Mijloace pentru Masurarea Lucrului Mecanic si al Puterii

Cuprins proiect Cum descarc?

A. UNITATI DE MASURA PENTRU FORTA, LUCRU MECANIC Sl PUTERE
1. UNITAJI DE MASURA PENTRU FORTA
2. UNITATI DE MASURA PENTRU LUCRU MECANIC
3. UNITATI DE MASURA PENTRU PUTERE
B. MIJLOACE PENTRU MASURAREA FORTEI, A LUCRULUI MECANIC Sl A PUTERII
C. MASURAREA PUTERII 
1. MASURAREA PUTERII IN CURENT CONTINUU
2. MASURAREA PUTERII IN CURENT ALTERNATIV
D. MIJLOACE DE MASURARE
1. CLASIFICAREA MIJLOACELOR DE MASURARE
1.1. CLASIFICAREA MIJLOACELOR DE MASURARE DUPA COMPLEXITATE,
1.2.CLASIFICAREA APARATELOR DE MASURARE DUPA SARCINILE LOR IN CADRUL INSTALATIEI.
1.3.CLASIFICAREA MIJLOACELOR DE MASURARE DUPA FORMA SEMNALULUI.
1.4.CLASIFICAREA MIJLOACELOR DE MASURARE DUPA SUBORDONATA METROLOGICA.


Extras din proiect Cum descarc?

UNITATI DE MASURA Sl MASURAREA FORTEI, A LUCRULUI MECANIC Sl A PUTERII
Pentru foarte multe tipuri de masini si utilaje (motoare, masini-unelte, tractoare, autocamioane, nave, masini de ridicai si transportat etc), forta, lucrul mecanic si puterea sunt parametri functionali foarte importanti, care trebuie sa fie cunoscuti si, deci. masurati atat in timpul fabricarii, cat si in timpul exploatarii acestor masini si utilaje.
A. UNITATI DE MASURA PENTRU FORTA, LUCRU MECANIC Sl PUTERE
- Conform hotararilor ultimelor Conferinte Generale de masuri si greutati (cel mai inalt for metrologic international), in cadrul Sistemului International (SI) de unitati de masura, unitatile pentru forta, lucru mecanic si putere sini unitati derivate, adica unitati ce se definesc in functie de unitatile fundamentale ale acestui sistem (SI) cu ajutorul unor expresii matematice In care nu apare factorul numeric 1. Deseori, expresiile matematice sini inlocuite, asa cum se va vedea, printr-un nume special si un simbol particular, care permit o mai simpla exprimare a unitatilor respective si a altor unitati derivate in care sunt utilizate.
Unitatile de masura pentru forta, lucru mecanic si putere care fac parte din Sistemul International poarta denumirea de unitati SI.
Unitatile de masura care se definesc cu ajutorul unor relatii cu coeficienti de proportionalitate dimensionali nu fac parte din Sistemul International de unitati (de exemplu, unitatile de masura din sistemul MKfS) si cele care sunt inca acceptate pentru utilizare se numesc unitati de masura tolerate (pana la noi reglementari).
1. UNITAJI DE MASURA PENTRU FORTA
La stabilirea unitatii de masura pentru forta s-a luat in consideratie relatia (cunoscuta din fizica):
F= m-a,
Prin forta se intelege marimea care caracterizeaza actiunea mecanica exercitata de un sistem fizic asupra unui corp ; aceasta actiune mecanica poate duce la modificarea starii de repaus sau de miscare a corpului, sau la deformarea acestuia. Forta poate fi de natura inertiala (forta care imprima corpului o acceleratie in baza principiului actiunii si rectiunii, de exemplu, forta unui motor, forta centrifuga etc), gravitationala (de exemplu, greutatea, care este forta de gravitatie datorita atractiei exercitata de pamant asupra masei unui corp si care depinde de masa corpului), electromagnetica (forta de atractie sau de respingere exercitata de electromagneti), nucleara (de exemplu, fortele exercitate intre protoni si neutroni) etc. adica forta este egala cu produsul dintre masa si acceleratie.
In Sistemul International, unitatea de masura pentru forta se numeste newton, se noteaza cu N si are urmatoarea definitie : newtonul este forta care, actionand asupra unui corp cu masa de 1 kilogram, ii imprima acestuia o acceleratie de 1 metru pe secunda la patrat. Ca termen dimensional 1 N=l J kg*m/ /sec2 == 1 kg*m*s2. Multiplii si submultiplii newtonului utilizati cu precadere sunt: decanewtonul--1 daN = 10 N, kilonewtonul -- 1 kN = 103N, meganewtonul -- 1 MN = 106N, milinewtonul -- 1 mN = 0,001 N = 10-3N si micronewtonul -- 1 uN = 0,000001 N = 10-6 N.
In sistemul MKS (metru - kilogram - secunda), unitatea de masura pentru forta este aceeasi ca in SI.
In sistemul MKfS (metru - kilogram forta -- secunda), unitatea de masura pentru forta se numeste kilogram forta, se noteaza cu kgf si se defineste astfel: kilogramul forja este forta care imprima masei de 1 kilogram acceleratia de 9,80665 metri pe secunda la patrat.
In sistemul CGS (centimetru - gram - secunda), unitatea de masura pentru forta se numeste dyna, se noteaza dyn si se defineste astfel: dyna este forta tare imprima masei de 1 gram c acceleratie de 1 centimetru pe secunda la patrat.
In afara sistemelor, ca unitati de masura pentru forta se mai folosesc: stena (sa) -- 1 sn = 103 N si tona forta (tf) -- 1 tf = 9,80665 103 N.
In tabelul 1 sunt dati factorii de transformare a unitatilor de forta prezentate mai inainte.
De retinut ca daca newtonul, ca unitate SI, este obligatoriu, kilogramul forta si dyna sunt unitati tolerate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mijloace pentru Masurarea Lucrului Mecanic si al Puterii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!