Proces Tehnologic si Proiectarea unei Matrite pentru Executarea Reperului conform Desenului de Executie

Extras din proiect Cum descarc?

Sa se conceapa procesul thenologic si sa se proiecteze o matrita pentru executarea reperului conform desenului de executie. 
I. Analiza datelor initiale
Temperaturile la care au loc deformarile plastice la rece sunt sub temperatura de recristalizare, adica 400-500oC, urmarindu-se ca semifabricatul sa fie adus la o forma si dimensiuni cat mai apropiate de cele ale piesei finite astfel incat dupa prelucrarea prin deformare acesta sa nu mai necesite decat eventual operatii de finisare.
Alegerea corecta a materialului reprezinta factorul economic hotarator deoarece 60 - 80% din costul total al pieselor obtinute prin operatii de matritare este reprezentat de costul acesteia. Din acest motiv este necesar ca intotdeauna sa se efectueze un calcul de economicitate pentru o alegere optima a materialului.
Materialele folosite in fabricarea pieselor prin deformare plastica si separare la rece sunt:
? materiale metalice feroase si aliajele lor ;
? materiale metalice neferoase si aliajele lor ;
? materiale nemetalice.
dfl = 32 mm diametrul flansei
d = 22 mm diametrul interior
rfl = 3 mm raza flansei
rf = 3 mm raza la fundul piesei
H = 16 mm inaltimea
S = 0,3 grosimea
1.1 Analiza materialului din care se confectioneaza piesa 
Alegerea materialului din care se executa o piesa este o problema deosebit de importanta deoarece acesta determina in mare parte atat calitatea pieselor prelucrate prin separare si deformare plastica la rece cat si procesul tehnologic prin care se obtine aceasta. Pentru alegerea materialului trebuie sa se tina seama de : conditiile functionale ale pieselor asigurandu-se rezistenta mecanica, duritatea rigiditatea, rezistenta la coroziune, conductibilitatea, permiabilitatea; dimensiunile rezultate din calcule sa se incadreze in cadrul dimensiunilor standardizate; conditii impuse de tehnologie, cum ar fi prelucrabilitatea prin matritare, capacitatea de deformare plastica la rece, prelucrabilitatea ulterioara; factorii economici. Proprietatile tehnologice ale metalelor si aliajelor sunt determinate de: proprietati mecance, compozitie chimica, caracteristici microstructurale, precizia dimensiunilor, calitatea suprafetei,gradul de ecruisare.
a) Prorietati fizico-mecanice
Alamele sunt des folosite in aplicatiile industriale datorita conductivitatii lor excelente, atat electrice cat si termice, rezistenta buna atat la coroziune cat si la oboseala. Rugozitatile in cazul alamelor sunt reduse daca lipseste plumbul, iar continutul de cupru este de minimum 63%. Crescand procentajul de cupru din aliaj obtinem rezultate mai bune.
b) Compozitia chimica
Cuprul este un metal de culoare rosie cu retea cristalina CFC, ceea ce ii confera plasticitate foarte buna (A=40%) dar rezistenta mecanica relativ scazuta (Rm=200 250 N/mm2 in stare de laminat si recopt). Prin deformare plastica la rece cuprul se ecruiseaza si caracteristicile de rezistenta cresc (Rm=400 500 N/mm2), dar scade plasticitatea (A = 1 5%). Cuprul ecruisat isi recapata proprietatile de plasticitate prin aplicarea unui tratament termic ce consta din incalzire la 600 800oC si racire brusca.
Cuprul are o buna rezistenta la coroziune in multe medii de lucru: atmosfere poluate, ape reziduale si ape sarate, vapori de apa supraincalziti, solutii slabe, neaerate de sulfati, azotati, cloruri si acizi anorganici (sulfuric, clorhidric, azotic), substante organice (benzina, motorina, benzol, glicerina etc.). Cuprul este atacat (se corodeaza) in medii care contin hidrogen, sulf, hidrogen sulfurat, amoniac, solutii concentrate de acizi anorganici, anilina si acid acetic etc
Cuprul formeaza un numar impresionant de aliaje; cu exceptia aliajelor Cu-Zn care se numesc alame, aliajele cuprului cu staniu, cu aluminiu, cu siliciu etc., se numesc bronzuri: bronzuri cu staniu, bronzuri cu aluminiu etc.
Alamele sunt aliaje binare sau polinare cu baza de cupru, in care elementul principal de aliere este Zn. Alamele se utilizeaza datorita caracteristicilor mecanice si rezistentei la coroziune mai bune decat ale cuprului si datorita costului mai scazut (zincul are pretul mai redus decat cuprul sau alte elemente de aliere).
Simbolurile marcilor de alame (si aliaje neferoase in general) sunt alcatuite din simbolul chimic al componentului de baza, urmat de simbolurile chimice ale elementelor de aliere, scrise in ordinea descrescatoare a importantei lor, simbolurile chimice ale elementelor de aliere pentru care concentratia este in jur de 1 % sau mai mare fiind insotite de numere (de preferinta intregi) care indica concentratiile masice nominale (medii) ale acestor componente.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proces Tehnologic si Proiectarea unei Matrite pentru Executarea Reperului conform Desenului de Executie.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!