Incarcare prin Sudare

Cuprins proiect Cum descarc?

Argument. .pag. 2 
Cap. 1. Uzarea masinilor si instalatilor . pag. 3 
Cap. 2. Procedeul de reconditionare prin sudura. . pag.7 
Cap. 3. Sudarea si procedee de sudare. pag. 8 
Cap. 4. Sudare cu arc electric . pag.10 
Cap. 5. Reconditionarea pieselor folosind incarcarea prin sudare cu arc electric cu electrozi inveliti . pag.13 
Cap.6. Incarcare prin sudare sub flux . pag. 15
Cap. 7. Incarcarea prin sudare in mediu de gaz protector. pag.16
Cap. 8. Norme de tehnica securitatii muncii. pag.17
ANEXELE
ANEXA. 1.- Etapele uzarii.
ANEXA. 2.- Formarea microsudurilor la suprafetele metalice in contact.
ANEXA. 4 -Schema sudurii arcului electric.
ANEXA. 5.a -Sudarea spre stanga.
ANEXA. 5.b -Sudarea spre dreapta.
ANEXA. 6 - Sudarea electrica de incarcare.
ANEXA. 8 - Sudarea automata sub strat de flux.
ANEXA. 9.a - Procedeul de sudare WIG.
ANEXA. 9. b - Procedeul MIG.
Bibliografie . pag.


Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Acest proiect l-am conceput ca un totunitar, care este subdivizat in mai multe capitule. Lucrarea ca atare se refera atat la sudarea electrica, cit si la incarcarea prin sudare sub fux si la incarcarea de gaz protector ca parte intrinseca a unui aparat modern. In lucrare am mai descris cum se executa sudarea moderna si sudarea veche. Lucrarea ca atare constituie un document de baza despre aparatele de sudura moderne in general si poate servi, pentru alti elevi ca document de studiu. Pentru mine a constituit o munca deosebita de cautare, de alegere din foarte multe materiale care se refera la aceasta tema si de sistematizare in amanuntime a tuturor problemelor legate de aceasta tema de proiect. Intocmirea lucrarii m-a ajutat in dezvotarea gindirii mele, in consolidarea cunostintelor despre acesta tema si sper si in anii ce vor urma dupa terminare, pentru a ma realiza in meseria in care m-am pregatit. 
Doresc sa vin cu multumiri Dumneavoastra, tuturor care ati lucrat ca sa mi se deschida ochii, ca sa pot intelege tainele stiintei si a tehnicii moderne. Stiind ca, pentru un profesor adevarat, cel mai mare cadou este stiinta dezvoltarii elevului in urma efortului depus, vreau sa va multumesc pentru tot sprijinul acordat pentru ca acest proiect , nu putea fi realizat de mine fara ajutorul Dumneavoastra. Sunt sigur, ca mi-am deschis ochii si sunt , mai bun cunoscator al fortelor mele proprii. 
Va multumesc pentru efortul depus pentru mine, va doresc multa putere de munca si multa fericire pentru tot ceea ce a-ti facut pentru mine .
Generalitati
Sudarea este un procedeu tehnologice prin care se inbina doua sau mai multe piese de aceeasi compozitie. Asamblarea obtinuta prin sudare este nedemontabila si se realizeaza prin incalzirea locala a pieselor pina la topire sau plasticizare, folosindu-se sau nu adaosul de material. Locul de inbinare se numeste sudura, iar linia de inbinare poarta denumirea de cusatura sau cordon de sudura. Asamblarea prin sudare au capatat o larga raspandire in toate genurile de constructii, deoarece prezinta o serie de avantaje fata de alte inbinari, si anume:
-Sudarea poate fi aplicata unei game largi de oteluri si fonte, precum si mai multori metale si aliaje neferoase,
-realizeaza insemnate economii de material si manopera in comparatie cu asamblarile nituite sau constructiile turnate,
- Permite economisirea de materiale scumpe (la fabricarea sculelor, coada fabricata din metal inferior se sudeaza la corpul sculei).
-realizeaza o asamblare de etansare mai buma decit prin nituire.
- constructiile sudate sint mai usoare decit cele turnate, cu 50% la fonta si cu 30 % la otel.
- pretul de cost al constructiilor sudate din laminate este aproape doua ori mai mic decit al piselor de otel turnate sau forjate.
- procesul de sudare ofera posibilitatea de automatizare. 
In afara de asamblare, sudarea se foloseste si la incarcarea cu adaos de metal a suprafetei uzate a pieselor, in scopul reconditionarii acestora la dimensiunea initiale. 
Clasificarea procedeei de sudura. In functie de tehnologia de executie a sudarii, se intalnesc doua grupe de procedee de sudare.
- sudare prin topire.
- sudare prin presiune.
Sudarea prin topire se realizeaza prin topirea locala a pieselor de asamblat, cu sau fara adaos de material. Tinindu-se seama de modul de incalzire locala a materialelor in zona de inbinare, sudare prin topire se poate executa cu gaze , cu arc electric, aluminotermic si cu plasma.
Sudare prin presiune se executa fara material de adaos, prin incalzirea locala a pieselor.
Sudabilitatea materialelor: Proprietatea materialelor de a putea fi sudate se numeste sudabilitate si depinde de compozitia chimica, de structura si de calitatea materialelor. 
Din punctul de vedere al sudabilitatii, otelurile se impart in: oteluri sudabile, oteluri cu sudabilitate medie si oteluri greu sudabile.
- otelurile sudabile sint oteluri cu un continut de C sau 0,25%, aceste oteluri se sudeaza dupa o tehnologia obisnuita fara alte masuri speciale.
- otelurile cu sudabilitate medie contin pina la 0,6% C si se sudeaza cu respectarea tehnologiei specifice fiecarui tip de otel.
- otelurile greu sudabile contin pe langa carbon pina la 0,6% si o seama de elemente de aliere care micsoreaza sudabiliteatea, cum sint: siliciul, nichelul, wolframul. 
Aceste oteluri pot fi sudate atent numai cu preincalzire la 873.923 K. Pisele din fonta se sudeaza, de asemenea, numai cu peincalzire la 873. 923 K, altfel exista posibilitatea obtinerii structurilor albe, care sint fragile.
Pisele de cupru, aluminiu si aliajele lor, datorite faptului ca sint foarte bune conducatoare de caldura, se sudeaza cu respectarea tehnologiei specifice fiecarei. 
Materialul si utilaje folosite. Pentru executarea inbinarilor prin sudare cu arc electric sint necesare urmmatoarele: 
- utilaj pentru alimemtarea cu curent electric de sudare.
- Accesori, dispozitive si scule.
- Material de adaos (electrozi)
Ca sursa de curent pentru alimentarea arcului de sudura se poate folosi general de curent continuu sau transformator de sudura. Generatoalele poate fi antrenat de un motor electric alimentat de la retea in care caz acest agregat poarta denumirea de convertizor de sudare, sau poate fie antrenat de un motor cu ardere interna si atunci se numeste grup electrogen de sudare. 
Transformator de sudare se utilizeaza la alimentarea arcului electric cu curent alternativ. El serveste la micsorarea tensiunii curentului de la reteaua de 220- 350 V la o tensiune de 50-80 V cit este necesar pentru sudarea si la marirea intensitatii curentului.
Acesoriile principale pentru sudare cu arc electric sint:port electrodul, cablurile de conducere a curentului de la sursa la port electrod si piesa, mengina, echipamentul de protectie al sudorului, cleste, ciocan si dalti pentru curatirea cusaturilor de zgura.


Fisiere in arhiva (1):

  • Incarcare prin Sudare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!