Proiectarea Suspensiei Active a unui Autocamion

Extras din proiect Cum descarc?

Generalitati
- Deplasarea automobilului pe drum este insotita de aparitia unor socuri si vibratii, precum si a unor oscilatii ale maselor suspendate si nesuspendate, care caracterizeaza confortabilitatea automobilului.
- Existenta vibratiilor si oscilatiilor la automobile au o influenta nociva asupra organismului uman, provocand oboseli mari si senzatii fiziologice neplacute pasagerilor aflati in automobil, influenteaza asupra integritatii marfurilor transportate, determina aparitia unor sarcini dinamice in transmisia automobilului, care maresc posibilitatea distrugerii unor elemente prin rupere la oboseala si influenteaza stabilitatea autovehiculului.
- Suspensia automobilelor cuprinde trei elemente principale:
- elementul elastic;
- elementul de amortizare;
- elementul de ghidare.
- Elementul elastic are rolul de a micsora sarcinile dinamice date de fortele verticale ce apar ca urmare a trecerii automobilului peste neregularitatile drumului, asigurand prin aceasta confortabilitatea necesara.
- Elementul de ghidare transmite componentele longitudinale si transversale ale fortelor dintre roata si drum, precum si momentele acestor forte si determina caracterul miscarii rotilor fata de cadru sau caroseria automobilului.
- Elementul de amortizare, impreuna cu frecarea din elementul elastic al suspensiei, creeaza fortele de rezistenta care amortizeaza oscilatiile caroseriei si rotilor.
- Suspensia cu elemente elastice pneumatice se foloseste in special la automobilele la care greutatea maselor suspendate variaza in limite largi, in functie de incarcatura. La suspensia pneumatica, rigiditatea suspensiei se poate regla automat prin modificarea presiunii aerului in elementul pneumatic, astfe ca sageata si frecventa oscilatiilor proprii sa ramana aceleasi, indiferent de valoarea sarcinii statice.
- Suspensia pneumatica, comparativ cu cea cu elemente elastice metalice, are urmatoarele avantaje:
- caracteristica neliniara progresiva, ceea ce mareste confortabilitatea si micsoreaza socurile dinamice;
- permite reglarea automata a rigiditatii si sagetii dinamice in functie de sarcina utila;
- la aceleasi dimensiuni ale elemntului elastic pneumatic, se pot obtine suspensii cu capacitati de incarcare diferite prin modificareaa presiunii aerului;
- mentinere constanta, prin reglarea automata, a inaltimii centrului de greutate, indiferent de sarcina statica;
- asigura o cinematica corecta a elementului de ghidare al suspensiei si a mecanismului de directie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea Suspensiei Active a unui Autocamion.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!