Proteză pentru membrul inferior

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Tema proiectului 3
2.Stadiu actual 4
3.Modelare matematica 6
3.1 Proiectare 3D 6
3.2 Schema de principiu 7
3.3 Date de intrare 7
3.4 Schema de echivalenta 8
3.2 Ecuatii 8
3.6 Schema de simulare 9
4. Anexe 10
4.1 Motorul ales 10
5. Bibliografie 11


Extras din proiect Cum descarc?

1.Tema proiectului
Pentru orice fiinta umana, pierderea sau deteriorarea majora a uneia dintre functiile de baza ale corpului sau creeaza un mare disconfort si limiteaza accesul la o viata normala. In acest sens, deviatiile axiale ale membrului inferior cu cauzele lor, cu diagnosticele lor si cu strategiile de tratament posibile, constituie o tema provocatoare si abordabila din punct de vedere biomecanic.
Aplicarea principiilor si metodelor de cercetare specifice inginerilor devine foarte interesanta si atractiva cand se face pe un ,,ansamblu" functional atat de perfect cum este corpul uman. Defectarea acestui ,,ansamblu" necesita interventii speciale care sa se integreze perfect in functiile lui originale. In consecinta, apare necesitatea imperioasa de imbinare interdisciplinara a doua domenii, cel ingineresc si cel medical, domenii care se pot intrepatrunde si pot furniza subiecte de cercetat de mare profunzime.
Membrele artificiale sunt de obicei fabricate folosind urmatorii pasi:
- Masurarea membrului residual
- Montarea unei captuseli din silicon
- Crearea unui model al captuselii purtate peste membrul residual
- Formarea foii termoplastice in jurul modelului - aceasta este apoi utilizata pentru a testa potrivirea protezei
- Formarea socketului permanent
- Formarea partilor din plastic ale membrului artificial - se folosesc diferite metode, inclusiv formarea in vid si turnarea prin injectie
- Crearea de parti metalice ale membrului artificial folosind turnare sub presiune
- Asamblarea membrului intreg
2.Stadiu actual
De-a lungul anilor, s-au inregistrat progrese a membrele artificiale. Noile materiale, plastic si altele, cum ar fi fibra de carbon, au permis membrelor artificiale sa fie mai puternice si mai usoare, limitand cantitatea de energie suplimentara necesara pentru functionarea membrului. Acest lucru este important in special pentru amputatii trans-femurali. Materialele suplimentare au permis membrelor artificiale sa arate mult mai realiste, cee ace este important pentru amutatiile trans-radiale si transhumerale, deoarece acestea sunt mai susceptibile de a expune membrul artificial.
Tehnologiile de ultima ora care sustin protetica continua sa progreseze. De la tehnici noi in chirurgie, la niveluri mai profunde de personalizare, acest domeniu se schimba rapid, pentru a oferi imbunatatiri ale functiei protetice. 
Protezele controlate cu microprocesor ofera o solutie de ultima ora pentru unele probleme comune de protezare si sunt deja disponibile publicului. Inainte de microprocesor au fost utilizate protezele mecanice. Desi este inca util, versiunea mecanica nu permite imitarea modului de functionare a partilor corpului. Activitati precum mersul si urcarea scarilor necesita un sistem biologic complex de miscari ale articulatiilor, tendoanelor, oaselor si muschilor.
In timp ce se afla inca la distanta de utilizarea comerciale, o noua tehnologie pentru decodificarea semnalelor neuromusculare este in curs de dezvoltare. Acest lucru va oermite membrelor protetice sa functioneze mult mai mult ca si membrele naturale.


Fisiere în arhivă (1):

 • Proteza pentru membrul inferior.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. https://en.wikipedia.org/wiki/Prosthesis
2. https://www.ottobock.ro/proteze/extremitatea-inferioar%C4%83/prezentare-general%C4%83/genunchiul-protetic-c-leg/
3. https://www.faulhaber.com/en/products/series/1516s/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!