Presa Piulita Rotitoare

Extras din proiect Cum descarc?

NOTIUNI INTRODUCTIVE
Bazele proiectarii in constructia de masini studiaza principiile generale, metodele de perfectionare si optimizare ale activitatii de proiectare, metodele de documentare precum si principiile utilizate la adoptarea formei pieselor, ansamblelor si subansamblelor, astfel incat sa se obtina greutate minima, cresterea rigiditatii tinand seama in acelasi timp de influenta concentratorilor de tensiuni, de felul solicitarilor, de tehnologia de elaborare a semifabricatului si nu in ultimul rand de tehnologia de executie.
Constructia de masini, prin implicatiile sale in toate sectoarele vietii economice, are o importanta deosebita. De aceea si proiectarea rationala a masinilor cu o fiabilitate complexa cat mai ridicata constituie o preocupare centrala mai ales pentru cei care invata sa proiecteze, ea trebuind sa asigure concomitent cantitate, calitate si eficienta economica cerinte care pot fi indeplinite daca fiecare parte a masinii este proiectata optimizat.
Masina se defineste ca fiind o instalatie formata din elemente cu miscari determinate in scopul realizarii unui lucru mecanic util sau pentru transformarea energiei dintr-o forma in alta.
Proiectarea este munca desfasurata in vederea elaborarii documentatiei scrise si desenate necesare executarii unei masini, ansamblu sau subansamblu.
Proiectarea cuprinde doua activitati principale:
o de conceptie - in cadrul careia se cerceteaza si se rezolva problemele tehnico-economice care apar la intocmirea documentatiei tehnice;
o de executie - in cadrul careia se intocmeste documentatia tehnica, scrisa si desenata si care contine rezolvarea si solutia la care s-a ajuns in cadrul activitatii.
Proiectarea fiind o activitate tehnica porneste de la tema de proiectare, ajungand la desenele de executie, in care scop se parcurg urmatoarele faze:
o tema de proiectare, in care este necesar sa se precizeze caracteristicile si performantele produsului finit;
o studiul tehnico-economic, care trebuie sa dovedeasca sub toate aspectele eficacitatea si economicitatea produsului finit;
o transpunerea proiectului in schite functionale cu dimensiuni principale calculate;
o calculul dimensiunilor produsului pe baza cinematica, de rezistenta, etc. si intocmirea desenului de ansamblu;
o extragerea in final a desenelor de detalii.
Pentru proiectarea masinilor, experienta practica si teoretica de pana acum evidentiaza urmatoarele cerinte principale:
o functionalitatea superioara;
o fiabilitatea ridicata, specifica destinatiei;
o executie si exploatare cat mai eficienta din punct de vedere economic.
In proiectarea sistemelor tehnice partiale se disting urmatoarele etape:
a) Etapa de pregatire, in care proiectantul identifica si selecteaza materialele documentare in vederea analizei temei de proiectare si intocmirii programului calendaristic de proiectare.
b) Etapa de pregatire teoretica, in care proiectantul incepe fundamentarea teoretica a proiectului prin: intocmirea de schite constructive, efectuarea tuturor calculelor principale, analiza metodelor ce pot fi utilizate la finalizarea problemelor de proiectare.
c) Etapa schitarii proiectului: este cea mai complexa si de raspundere solicitand in mare masura creativitatea proiectantului. In principal cuprinde: analiza atenta a solutiilor constructive existente, a utilajelor masinilor si produselor similare, elaborarea de schite constructive noi, intocmirea calculelor de baza, intocmirea schitelor de ansamblu care sa raspunda cerintelor impuse prin tema.


Fisiere in arhiva (5):

  • COPERTA.DOC
  • memoriu tehnic.JPG
  • piulita rotitoare1.doc
  • piulita rotitoare2.doc
  • presa cu piulita.JPG

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!