Instalația de aprindere cu baterie de acumulatoare

Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1. 
Constructia si functionarea instalatiei de aprindere
1.1 Consideratii generale
Curba tensiunii înalte a bobinei de inductie, în functie de turatia motorului, caracterizeaza în mod evident functionarea echipamentului de aprindere.
Întrucât practic nu se masoara tensiunea înalta, ci distanta maxima între electrozii la care se produce scânteia electrica, caracteristica de functionare se reprezinta în functie de distanta între electrozii la care se produce aprinderea si de turatia motorului.
Caracteristicile aprinderii de la baterie
Se observa ca la turatii mici ale motorului, tensiunea este suficient de mare ca sa asigure pornirea motorului. 
Turatia de pornire nu trebuie sa fie foarte mare. Alegerea bobinei trebuie sa fie bine facuta pentru ca sa faca fata aprinderii motorului respectiv. Daca bobina este prea mica si puterea aprinderii este insuficienta, pornirea este îngreunata si temperatura bujiilor scade favorizând si mai mult formarea unor straturi de impuritati si funingine pe electrozii bujiei, ceea ce face ca pâna la urma aprinderea sa nu se mai produca.
La turatii mari se constata o tendinta de aprindere slaba si o functionare defectuoasa a bujiilor datorita formarilor de impuritati între electrozi si scurgerile de curent prin ele.
Siguranta de functionare a aprinderii cu baterie-bobina depinde si de modul de functionare si starea bateriei de acumulatoare, precum si de conductele de legatura. Acestea sunt în mod normal mai sensibile la defectiuni decât bobina de inductie sau distribuitorul.
Avansul de pornire poate fi reglat cât este necesar, tensiunea de aprindere nefiind influentata. Distanta între electrozii bujiilor poate sa fie diferita, fara ca aprinderea sa fie influentata.
Pentru ca sa se asigure o functionare normala trebuie sa se cunoasca valoarea minima a lungimii scânteii si stabilitatea de producere a scânteii care da o aprindere suficienta. Exceptând motoarele speciale pentru curse sau cu turatii foarte mari, scânteia cu lungimea de 7mm este considerata ca suficienta pentru aprinderea amestecului carburant..
1.2 Partile componente
Echipamentul de aprindere necesita efectuarea întretinerii urmatoarelor elemente componente:
- bateria de acumulatoare si sistemul de încarcare;
- bobina de inductie;
- conductele de joasa tensiune, de aprindere (de înalta tensiune) si conductele la masa;
- bornele si piesele de legatura terminale ale circuitelor;
- izolatia conductelor si aparatelor;
- ruptorul distribuitor, contactele fixe si mobile;
- sistemul de fixare si antrenare a ruptorului-distribuitor;
- condensatorul;
- bujiile
Bateria de acumulatoare este sursa de curent a autoturismului; este plasata în compartimentul motor pe traversa din fata, la loc usor accesibil.
La bateria de acumulatoare, barele conectoare între elemente sunt plasate la interior într-un strat izolant (bitum), evitându-se prin aceasta pierderile de curent între barele de legatura si masa, precum si coroziunea prematura a lor. 
În figura urmatoare sunt prezentate elementele constructive ale bateriei de acumulatoare.


Fisiere în arhivă (1):

  • Instalatia de Aprindere cu Baterie de Acumulatoare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!