Instalatie Frigorifica Legume

Extras din proiect Cum descarc?

CAP.1 
INTRODUCERE. 
TEHNOLOGII DE PRELUCRARE A CARNII, FRUCTELOR SI LEGUMELOR 
1.0 Introducere
Tehnologia frigorifica a produselor alimentare consta in prelucrarea lor cu ajutorul frigului- refrigerarea sau congelarea lor.
Problema de baza a tehnologiei frigorifice a produselor alimentare consta in pastrarea calitatii si proprietatile initiale ale lor. Tehnologia frigorifica trebuie sa asigure marirea duratelor de depozitare a produselor alimentare cu pierderi cat mai mici in greutate datorita uscarii si fara inrautatirea vizibila a gustului si aspectului exterior [1]. 
Frigul artificial are o utilizare larga in industria alimentara datorita efectelor pe care le prezinta din punct de vedere al actiunii conservante a produselor perisabile prin oprirea sau franarea agetilor modificatori, la temperature scazute.
Reteaua de unitati in care se utilizeaza temperaturile scazute in vederea conservarii produselor alimentare se numeste lant frigorific. Denumirea simbolizeaza legatura care trebuie sa existe intre verigile care asigura prelucrarea prin frig a produselor alimentare, depozitarea acestora la temperature scazute, transportul frigorific intre diverse unitati comerciale cu profil alimentar si aparatele frigorifice de uz casnic.
Exista mai multe metode de prelucrare si conservare prin frig a produselor alimentare:
- refrigerarea - racire rapida pana la temperature de (0 5)oC;
- congelarea - racire pana la temperature de (-18 -25)oC, cu solidificarea apei din produs in proportie de 95%;
- criodesicarea sau liofilizarea - deshidratarea prealabila a produselor congelate prin sublimarea cristalelor de gheata in vid, cu ajutorul unui aport controlat de caldura.
Obiectivele prelucrarii prin frig a produselor alimentare sunt urmatoarele:
- prelungirea duratei de conservare: la temperature scazute, viteza de reactie si actiunea agentilor modificatori scad in intensitate;
- crearea conditiilor optime de temperature pentru diverse procese tehnologice sai biochimice;
- modificarea temporara a unor proprietati fizico-chimice in vederea realizarii unor operatii tehnologice;
- tratament termic prin frig a unor produse lichide in scopul modificarii compozitiei.
Refrigerarea presupune racirea produselor pana la temperature apropiate de punctual de congelare, fara formare de gheata in produs. De regula, presupune un transfer de caldura si masa (umiditate) de la produs la mediul de racire.
Procesul de refrigerare este nestationar: viteza de racier cvariaza de la un punct la altul si in timp. Procesul se considera incheiat cand temperature medie in centrul termic al produsului a ajuns la valoarea dorita.
Parametrii care trebuie urmariti in cadrul procesului de refrigerare sunt:
- viteza globala de racire: raportul dintre reducerea temperaturii medii si durata totala a procesului de refrigerare;
- intensitatea de racire: durata in care diferenta dintre temperature medie a produsului si temperatura mediului de racier este redusa la jumatate.
1.1. Carne de porc in carcasa
Oparirea se aplica porcinelor si este operatia pregatitoare operatiei de depilare (smulgerea parului).
Oparirea porcinelor se face:
- partial (pe cap, picioare, abdomen, parti laterale etc.), in cazul in care porcinele sunt supuse jupuirii integrale; operatia se realizeaza prin imersie partiala sau prin stropire cu apa calda;
- total, in cazul in care pielea nu mai poate fi folosita, iar porcinele sunt destinate exportului; operatia se realizeaza prin imersie totala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Instalatie Frigorifica Legume.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!