Practică tehnologică la SA Tracom

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 2
1. Istoria Uzinei S.A. “TRACOM. 4
2. Descrierea producţiei 9
3. Descrierea a 3 maşini-unelte existente lauzină ..10
3.1 Descrierea maşini-unelte de frezat de tip 6H81 ...10
3.2 Descrierea maşini-unelte strungul universal 163 12
3.3 Descrierea maşini-unelte de găurit G 35 15
4. Descrierea a 2 maşini-unelte cu comandă numerica .21
4.1 Descrierea maşini-unelte strungul SP 250 CNC 21
4.2 Descrierea maşini-unelte strungului model YT-450/450L.. 28
5. Descrierea centrului de prelucrare Young Tech Taiwan 30 6. Procesul tehnologic al unei piese 32 
7. Procedee de prelucrare a semifabricatelor. 35
7.1 Prelucrarea prin forjare 35
7.2 Prelucrarea prin matriţare 37
7.3 Tăierea cu gaze 38
7.4 Fabricarea prin turnare 46
8. Prelucrarea prin tratamente termice 49
8.1 Recoacerea 49
8.2 Călirea 51
8.3 Revenirea 55
9. Control dimensional 56
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Competitivitatea în construcţia de maşini, ca şi în alte sectoare economice de altfel, este puternic influenţată de capacitatea unui producător de a se adapta la schimbările tehnologice şi de viteza de realizare a unui produs nou. Practica demonstrează tot mai mult că operatorul uman va trece în spatele terminalelor, intervenind inteligent în adaptarea roboţilor şi sistemelor flexibile la gradul de organizare al producţiei, la caracterul de unicat al produsului şi la planul de fabricaţie.
Scurtarea duratei de viaţă a produselor şi tehnologiilor datorată puternicului impact al revoluţiei tehnico-ştiinţifice, costul ridicat al mâinii de lucru cu calificare superioară, exigentele sporite în domeniul calităţii şi preciziei de prelucrare, dificultatea de a acoperi cu operatori umani cel de-al treilea schimb al zilei de lucru, faptul că 70-80% din volumul producţiei are caracter de serie mică şi mijlocie.
Automatizarea flexibilă a proceselor de prelucrare reprezintă în prezent “coloana vertebrală” a procesului evolutiv de integrare pe baza tehnicii computerizate a producţiei.Ea se relizează prin asocierea unor dispozitive şi utilaje complexe cu sisteme de informatizare sofisticate, integrând într-o viziune ierarhică unitară funcţiile de control, manipulare, transport şi depozitare.
Sistemul flexibil de prelucrare conferă automatizării flexibile statutul de artă prin performanţele de excepţie pe care şi le asumă în domeniul de largă diversitate al producţiei de serie mică şi mijlocie, dezvoltarea lor ulterioară urmând să fie condiţionată de aportul noilor tehnologii şi realizări tehnico-ştiinţifice, care explodează în lumea industrială contemporană.
Obiectul practicei reprezintă aspectele funcţionale ,tehnologice şi prevede studierea şi documentarea referitor :la operaţiile şi fazele tehnologice de fabricare a semifabricatelor , de prelucrare mecanică ,de asamblare ,de prelucrare prin ştanţare din table etc.,caracteristica lor tehnologică (domeni de utilizare ,suprafeţe generate ,precizie ,regimuri ,norme de timp etc.);maşini-unelte ,prese , lini ,instalaţii şi caracteristica lor tehnologică (domenii de utilizare , capacităţi de generare a suprafeţelor ,regimuri de funcţionare ,nivel de automatizare , de flexibilitate etc. ) ;ştanţe ,matriţe ,dispositive ,scule şi sisteme de scule aşchietoare pentru realizarea operaţielor şi fazelor tehnologice ;
măsurătoare şi verificatoare pentru atestarea calităţi prelucrărilor 
Un rol important în dezvoltarea industriei construcţiei de maşini aparţine aplicării celei mai efective şi progresive tehnologii folosind: sisteme elastic reglabile ,sisteme de proiectare automatizată a maţinilor şi proceselor tehnologice ,linii automate ,maşini-unelte multioperaţionale cu comandă numerică ,maşini şi utilaj cu mijloace de tehnică incorporate cu microprocesoare , module şi complexe robotehnice ,linii şi complexe roorice.
Funcţionarea fiecărui din sistemele tehnologice indicate se bazează pe căi mai modern şi efective metode de prelucrare a materialelor dintre care multe pot fi studiate ,făcînd practica la întreprinderi constructoare de maşin.
Problema principală a studentului practicant după absolvirea anului doi este punerea la curent ,studierea ,obţinerea deprinderilor practice în îndeplinirea diferitor feluri de prelucrări şi de operaţi tehnologice , folosind utilaj tehnologic modern Rezolvarea acestei probleme este necesară pentru formarea noului specialist. 
1.Istoria Uzinei de tractoare din Chişinau S.A. “TRACOM”
Biografia Uzinei de tractoare din Chişinau a început in 1945, a fost fondată uzina de reparaţie a motoarelor. Uzina se ocupa cu reparaţia motoarelor pentru colhozuri si MTC.
În 1948 Uzina de reparaţie a motoarelor a fost reorganizată în uzina de reparaţii de automobile, strunguri, a motoarelor staţionare şi fabricarea detaliilor şi pieselor de rezervă pentru reparaţia automobilelor şi a utilajului.
În 1958 uzina a fost specializată în producerea pieselor de rezervă pentru automobile şi a fost redenumită ca ,,Avtodetali". La uzină a fost construit un nou bloc de producţie, care a fost amenajat cu noi utilaje inovatoare pentru acele timpuri, a fost însuşita tehnologia inovatoare, au fost instruiţi sute de muncitori la diverse specialiţi în
domeniu. La uzină a fost întrodusă metoda de restaurare a autopieselor prin metoda de sudare cu vibrocontact, a fost însuşita sudarea aluminiului, turnarea prin cochilă, călirea prin curent la tensiune înalta şi alte procese.
În 1961 la baza uzinei ,,Avtodetali" a fost înfiinţată uzina de asamblare a tractoarelor, a fost creat pentru republică un nou domeniu - construcţia de tractoare.
Proiectul de reconstrucţie a fost întocmit de Institutul din Harikov ,,Giprotractoroselihozmaş". Întocmirea biroului specializat de construcţie a fost realizat de specialiştii din uzinele de tractoare din Altai, Vladimir, Minsk, Harikov, Celeabensk şi alte întreprinderi. Uzina a fost amenajata cu utilaje necesare şi cu echipament tehnologic fabricat de întreprinderile înrudite.
La 22 septembrie 1962 a coborît din transportator primul tractor moldovenesc de serie T-40B. Masa ponderată a pieselor de completare din uzinele de alianţa în construcţii de maşini în sinecostul tractorului au compus 70%. Însa, curînd circa 75% de denumiri a detaliilor din miile componente a tractorului au început a se produce în Chişinau.
În alianţa cu biroul constructiv al uzinei de tractoare din Minsk fost elaborat şi în 1967 pus in producţie noul model de tractoare T-54B. În el a fost instalat un motor mult mai puternic şi mai econom, au fost majorate datele referitoare la viteza şi confortul. Pentru pornirea motorului în perioada de iarna el a fost amenajat cu un aparat încălzitor special. Noul model a pus baza creării unei noi serii de tractoare: T-54C, pentru plantaţiile agricole, T-54Л pentru lucrări în padure.
În 1966 tractorul T-70B a fost distins cu o medalie de aur la expoziţia internaţională din Moscova, la expoziţia-iarmaroc internaţională din oraşul Leipţig a fost distins cu a doua medalie de aur, la fel a primit diplome la expoziţiile din Turcia, Bulgaria, Franţa.


Fisiere în arhivă (2):

  • Practica Tehnologica la SA Tracom.doc
  • titlu SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!