Dealul Warthe, Straja (Dealul Cetatii) si Dealul Pe Romuri, Stejarisul si chiar varful Postavaru. Prin inglobarea in structura sa a varfului Postavaru, Brasov a devenit orasul aflat la cea mai mare altitudine din Romania.
Brasov (in germana Kronstadt, in maghiara Brasso, in latina Corona; de asemenea pe hartile vechi trecut Cron?tadt, Brastovia sau Brassov, in dialectul sasesc Kruhnen, Krunen, Krinen) este municipiul de resedinta al judetului cu acelasi nume, Transilvania, Romania, format din localitatile componente Brasov (resedinta) si Poiana Brasov. Potrivit recensamantului din 2011, are o populatie de 253.200 locuitori,[1] fiind unul dintre cele mai mari orase din tara (totusi in scadere in ultimele doua decenii din cauza exodului sasilor si a reducerii activitatii industriale). Patron al orasului este considerata a fi Fecioara Maria. Statuia acesteia se afla pe unul dintre contraforturile Bisericii Negre, indreptat spre Casa Sfatului, avand stema Brasovului sculptata dedesubt in relief.
Municipiul Brasov a reprezentat, de secole, unul dintre cele mai importante, puternice si infloritoare orase din zona. Datorita pozitiei geografice privilegiate si a infrastructurii sale de astazi, el permite dezvoltarea multor activitati economice, culturale si sportive.
Brasovul este cel mai important oras din regiunea de dezvoltare Centru.


Fisiere în arhivă (1):

  • Impactul transporturilor rutiere asupra mediului - parcare supraterana etajata in Centrul Comercial Coressi.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!