Mijloacele Masurarii Vitezei

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins proiect:
I. NOTIUNI DE METRLOGIE
1. OBIECTUL METROLOGIEI
II. METROLOGIA VITEZELOR
1.MARIMI SI UNITATI DE MASURA PENTEU VITEZE
2.VITEZA
3.MASURAREA MARIMILOR CINEMATICE
4.MIJLOACE DE MASURARE A VITEZEI FLUIDELOR
5.METODELE DE MASURARE A VITEZEI FLUIDELOR
6.MIJLOACE DE MASURARE A TURATIEI
III. PRINCIPII DE MASURARE
IV. MIJLOACE PENTRU MASURAREA VITEZEI DE ROTATIE
V. METODE DIRECTE SI MIJLOACE CU TRADUCTORI ANALOGICI
VI. BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

NOTIUNI DE METRLOGIE
1. OBIECTUL METROLOGIEI
Metrologia este stiinta care se ocupa cu masurile, unitatile de masura, sistemele de unitati de masura, mijloacele de masurare, precum si cu totalitatea normelor legale si administrative privitoare la folosirea masurilor, mijloacelor si metodelor de masurare in toate domeniile activitatii umane .
Metrologia este constituita din doua parti mari si anume: metrologia teoretica (teoria masurarii) si metrologia aplicata (tehnica masurarii).
Metrologia teoretica se ocupa cu aspectele teoretice, generale, ale masurarii : principiile metrologice de baza, teoria masurarii, teoria sistemelor de masurare, teoria transformarii marimilor de masurat, teoria functionarii si modului de actiune a mijloacelor si sistemelor de masurare, teoria erorilor de masurare, determinarea constantelor fizice si constantelor materialelor, folosirea teoriei informatiei etc.
Metrologia aplicata contine sistemul de mijloace tehnice si metodici de masurare, precum si ansamblul de documente legale dupa care acestea pot fi utilizate la rezolvarea unor anumite probleme : mijloacele si metodele de masurare folosite la masurarea anumitor marimi, alegerea corecta:_a mijloacelor de masurare, standardele de tehnica masurarii, normele si instructiunile de verificare s.a. De solutionarea tuturor problemelor care fac obiectul metrologiei in tara noastra, se ocupa ,,Inspectia metrologiei de stat" din cadrul Inspectoratului General de Stat pentru Controlul Calitatii Produselor.
Inspectia metrologiei de stat coordoneaza Institutul national de metrologie si laboratoarele teritoriale pentru verificari. Ea are sarcina de a realiza baza stiintifica si legala a actiunii de asigurare a uniformitatii preciziei masurarilor in tara noastra, adica se ocupa de reproducerea, conservarea si transmiterea unitatilor de masura in Bomania, sarcina care, prin organizarea stiintifica, dotarea tehnica, devotamentul pasiunea si priceperea colectivelor care activeaza in acest domeniu, se realizeaza cu deosebit succes.
METROLOGIA VITEZELOR
1. MARIMI SI UNITATI DE MASURA PENTEU VITEZE
Viteza (v, u) reprezinta viteza unui mobil in miscare rectilinie si uniforma, care parcurge distanta de 1 metru in timp de 1 secunda 
v = dl/dt si se masoara in m/s sau km/h. 
Se mai folosesc marimile :
nodul (1 Nd = 1 Mm/h = 1852 m/h) pentru transporturi marine si
machul (1 mach = 340 m/s-= 1224 km/h) pentru mecanica fluidelor si in navigatia aeriana (1 mach reprezinta viteza sunetului in aer la t=15?C si presiunea p = 101 325 N/m2).
Prezinta interes deosebit si urmatoarele marimi: gradientul modulului vitezei (grad v), viteza unghiulara (?), viteza areolara (va), acceleratia (a) si acceleratia unghiulara (?). 
In domeniul constructiei de masini si aparate prezinta interes turatia
2.Viteza
Vom considera pentru inceput, cazul simplu al miscarii rectilinii. Pozitia corpului in orice moment poate fi determinata prin distanta s, de la punctul P, in care se afla la momentul respectiv, la punctul O de pe dreapta ales ca origine a miscarii(fig.1). acesta revin la a cunoaste pe s ca functie de timp, s=f(t), unde f (0)=0, daca am inceput sa masuram timpul din momentul prin care corpul trece prin momentul O. diferitele corpuri in miscare parcurg o aceeasi distanta intr-un interval de timp mai lung sau mai scurt sau parcurg intr-un acelasi interval de timp o distanta mai mica sau mai mare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mijloacele Masurarii Vitezei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!