Intretinerea si Repararea Ambreiajului la Automobilul Cielo Daewoo

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins 1
Argument 2
Capitolul I. Descriere generala 3
I.1 Componente principale 3
I.2 Partea conducatoare 3
I.3 Partea condusa 3
I.4 Partea de actionare 3
Capitolul II. Diagnoza 5
II.1 Verificari preliminare 5
II.2 Diagnoza 6
Capitolul III. Reparatii pe autovehicul 7
III.1 Cablul de ambreiaj 7
III.2 Pedala de ambreiaj 9
III.3 Disc de ambreiaj, placa de presiune, furca, 10
levier de debreiere, rulment de debreiere, manson ghidaj, 10
rulment de debreieresi /sau bucse ax levier de debriere 10
Capitolul IV. Ambreiajul cu actionare hidraulica 15
IV.1 Pedala de ambreiaj 16
IV.2 Aerisirea 18
IV.3 Pompa de ambreiaj 19
IV.4 Cilindrul de debreiere 21
Bibliografie 26


Extras din proiect Cum descarc?

Argument
Pentru imbunatatirea propriei activitati pe care am depus-o in scoala si pentru a atinge standardele curriculare prevazute pentru specializarea prin studii, mi-am ales tema de proiect "Intretinerea si repararea ambreiajului la automobilul Cielo Daewoo". 
Tema aleasa are ca scop atingerea standardelor curriculare solicitate de specializarea pe care am facut-o in liceu contribuind astfel la o buna formare profesionala in domeniu.
Tema aleasa este structurata in capitole abordate separat ca parti distincte.
Contributia personala privind elaborarea proiectului consta in selectarea informatiilor tehnice specifice transporturilor auto/mecanicii auto, structurarea pe capitole a acestora. 
Lucrarea prezinta in mod sintetic si actualizat sub forma unor scheme principalele aspecte, importanta, functionarea si realizarea echipamentelor electronice.
In elaborarea lucrarii am folosit cunostinte tehnice asimilate la diferite obiecte de invatamant studiate in anii de liceu: matematica, fizica, discipline tehnice de specialitate si instruire practica.
In partea finala a lucrarii am specificat bibliografia utilizata.
In actuala etapa cand factorii intensivi ai cresterii economice capata un rol preponderent in raport cu cei extensivi, se accentueaza necesitatea ca toate parghile economice sa fie folosite cu maximum de randament pentru atingerea obiectivului central - obtinerea unei inalte eficiente economice economice corespunzatoare eforturilor materiale si financiare facute de stat in toate domeniile economiei nationale.
Asa consider ca tema aleasa asigura atingerea curriculara solicitata de specializarea ,,Mecanic auto" contribuind la o mai buna formare profesionala in domeniu.
Capitolul I. Descriere generala
I.1 Componente principale
Partile principale ale ansamblului ambreiaj sunt: 
Partea conducatoare, 
Partea condusa 
Partea de actionare.
Fig.1 si 2 infatiseaza vederea explodata a ansamblului ambreiaj. Carcasa ambreiajului este parte integranta a ansamblului cutie de viteze manuala.
I.2 Partea conducatoare
Partea conducatoare este reprezentata de doua suprafethe plane cu prelucrare fina. Una dintre ele este suprafata spate a volantului, iar cealalta este placa de presiune. Placa de presiune este inclusa intr-un corp de otel, care este prins cu suruburi de volant.
I.3 Partea condusa
Partea condusa este reprezentata de discul de ambreiaj cu butuc canelat care culiseaza liber de-a lungul canelurilor arborelui de intrare, prin care, transmite miscarea de rotatie arborelui de intrare.
Partile conducatoare si condusa sunt tinute in contact de catre arcul de presiune. Aceasta presiune este exercitata de catre arcul diafragma continut in ansamblul placa de presiune.
I.4 Partea de actionare
Partea de actionare consta din pedala de ambreiaj, cablul de ambreiaj, furca si axul furcii de comanda si rulmentul de debreiere(presiune). Cand se apasa pe pedala de ambreiaj pentru a debreia, cablul trage de levierul exterior al furcii de ambreiaj. Furca pivoteaza si impinge rulmentul de debreiere. Rulmentul va impinge in arcul diafragma din ansamblul placa de presiune, astfel realizand decuplarea ambreiajului(debreierea).
Figura 1. Partile componente ale ambreiajului
Figura 2. Ansamblul ambreiaj


Fisiere in arhiva (1):

  • Intretinerea si Repararea Ambreiajului la Automobilul Cielo Daewoo.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!