Injectii de Consolidare si Drenare

Cuprins proiect Cum descarc?

Cap.1 Generalitati 04
Cap.2 Tehnologia cadru pentru executia lucrarilor de forare si injectare prin metoda PRESETUPA in terenuri eterogene 10
2.1. Organizarea lucrarilor 12
2.2. Tehnologia forare  injectare 13
2.3. Forarea 13
2.4. Injectarea 15
2.5. Retetele de suspensii pentru injectare si forare 18
2.6. Tipuri de injectii 21
2.7. Utilaje necesare pentru forare  injectare 23
2.8. Materiale necesare 24
Cap.3 Tehnologia pentru executia injectiilor de consolidare  precomprimare, simultana cu 4 plane alaturate pe inel de 8 ml la galerii de aductiune 26
3.1. Organizarea lucrarilor 29
3.1.1. La suprafata 29
3.1.2. In subteran 31
3.1.3. Echiparea unei statii fixe de injectii 32
3.1.4. Echiparea cadrelor mobile de injectii 34
3.2. Perforarea 35
3.3. Probele initiale cu apa 37
3.4. Injectarea propiu  zisa 38
3.5. Tipuri de injectii 40
3.6. Tinerea sub presiune 42
3.7. Tratarea zonelor cu infiltratii 44
3.8. Diagramele de injectii 45
3.9. Montajul materialelor de injectii 46
3.10. Controlul lucrarilor de injectii 48
3.11. Materiale necesare 50
Cap.4 Galerii sub presiune 52
4.1. Consideratii asupra incarcarilor si asupra dimensionarii captuselii galeriilor sub presiune 53
4.2. Tipuri de captuseli folosite galeriile sub presiune 59
4.3. Calculul captuselilor simple 61
4.4. Consideratii finale in legatura cu calculele 
statice ale captuselilor galeriilor sub presiune 65
Cap.5 Masuri de protectie a muncii 67
Cap.6 Forte de munca 71
Cap.7 Concluzii si atentionari 73


Extras din proiect Cum descarc?

Lucrarile de injectare au insotit de la inceput toate constructiile ingineresti din hidroenergetica romaneasca, avand ca principale scopuri: etansarea, consolidarea sau scopuri speciale (precomprimarea, dislocarea).
Pe masura cresterii performantelor tehnice ale uvrajelor, lucrarile de injectii au devenit mai complexe necesitand o tehnicitate si o dotare deosebita.
In conditiile in actuale de executie a galeriilor de aductiuni principale, care lucreaza sub presiune, ale obiectelor hidroenergetice, trebuie tinut cont de noile tehnologii de executie la excavare si betonare, de ritmurile de executie si de economii de materiale pentru ca lucrarea sa fie fiabila. In acest context, la ora actuala, tratamentele prin injectii ale galeriilor sunt absolut necesare.
Tehnica injectiilor la galerii, pe plan mondial, a fost studiata si aplicata pe plan industrial in Italia in anii 1946-1948. In tara noastra, respectiv in T.A.G.C.H. a fost aplicata la lucrarile hidroenergetice incepand cu 1962, la scara industriala, cu un caracter tehnic studiat de I.S.P.H. si reflectat apoi in toate proiectele de executie.
In general, in spatele camasuielii de beton a galeriilor de aductiune sub presiune sunt exercitate urmatoarele tipuri de injectii:
1. Injectii de umplere, ce se executa in bolta galeriei prin gauri perforate si prin care se injecteaza sub presiune mortare preparate dintr-un amestec de ciment  nisip - apa. Acestea au ca scop umplerea spatiului ramas de la betonare intre roca si camasuiala de beton. Este absolut necesara aceasta injectare deoarece se va realiza un contact intim intre roca si camasuiala de beton astfel incat betonul si roca sa conlucreze in vederea preluarii eforturilor din interior spre exterior, cand galeria este sub presiune sau din exterior spre interior din cauza impingerii masivului spre roca. Marca mortarului de injectii va fi de M-100 la 28 zile. Injectiile se vor executa cu pompe de mortar sau de beton la presiunea de 3-6 atm. Injectiile de umplere se vor executa la maxim 30 zile de la betonare si pot incepe de chiar de la decofrare. Cu cat pauza intre betonare si injectiile de umplere va fi mai mica, cu atat rezultatul va fi mai bun deoarece prizele se vor face aproape concomitent.
2. Injectiile de consolidare au ca scop imbunatatirea caracteristicilor fizico  mecanice ale rocilor in sectorul de la marginea galeriei. Ele sunt executate cu o suspensie din lapte de ciment injectata la presiuni intre 12-25 atm. 
3. Injectiile de consolidare  precomprimare, care fac obiectul acestei tehnologii au ca scop:
- completarea legaturii intre beton si roca
- imbunatatirea caracteristicilor fizico  mecanice ale rocilor in special ridicarea modului de elasticitate si a rezistentei la compresiune;
- sa realizeze o impermeabilitate a rocii eliminandu-se posibilitatea circulatiei de ape sub presiune in extradosul camasuielii de beton.
- Si in final realizarea unei precomprimari a inelului de beton care va duce la dimensiunea grosimii acestuia prin proiectare.
Injectiile de consolidare  precomprimare comporta 3 faze distincte de executie:
- Pregatirea forajelor pentru injectare si proba initiala de apa;
- Injectarea propiu-zisa cu suspensii de lapte de ciment de diverse consistente, in functie de absorbtii pana la presiunea de refuz;
- Si tinerea sub presiune a inelului injectat cu lapte de ciment de consistenta redusa (1:10) la presiunea constanta la valoarea de refuz.


Fisiere in arhiva (1):

  • Injectii de Consolidare si Drenare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!