Pompa cu Pistoane Axiale cu Cilindree Variabila

Extras din proiect Cum descarc?

1.INTRODUCERE:
Lucrarea de fata propune sa prezinte pompele si motoarele cu pistonase axiale, masini hidraulice care au o mare raspandire datorita comportarii bune in exploatare, a fiabilitatii ridicate si a posibilitatilor de implementare in categorii de instalatii de mare diversitate. Pot realiza presiuni de pana la 700 bari si debite de peste 800 l/min. De asemenea, datorita echilibrarii radiale si axiale foarte bune, turatiile de antrenare pot depasi 3000 rot/min, iar in cazuri speciale pot ajunge la 20000 rot/min.
Pompele si motoarele cu pistonase axiale se construiesc in doua variante: cu debit, respectiv turatie constanta sau cu debit respectiv turatie variabila. 
Dupa modul de antrenare al blocului pistonaselor in raport cu discul antrenor se disting doua categorii principale de astfel de masini:
- cu bloc inclinat;
- cu disc inclinat.
In ambele cazuri, blocul cilindrilor este antrenat in miscare de rotatie si datorita inclinarii dintre axa blocului cilindrilor si axa discului, pistonasele sunt obligate sa descrie o cursa h aspirand ulei din camera A si refulandu-l in camera R. La constructiile cu debit variabil, se poate modifica unghiul de inclinare a discului si astfel cursa h a pistoanelor.
La pompa cu pistonase axiale cu bloc inclinat (figura 4.1.) antrenarea se realizeaza prin arborele 6, care roteste discul 5 si acesta prin axul cardanic 4 pune in miscare de rotatie blocul pistonaselor 1. Pistoanele 2 sunt legate de discul 5 prin tijele 3 terminate cu articulatii sferice. Blocul pistonaselor 1 este etans fata de discul de distributie fix 7, in care se afla practicate camerele de aspiratie A si refulare R.
Pompa cu pistonase axiale cu bloc inclinat
Constructia unei pompe cu pistonase axiale
cu bloc inclinat si debit constant
O generalizare valabila pentru toate componentele echipamentelor hidraulice este greu de realizat fiecare componenta avand particularitatile specifice functiei pe care o are in sistem. Avand in vedere faptul ca echipamentele hidraulice moderne (pompe,motoare, distribuitoare, aparatura de protectie si reglaj, etc.) au in componenta acestora in majoritate elemente sub forma de piston (plunjer, sertar) se considera importanta prezentarea modului de aplicare a fort elor activesi rezistente pentru un piston. 
Prin compunerea mai multor asemenea elemente dupa schema constructiva a echipamentului se realizeaza modelul dinamic al respectivei componente.
Forte aplicate asupra unui piston (plunjer)
Constructia schematica a unitatilor hidraulice volumice cu pistoane:
a) constructia pompelor;
b) constructia motoarelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pompa cu Pistoane Axiale cu Cilindree Variabila.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!