Regimul de Aschiere

Extras din proiect Cum descarc?

Cap. I MEMORIU EXPLICATIV
1.1 Notiuni generale despre masini-unelte
Masina-unealta este o masina de lucru echipata cu sculele necesare efectuarii unor operatii tehnologice de obtinere a unor piese din materiale metalice sau nemetalice.
Parcul de masini-unelte , aflat in dotarea societatilor comerciale constructoare de masini, cuprinde o varietate foarte larga de tipuri si dimensiuni de masini impusa de varietatea mare a formelor constructive , dimensiunilor si materialelor pieselor de prelucrat prin aschiere , a preciziilor dimensionale , a calitatii suprafetelor prelucrate, a tipurilor si materialelor sculelor aschietoare etc.
Masinile-unelte pentru prelucrarea prin aschiere constituie cea mai raspandita grupa de masini-unelte. Denumirea acestor masini deriva din denumirea operatiilor tehnologice pe care le executa :
-strunjire-strung; 
-frezare-masina de frezat;
-gaurire-masina de gaurit;
-rabotare-masina de rabotat etc.
Desi foarte diferite, masinile-unelte pentru prelucrrea prin aschiere , au totusi multe elemente commune la care se adauga elementele specific fiecarei masini in parte.
Pentru analiza constructiva si cinematica a masinilor este necesar clasificarea si gruparea lor dupa diferite criterii , astfel:
-dupa procedeul de prelucrare folosit: masini de strunjit, masini de frezat, masini de gaurit, masini de rectificat, masini de mortezat, masini de rabotat etc.;
-dupa gradul de mecanizare se grupeaza in: masini-unelte cu comanda manuala, masini-unelte cu comanda semiautomata, masini-unelte cu comanda automata;
-dupa dimensiunea de gabarit, exista: masini-unelte mici, mijlocii, grele, foarte grele. Dimensiunile sau greutatea care determina includerea unei masini-unelte intr-una din grupele de mai sus, depinde de felul masinii respective;
-dupa precizia de lucru masinile -unelte se pot grupa in: 
-masini-unelte cu precizie normal;
masini-unelte cu precizie ridicata.
-dupa gradul de universalitate si destinatie:masinile-unelte universal, masini-unelte specializate, masini-unelte speciale.
Grupele de masini-unelte pot fi subdivizate prin luarea in consideratie a unor parametri sau caracteristici constructive.
1.2 Conditii tehnice impuse masinilor-unelte
Principalele conditii impuse masinilor-unelte sunt:
-sa realizeze miscarile relative dintre scula si piesa conform schemei de principiu a prelucrarii respective;
-sa aiba posibilitati de reglare a parametrilor regimului de aschiere pentru a se adapta oricarui caz concret de prelucrare a unei piese;
-sa dezvolte o putere suficienta pentru invingerea rezistentei la aschiere a materialului supus prelucrarii mecanice si frecarilor ce apar in timpul functionarii;
-sa fie suficient de rigida pentru a asigura precizia ceruta prelucrarii;
-sa consume cat mai putina energie;
-sa permita manevrarea si comanda usoara, solicitand din partea muncitorului un consum minim de energie;
-sa aiba o durata de viata cat mai mare si fiabilitate (siguranta in functionare) cat mai buna.


Fisiere in arhiva (1):

  • Regimul de Aschiere.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!