Proiectarea atelierelor pentru mentenanța preventivă

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul I
Introducere. Mentenanta.pag.2
Tema de proiect.pag.4
Capitolul II
Rezolvarea problemelor.pag.5
Parcursul anual.pag.5
Necesar manopera RC.pag.7
Necesar forta de munca si repartizarea pe meserii.pag.8
Dimensionarea atelierului specializat.pag.11
Dimensionarea halei RC.pag.12
Listarea SDV-urilor, instalatiilor si utilajelor.pag.12
Concluzii.pag.15
Bibliografie.pag.16


Extras din proiect Cum descarc?

Cap. I
Introducere
Mentenanta
Mentenanta reprezinta un obiectiv deosebit de important pentru Terotehnica Automobilelor si se refera la continutul si organizarea lucrarilor de intretinere tehnica si reparatii necesare automobilelor in conditiile unei expoatari tehnice cu costuri cat mai reduse (fara a se afecta exploatarea comerciala); se urmareste reducerea pana la eliminarea (ideal) a acestor lucrari fara a se diminua capacitatea optima de realizare a sarcinilor automobilului.
Mentenanta se grupeaza in doua componente, astfel: 
• Mentenanta preventiva, care se poate programa si care trebuie sa asigure mentinerea automobilului in stare tehnica normala de functionare prin executarea unor lucrari de intretinere periodica si inlocuirea sistematica a unor componente inainte de defectare previzibila (denumita PREMENT)
• Mentenata corectiva, care cuprinde lucrari (neprogramabile) impuse de defecarea unor componente (sau de unele evenimente rutiere), necesare pentru refacerea starii tehnice a autovehiculului (denumita CORaMENT)
Lucrarile de mentenata preventiva (PREMENT) cuprind operatii referitoare la control-diagnosticare, starngere-fixare, reglaje si ungeri.
Inlocuirea sistematica (previzibila) de componente se refera la elemente ca lubrifianti, filter (ulei, aer, combustibil si altele), curele de transmisie, lichide speciale (antigel, frana, etc.) alte componente a caror integritate nu poate fi neglijata pentru starea tehnica a automobilului.
Periodicitatea lucrarilor de mentenanta preventive (PREMENT) poate fi legiferata prin acte normative (pentru anumite tipuri de automobile) sau recomandata de constructor.
Pentru autovehiculele fabricate in tara (cel putin pana in anul 1991) se poate utiliza “Normativul pentru intretinere tehnica si reparatii curente pentru automobile si remorci” aprobat prin Ordinul M.T.Tc. numarul 14/1983; informatiile din acest act normativ sunt recomandate pentru utilizare didactica (cel putin) la intocmirea proiectelor semestriale. Conform acestui act normativ, lucarile de mentenanta preventive se nominalizeaza astfel: 
CIZ – control si ingrijire zilnica ;
S - spalare – zilnic pentru anumite categorii de automobile (taximetru, autobuze, etc) sau la 300 Km echivalenti ;
RT1 – revizie tehnica de gradul 1 – periodicitate 2000 – 3000 Km echivalenti ;
RT2 – revizie tehnica de gradul 2 - periodicitate 8000 – 1200 Km echivalenti; se observa ca fiecare a 4-a revizie tehnica de gradul 1 devine RT2 ;
RTS – revizie tehnica sezoniera; se realizeaza de doua ori pe an, la fiecare schimbare de sezon, ca lucxrari suplimentare la o revizie tehnica (RT1 sau RT2) scadenta ;
SU – schimb de ulei; se refera la inlocuirea uleiului motor (4000 – 6000 Km echivalenti), la inlocuirea lubrifiantilor din transmisie si sistemele hidraulice si la lucrari de gresare.


Fisiere în arhivă (2):

  • desen terotehnica atelier de mecanica.dwg
  • Sa se Proiecteze Atelierele pentru Mentenanta Preventiva.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!