Intretinerea Masinilor si Utilajelor.

Extras din proiect Cum descarc?

Intretinerea urmareste sa mentina masinile, utilajele si instalatiile in conditii normale de exploatare intre doua reparatii consecutive, reducand posibilitatea aparitiei unor reparatii accidentale.
Un indemn in realizarea acestei lucrari a constatat in faptul ca, organizarea corespunzatoare a lucrarilor de intretinere a masinilor si utilajelor asigura marirea duratei lor de serviciu, adica a perioadei de timp consumate de la punerea in exploatare pana la scoaterea din uz.
Obtinerea unei durate de functionare normale cit mai lungi se poate realiza prin incetinirea procesului de uzare fizica a pieselor componente.
Astfel subliniez ca importanta acestei teme consta in faptul ca, pentru obtinerea unei calitati superioare a produselor cerute si a unei eficiente economice ridicate, utilajele si instalatiile trebuie sa functioneze la parametrii optimi, fara intreruperi sau opriri accidentale.
Cap. 1. NECESITATEA INTRETINERII MASINILOR, UTILAJELOR SI INSTALATIILOR SI ORGANIZAREA ACESTOR LUCRARI
In conditiile productiei industriale moderne, masinile, utilajele si instalatiile trebuie sa functioneze la parametrii optimi, fara intreruperi sau opriri accidentale, conditia esentiala pentru obtinerea unei calitati superioare a produselor cerute si a unei eficiente economice ridicate.
Intrucat in timpul functionarii, masinile, utilajele si instalatiile se uzeaza fizic, acesta uzare poate provoca erori de prelucrare si chiar accidente de munca, marirea consumurilor specifice etc.
Obtinerea unei durate de functionare normale cit mai lungi se poate realiza prin incetinirea procesului de uzare fizica a pieselor componente. Acesta asigurandu-se prin: exploatarea masinilor, utilajelor si instalatiilor a sarcina normala (prin evitarea supraincarcarilor), intretinerea corecta si curatarea zilnica, ungerea pieselor in miscare, observarea continua a starii si funcionarii lor, lucrul de buna calitate a echipelor de intretinere a reparatii si executarea reparatiilor la timp, conform prescriptiilor intreprinderii constructoare.
Este necesar ca periodic sa se verifice si starea accesoriilor din dotarea masinii, utilajului si a instalatiei respective, chiar daca sunt situatii cand unele dintre acestea sunt folosite mai rar.
Intretinerea urmareste sa mentina masinile, utilajele si instalatiile in conditii normale de exploatare intre doua reparatii consecutive, reducand posibilitatea aparitiei unor reparatii accidentale.
Organizarea corespunzatoare a lucrarilor de intretinere a masinilor si utilajelor asigura marirea duratei lor de serviciu, adica a perioadei de timp consumate de la punerea in exploatare pana la scoaterea din uz.
In functie de importanta si complexitate, lucrarile de intretinere se executa: permanent de catre personalul ce deserveste masina si utilajul; si periodic de catre echipele de intretinere, in conformitate cu normele prevazute pentru fiecare masina, utilaj sau instalatie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Intretinerea Masinilor si Utilajelor..doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!