Mijloacele Masurarii Vitezei

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins proiect:
I. NOŢIUNI DE METRLOGIE
1. OBIECTUL METROLOGIEI
II. METROLOGIA VITEZELOR
1.MĂRIMI ŞI UNITĂŢI DE MĂSURĂ PENTEU VITEZE
2.VITEZA
3.MĂSURAREA MĂRIMILOR CINEMATICE
4.MIJLOACE DE MĂSURARE A VITEZEI FLUIDELOR
5.METODELE DE MĂSURARE A VITEZEI FLUIDELOR
6.MIJLOACE DE MĂSURARE A TURAŢIEI
III. PRINCIPII DE MĂSURARE
IV. MIJLOACE PENTRU MĂSURAREA VITEZEI DE ROTAŢIE
V. METODE DIRECTE ŞI MIJLOACE CU TRADUCTORI ANALOGICI
VI. BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

NOŢIUNI DE METRLOGIE
1. OBIECTUL METROLOGIEI
Metrologia este ştiinţa care se ocupă cu măsurile, unităţile de măsură, sistemele de unităţi de măsură, mijloacele de măsurare, precum şi cu totalitatea normelor legale şi administrative privitoare la folosirea măsurilor, mijloacelor şi metodelor de măsurare în toate domeniile activităţii umane .
Metrologia este constituită din două părţi mari şi anume: metrologia teoretică (teoria măsurării) şi metrologia aplicată (tehnica măsurării).
Metrologia teoretică se ocupă cu aspectele teoretice, generale, ale măsurării : principiile metrologice de bază, teoria măsurării, teoria sistemelor de măsurare, teoria transformării mărimilor de măsurat, teoria funcţionării şi modului de acţiune a mijloacelor şi sistemelor de măsurare, teoria erorilor de măsurare, determinarea constantelor fizice şi constantelor materialelor, folosirea teoriei informaţiei etc.
Metrologia aplicată conţine sistemul de mijloace tehnice şi metodici de măsurare, precum şi ansamblul de documente legale după care acestea pot fi utilizate la rezolvarea unor anumite probleme : mijloacele şi metodele de măsurare folosite la măsurarea anumitor mărimi, alegerea corectă:_a mijloacelor de măsurare, standardele de tehnica măsurării, normele şi instrucţiunile de verificare ş.a. De soluţionarea tuturor problemelor care fac obiectul metrologiei în ţara noastră, se ocupă „Inspecţia metrologiei de stat" din cadrul Inspectoratului General de Stat pentru Controlul Calităţii Produselor.
Inspecţia metrologiei de stat coordonează Institutul naţional de metrologie şi laboratoarele teritoriale pentru verificări. Ea are sarcina de a realiza baza ştiinţifică şi legală a acţiunii de asigurare a uniformităţii preciziei măsurărilor în ţara noastră, adică se ocupă de reproducerea, conservarea şi transmiterea unităţilor de măsură în Bomânia, sarcină care, prin organizarea ştiinţifică, dotarea tehnică, devotamentul pasiunea şi priceperea colectivelor care activează în acest domeniu, se realizează cu deosebit succes.
METROLOGIA VITEZELOR
1. MĂRIMI ŞI UNITĂŢI DE MĂSURĂ PENTEU VITEZE
Viteza (v, u) reprezintă viteza unui mobil în mişcare rectilinie şi uniformă, care parcurge distanţa de 1 metru în timp de 1 secundă 
v = dl/dt şi se măsoară în m/s sau km/h. 
Se mai folosesc mărimile :
nodul (1 Nd = 1 Mm/h = 1852 m/h) pentru transporturi marine şi
machul (1 mach = 340 m/s-= 1224 km/h) pentru mecanica fluidelor şi în navigaţia aeriană (1 mach reprezintă viteza sunetului în aer la t=15°C şi presiunea p = 101 325 N/m2).
Prezintă interes deosebit şi următoarele mărimi: gradientul modulului vitezei (grad v), viteza unghiulară (φ), viteza areolară (va), acceleraţia (a) şi acceleraţia unghiulară (α). 
În domeniul construcţiei de maşini şi aparate prezintă interes turaţia
2.Viteza
Vom considera pentru început, cazul simplu al mişcării rectilinii. Poziţia corpului în orice moment poate fi determinată prin distanţa s, de la punctul P, în care se află la momentul respectiv, la punctul O de pe dreapta ales ca origine a mişcării(fig.1). acesta revin la a cunoaşte pe s ca funcţie de timp, s=f(t), unde f (0)=0, dacă am început să măsurăm timpul din momentul prin care corpul trece prin momentul O. diferitele corpuri în mişcare parcurg o aceeaşi distanţă într-un interval de timp mai lung sau mai scurt sau parcurg intr-un acelaşi interval de timp o distanţă mai mică sau mai mare.


Fisiere în arhivă (1):

  • Mijloacele Masurarii Vitezei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!