Lucrari de Intretinere si Reparatii

Extras din proiect Cum descarc?

-Necesitatea lucrarilor de intretinere 
-Asigurarea exploatari la sarcini normale
-Constatarea defectelor
-Analiza cauzelor
-se analizeaza stadiul si natura uzarii
-eliminarea consecintelor negative ale uzarii
-Competentele individuale
-analizeaza stadiul si natura uzurii
-organizeaza lucrarilor de intretinere
-planifica lucrarile de reparatii
-organizeaza lucrarile de reparatii
Analizeaza stadiul si natura uzurii
-Necesitatea lucrarilor de intretinere:
-existenta uzarii fizica/morala
-eliminarea cosecintelor negative ale uzarii:
-erori de prelucrare
-accidente de munca
-urmarirea cosecintelor specifice
-ungerea mai des
-prelucrarea duratei de functionare a masinelor, uneltelor si instalatelor
-asigurarea exploatarii la sarcini normale
-Masini, utilaje si instalatii:
-masini si utilaje specifice atelierelor mecanice
-instalati hidraulice
-echipamente electrice
Lucrari de intretinere ale masinilor si utilajelor
-Lucrari permanente 
-curatarea zilnica
-ungerea pieselor in miscare 
-observarea continua a stari si functionarii a masinilor unelte
-verificarea accesorilor din dotarea masinilor si utilajelor
-Lucrari periodice
-verificarea sistemelor de racire si de ungere, comportarea in exploatare a masini, reglari, demontari ale subansamblelor care prezinta importanta in functionare
Necesitatea lucrarilor de intretinere, analizarea studiului si natura uzurii.
Masinile, utilajelor si instalatelor specifice atelierelor mecanice.
Unitatea industriala la veriga de baza a industriei reprezinta un sistem de productie deosibit de complex.
Pentru a putea functiona in mod continu ritmic o cerinta de baza a organizari stiintifice o productie si a munci o constructie asigurata intretineri optice de intretinere si reparatii fondurilor fixe in general si a utilajelor de productie care are o pondere importanta in cadrul acesta in special.
Structuri organizatorice pentru realizarea actionarii de intretinere si reparati (atributi prealabile si diagrame de relatii).
Formele organizatorice principale
Pentru realizarea activitatii de intretinere si reparati se pot adopta diferite forme organizatorice care difera de la una la alta in functie de o seriede factori cum sunt:
-gradul de marime subramura industriala, gradul de securitate, gradul de complexitate care trebuie asigurat in functionarea utilajelor. Potrivit reglementari existente pentru combinate si intreprinderi mari cu un volum ridicat de lucrari de intretineri si reparati pentru realizarea activitati de intretinere de intretinere si reparati se constituie ca forma organizatorica uzina mecanica de intretinere si reparati.
In cazul unor unitati mai mici pentru realizarea activitati de intretinere si reparatise pot adopta si alte forme organizatorice cum sunt sectia mecanica de intretinere si reparati sau compartimentul mecano-energetic (poate avea mai multe secti).
...................forma organizatorica....................................
Uzina mecanica de intretinere si reparati reprezinta forma organizatorica de realizarea activitatilor privind garantarea sigurantei si precizia de functionare a utilajului (structura de organizare a uzinei mecanice de intretinere si reparati este pe foaia atasata)
O uzina de intretinere si reparati este condusa de un director subordonat directorului ajunct tehnic si de productie al marei intreprinderi sau combinatului.
Acest director are in subordine sectiile mecanice propri de intretinere si reparati, atelierul de reparati si intretinerea din fiecare sectie precum si o serie de functionale, servicile de control tehnic preventiv al instalatiei mecanice si energetice.
Atributiile uzinei mecanice de intretinere si reparati realizeaza un ansamblu complex de atributii stabilite prin regulamentul de ordine interioara.
Aceasta trebue sa asigure coordonarea intocmiri planului de revizi, reparati si efectuarea la termen stabilite si sa aprobe instructiunile de exploatare intretinere si reparati ale utilajelor agrenajelor si instalatilor si sa coordoneze activitatea de intocmire a nomenclatoarelor normativelor de piesa de schimb a documentatiei tehnologice de executie a acestea.
Uzina de intretineri si reparati raspunde de asigurarea de forta de munca necesara a tuturor atelierelor de intretinere si reparati de aprovizionarea cu piese de schimb, materi prime, mareriale si formatie de lucru de dotare a atelierului mecanic central cu masinile, SDV necesare pentru activitatea de reparati si productiei a pieselor de schimb.
Atributiile serviciului mecanic in cadrul uzinei 
Serviciul mecanic de intretinere si reparati are un rol deosebit de important in buna conduceri, organizari si planificare ale lucrarilor.
Acest serviciu isi exercita acest rol prin grupa de planificare si indrumare a activitati de intretinere si reparati.
Si grupa pentru mentinerea si asigurarea necesarului de piese de schimb precum si pentru ansamblu relatiilor functionale reglementate cu celelalte compartimente ale aparatului de conducere.
In institutia constructoare de masini ca si cele din alte ramuri industriile in cadrul intreprinderilor mari si mijloci pentru asigurarea buni functionari a utilajelor de productie se constituie o sectie mecanica de intretinere si reparati pentru asigurarea utilajului de productie.
O sectie mecanica de intretinere si reparati este subordonata de regula directorului ajunct de productie sau inginer sef.
Aceasta sectie cuprinde un sector de planificare, programare, urmarire si raportare a productiei, precum si un sector de proiectare a pieselor de schimb si aprovizionarea pieselor de schimb din exterior.


Fisiere in arhiva (1):

  • Lucrari de Intretinere si Reparatii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!